FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Efendy a Jay Beck v rozhovoru

Efendy a Jay Beck v rozhovoru
13. 05. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) První rozhovor v souvislosti s letošním open air festivalem Summer Session. Vyzpovídáni byli dva aktéři, kteří budou vystupovat v sobotu 19.7.2008 ve speciálním společném setu, na již představené housové stage, Efendyho a Jay Becka.
Ahoj kluci, jak se vám daří?

Jay Beck:
Krásný den Vám všem :o) Mám se tak, jak se jen výborně může člověk mít :)) Díky za optání

Efendy: Zdravím všechny... Mám se taky skvěle... Konečně nám začíná teplé a slunečné počasí, což pozitivně naladilo asi každého z nás. Hola hola, Summer volá!!! :)))

Velká parta lidí už vás zná, ale málo kdo vás slyšel hrát společně. Jak jste se vy dva dali dohromady?

Jay Beck: Jej, to už je delší historie. Vše to začalo jednoho přenádherného dne kdy... dobře dobře, už dam pokoj :)) Seznámili jsme se na jednom open airu, a od té doby jsme spolu v kontaktu, a hrajeme na residentní noci v českoudějovické K2 s názvem Electro Party

Efendy: Přesně, jak říká Jarda. Jsme v kontaktu od loňského léta z jednoho raději nejmenovaného open airu, kde mi Jarda dal své demo se svým setem, i jeho vlastní produkcí, které mě opravdu oslovilo. Asi týden na to mi volal zakladatel Electro Nihgt Roman Špička (člen skupiny BANANA ZEROS), abych si k sobě sehnal ještě jednoho residenta. Tak jsem neváhal a volal Jardu...

Jak by jste popsali hudbu, kterou hrajete?

Jay Beck: Když hrajeme spolu, tak se snažím držet krok a vypouštíme na světlo světa electro housové šlágry, které pomáhají vašemu srdíčku lépe tepat :)

Efendy: Docela vtipná odpověď Jardo:) Já nemám rád škatulkování, ale je to více stylů, které vystřídáme během našeho hraní. Většinou to má základ house music s různými prvky electra, progressive a trance, a občas i lámané věci.

Jak se vám spolu pracuje?

Jay Beck: Na naší spolupráci si nemůžu stěžovat. Řekl bych, že si s Lubošem dobře rozumíme a hraje se mi s ním dobře už jen proto, že má hodně podobný vkus v téhle oblasti elektronické muziky jako já :)

Efendy: Nápodobně. S Jardou je skvělá spolupráce, až mě to mnohdy i překvapuje :))
Prostě jsme naladěni na stejnou vlnu.

V současné době jste rozjeli v českobudějovickém klubu K2 residentní Electro Party. Trochu nám přibližte, o co jde. A podle čeho vybíráte dje, kteří vám na těchto party supportují?

Jay Beck: Podle mě jde o jedinečný projekt, při kterém se za noc vystřídá jak mixovaná muzika, tak i živé skupiny. Ještě jsem tady podobný projekt nezaregistroval. Výběr skupin má na starost Roman Špička (člen skupiny BANANA ZEROS). Vždy mě něčím překvapí :)

Efendy: Jak říká Jarda. Veškerý výběr účinkujících, jak živých kapel, tak djs má na starost Roman. Je to vlastně něco podobného jako Free Mondays v pražském clubu Roxy, akorát v menším podání. Musím přiznat, že každá Electro Party má čím dál tím větší ohlasy, a chodí víc a víc lidí. A tímto bych Vám chtěl všem poděkovat!!!
Ostatně můžete posoudit sami již tuto sobotu 17.5. v K2 / Č.B.

Jakou používáte techniku při svém hraní? Zůstali jste věrni gramofonům, nebo už vinylovým deskám odzvonilo?

Jay Beck: Pokrok nezastavíš a právě u mě to tak platí. Vinylům ale neodzvonilo. Sice hraju z notebooku, ale přes jednu mašinku, která umožňuje převést skladbu v elektonické podobě na vinyl s časovým kódem. Takže si hudbu můžu jakkoli poupravovat a ve výsledku se dostane na vinyl, kterého se nemůžu vzdát.

Efendy: Vinylům sice neodzvonilo, ale já už dva roky nekoupil desku. Je to hodně smutné, ale většina dnešních interpretů dá své tracky raději ke stažení, než aby investovali do lisování vinylových desek. Mě osobně to hodně mrzí, jelikož je mnohem sympatičtější práce s nablejskanou černou plackou než s CD. Z toho vyplývá, že hraju z CD Playerů :)

Jardo, o tobě je známo, že se věnuješ také vlastní produkci, na čem teď pracuješ?

Jay Beck: Právě pracuji na více projektech najednou. Snažím se pohybovat ve více oblastech elektronické muziky, čímž se vám docela rozšíří obzory, a to se pak dá dobře využít u tracku, který chcete něčím zpestřit. Tak na těhle projektech právě dělám.

Teď otázka pro Efendyho. Letos se podílíš na přípravách housové stage na SS. Mohl bys nám tuto scénu ve stručnosti představit?

Efendy:
A jak rád. Mrkněte na tento odkaz :) http://summersession.sety.cz/index.html#ti2
Myslím, že letošní house stage je plná samých zajímavých jmen. Line up je postavený tak, aby to pomalu, ale jistě gradovalo. Těšte se na kvalitní barevný house, progressive, electro a minimal.

Jardo, ještě jedna otázka na tebe. Splnil se ti sen a v 20.června vystoupíš 29. díle Apokalypsy. Jak se těšíš?

Jay Beck: Myslím, že na tuto otázku je předem jasná odpověď, a proto je tady zbytečné vyličovat, jak se těším. Spíše na vás padne taková osobní, silná zodpovědnost. Proto se teď nesoustředím na to, jak to bude veliké, a kdo tam bude, ale hlavně na to, abych za tu dobu, co budu hrát, dokázal zahrát tak, abych byl i já spokojen. To je sice asi nemožné, ale dost na tom pracuju.

19.7. vás uslyšíme ve společném setu na housové Poslouchej.net Stage.. Už máte představu, jak váš setík bude vypadat?

Jay Beck: Má představa je jasná :) Veselá, šlapavá a přitom parádní jízda toho nej, co ze sebe i našich zásob můžeme dostat :) Těším se na vás!!! :)

Efendy: K tomu nemám co dodat :) Je to tak. Také se na Vás moc těším a doufejme, že vyjde počasí!!!

Ptala se Looca
SUMMER SESSION 4

SUMMER SESSION 4

Pátek 18. 7. 2008 až Sobota 19. 7. 2008
Předprodej: Jednodenní 165 Kč, dvoudenní 315 Kč
Vystupují:
Mario Ranieri, Chris Sadler, Jamal DJs a The Keeper & Steen, Pavel Krejdl, Franke, djane K.Sandra, Le Pneumatiq, Lulu Rulez, Hanzall, Chita, Thinngy, Milo Moretti, Efendy, Da Moon, Groove Dan, Jay Beck a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |