Nic Chagall: Hudbu mám rád od dětství

Nic Chagall: Hudbu mám rád od dětství

20. 03. 2008  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (1)
Podařilo se nám vyzpovídat slavnější polovičku dua Cosmic gate, DJe a producenta Nica Chagalla, který na velikonoční neděli 23.3. vystoupí s Ronaldem van Gelderenem na akci Kick da night Special, kterou pro vás připravil Bon Finix společně s pořadatelskou skupinou In Music.
Jak jsem koukal na tvé termíny hraní, tak jsem zjistil, že máš vcelku nabitý program a hodně cestuješ. Najdeš si někdy čas mezi hraním a cestováním na nějaké to volno?Z osobní stránky: kde jsi byl naposledy na dovolené? Pokud to není tajné, můžeš to prozradit?
No, po pravdě není to tak lehké najít nějaký ten správný čas na dovolenou...Možná je nejlepší to kombinovat..tak třeba v prosinci jsem měl tour po US a během toho turné mě navštívila má manželka a tak jsme pak spolu strávili pár dní v  New Yorku. 

Když jsi v minulém roce vystupoval na party Smichoff Summer, měl jsi vůbec čas na prohlídku Prahy? Nebo tomu bylo tak jak to u vás DJ´s chodi, letiště-hotel-club-hotel letiště? Jak se ti tu líbilo a jak se ti hrálo?
Bohužel bylo tomu tak jak říkáš (letiště-hotel-club-hotel letiště)... o Praze už jsem slyšel dost vyprávět. Tak aspoň během jízdy mezi hotelem a clubem jsem nabyl dojmu, jak je Praha krásným městem. Pro tentokrát mám lepší let, takže určitě bude čas vidět o něco víc z Prahy. Na Smichoff Summer se mi hrálo dobře, lidé tu byli přímo fantastičtí, takže se sem velmi rád vrátím.

nic chagall

Pamatuješ si ještě na tvoji první návštěvu Prahy? Kdysi jste se Stefanem hráli v Karlových lázních v Paradogsu. Myslíš, že by jsi mohl obě vystoupení srovnat?
To není tak jednoduché, protože je tomu už trochu déle co jsme tam hráli...ale pamatuji si, že to tam bylo zábavné. Co si tak vzpomínám tak tam bylo celkem k nehnutí a dav byl opravdu energetický, stejně jako tomu bylo na Smichoff Summer. Veškeré vzpomínky na Prahu jsou jen dobré.

Jak bys vlastně charakterizoval svůj sound, kterým se prezentuješ na parties?
Tak  můj styl je založený na progresivních prvcích housu a trancu. Set může být hodně odlišný, záleží na tom, jestli hraji v klubu nebo na festivalu, taky záleží na situaci a atmosféře na party. V podstatě nikdy nemám žádný plán, jak svůj set postavím.

Patříš mezi oblíbené producenty a remixery, pracuješ teď na něčem? Nemáš třeba v plánu remixovat Cosmic Gate tracky? Prozradíš nám na co se v nejbližší době můžeme těšit?
V tuto chvíli mám rozpracovaný nový singl a jistě k tomu přibudou nějaké remixy v budoucnosti. Tento rok bych se chtěl více zaměřit na vlastní práci a možná udělám mixované CD. Už teď se ale těším na příští měsíce a na hlavně na léto, protože je tam připraveno hodně vystoupení a festivalů. Čas od času když tak sledujte myspace.com/nicchagall, abyste se dozvěděli více :D

Máš nějakou oblíbenou skladbu ze své vlastní produkce?
No jistě "Monday Bar", protože je to můj první sólový singl a rozhodně taky "What You Need" a to kvůli tomu, že je to něco úplně jiného, než jsem dělal předtím.

Co pro tebe znamená trance? Čím je pro tebe hudba?
Hudbu mám rád již od dětství…přímo to zasáhlo mou duši. Trance je slovo širokého významu v hudbě…progressive, uplift nebo tech…je jak pomalý, tak rychlý…zvláště teď se trance navrací v úplně odlišné podobě v kombinaci se všemi ostatními hudebními žánry, ale pořád v trancovém duchu. Může být melodický, ale určitě emotivní.

Během své kariéry jsi dosáhl mnoha úspěchů jak sám tak i se Stefanem. Který z nich považuješ za nejvíce významný?
Oba projekty - Cosmic Gate and Nic Chagall jsou pro mě důležité. Cosmic Gate z toho důvodu, že je úspěšný po několik let, a Nic Chagall kvůli tomu, že je to absolutně v mých rukách.

Kde si raději zahraješ? V klubu nebo na halovce?
Rád si zahraji na obou i když jsou obě od sebe odlišné…atmosféra a energie na halovce, když vidím ty lidi je ohromující. Ale hraní v klubu je více intimní a osobní. Takže si rád zahraji na obou :-)

Zeptám se tě na něco osobního, co děláš ve svém volném čase?
Většinu svého volného času trávím se svou rodinou...ženou a dvěma dětmi...je pro mě důležité se umět  odtrhnout od businessu a věnovat se rodinnému životu.

Zavzpomínáš na nějakou párty v poslední době, kde jsi si to opravdu užil? Máš čas i na to navštívit nějakou párty jako host? A jak se ti hrálo na Trance Energy?
Tak to je vždy těžké vybrat jednu party za všechny, protože je tady hodně dobrých klubů a festivalů…ale mezi mé nejdůležitější akce za poslední týdny se určitě zařadila patnáctá Trance Energy, na které jsem již čtyřikrát vystupoval (Cosmic Gate), ale letos jsem  poprvé vystupoval solo (Nic Chagall). Byla to ohromující noc, pro mě plná zážitků a příjemné atmosféry.

Máš nějaké oblíbené producenty, jejichž tracky často zařazuješ do svých setů?
Tak to se vždy nějak mění…v minulém roce jsem dával přednost lidem jako Wippenberg, Deadmau5 a Eric Prydz (tedy těm věcem od něj co vyšlo na labelu Pryda). Ale je tady ještě více známých a dobrých producentů, tak je pak těžké zmínit jen pár :-)

Jaká je tvá aktuální top 5?
01. Goldfrapp - A&E (Gui Boratto Rmx)
02. Eric Prydz - Pjanoo
03. Oceanlab - Sirens (Cosmic Gate Rmx)
04. Mark Mendes - Hubert Is Cool
05. Markus Schulz feat. Departure - Cause You Know (Nic Chagall Rmx)

Je nějaký track, který rozhodně nevynecháš ve svém setu v Retru?
Určitě aspoň jeden z mé top 5 uslyšíte :-).

Jak se ty sám těšíš na tento „mini High Contrast label night“ warm up v Praze společně s tebou a Ronaldem van Gelderenem?
Rozhodně se těším a je dobré, že společně se mnou vystoupí i Ronald. A jak znám české publikum, tak to bude ohromující noc.

Chtěl bys něco vzkázat těm, kdo se těší, na Velikonoční neděli na Kick da Night?
Rozhodně se těším, že vás všechny uvidím tuto neděli, a jsem si jist že tato noc bude určitě stát za to. Doufám, že Kick da Night bude příjemně zaplněná aby se to během večera dobře rozjelo :-).

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KICK DA NIGHT

Neděle 23. 3. 2008
Vstup: Předprodej 230 Kč
Vystupují:
Nic Chagall, Ronald Van Gelderen, Laydee Jane, DJane Petra a Bon Finix
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
CyberPhonic
21. 03. 2008 | 10:23:14
+0 | -0
postavÝm??ee?
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika