FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Jamal Djs: Ranní sety máme nacvičené

Jamal Djs: Ranní sety máme nacvičené
22. 05. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Dalším zástupcem plzeňského djingu na festivalu Sundance 2008 a na jeho dvou warm up zastávkách je plzeňský djský projekt Jamal DJs. Jak se kluci těší na Ostrov, co si myslí o Space DJz a jaké inovace plánují do svých setů se dozvíte v tom krátkém povídání.
Zdravím vás, pánové a jsem moc rád, že jste souhlasili s tímto krátkým povídáním. Když se totiž podívám do vašeho kalendáře, tak si říkám, že máte asi hodně na pilno, co? Co je tedy u vás nového? Povídejte…
Ahoj, ahoj…tak co se týče poslední doby, musíme říct, že k nám byl konečně osud milostiv a po několika letech trénování a snažení, se nám naše práce vrací zpět v podobě hraní. Jinak se hodně věnujeme vlastní tvorbě, ale ještě máme stále co vylepšovat.

Tak to zní jako, že se vaše djská kariéra hnula za poslední rok hodně dopředu. To je super, že se další plzeňští djové prosadili i za hranicemi regionu. Je nějaké místo v ČR, kam jezdíte úplně nejradši?

Tak hodně dobré mejdany jsou v Boskovicích na Moravě. Dobrá atmosféra a hlavně strašně fajn lidi…vlastně teď už většinou kamarádi. Druhé místo, které se nám zapsalo je Paluba v Soběslavi. Jednak opravdu výborné akce a za druhé tam Jackera ulovila jeho nynější přítelkyně :)

V posledních letech je takové to klasické techno hodně na ústupu, řekl bych. Hodně frčí techno s prvky elektra, minimalu, progressive. Vy jste ale vytrvali a ono „klasické klubové techno“ hrajete pořád. Jak to?
No ona to není zas až taková pravda. Hrajeme stále techno, ale s odbočkami do ostatních stylů. My už moc neřešíme co hrajeme za styl, nemáme to nějak vyhraněné, prostě buď se nám track líbí a nebo ne. Druhou věcí je, že oba máme takové své druhé styly, kterými si to všechno kompenzujeme, většinou si to hrajeme pro relax na naší zkušebně.

jamal djs

Dle reakcí nutno říci, že to vaši fanoušci oceňují. Jak to vlastně máte teď, co se techniky mixování týče? Pořád jedete na 4 gramce? Nebo jste už taky zapojily do hry CD playery či nějaký systém typu Final Scratch?
Vlastně máme v tom dva cd playery od začátku co jsme Jamal DJs. Předtím jsme hráli jako Jacker vs Malda pouze na 4 gramce. Momentálně přemýšlíme o dalších inovacích v podobě noťase s Abletonem, ale musíme to všechno řádně natrénovat, protože vždy se snažíme na party odvést profesionální výkon.

Co produkce? Kdy se dočkáme prvního release z dílny Jamal DJs, co, kluci?
Tak produkci se, jak už jsem zmiňoval, věnujeme oba na plné obrátky. Co se týče našeho prvního releasu, něco se rýsuje, ale nebudeme to ještě teď prozrazovat, neradi bychom to zakřikli. Doufám, že nám to pro tentokrát prominete.

Určitě promineme. :) Pojďme se teď ale bavit o létě a především o Sundance. Ten je znám jako největší západočeský festival elektronické hudby. Je to vlastně jediný zdejší festival taneční hudby, když o tom tak přemýšlím. Jak berete Sundance vy dva?

Sundance je každoroční vrchol agentury Dancemedia a letos udělali pro clubbery opravdu velký kus práce. Je to prostě jediný velký fesťák s tradicí na západě. Hlavně navíc se festival stále vyvíjí a rozhodně je pro nás poctou si na něm zahrát. Oba máme Příchovice moc rádi.

Teď mě napadá, že vy máte s areálem Ostrov taky své zkušenosti a to ještě z dob TechnoZone. Na co byste nalákali člověka, který na ostrově nikdy nebyl? Jak byste popsali unikum tohoto místa?
Jestli hledáte na Plzeňsku krásné místo s možností koupání, krásné přírody a hlavně za humny, jeďte rovnou na ostrov. Musíme říct, že je to opravdu jediné místo svého druhu tady. Navíc je dokonale připravené na akce, fesťáky a koncerty. Kdo nebyl musí vidět, pak se bude určitě rád vracet.

Možná už teď můžeme prozradit, že konkrétně vy dva vystoupíte spolu s headlinery na hlavní stagi a to v časných ranních hodinách. Máte rádi sety při východu slunce? Na co se máme ve vašem podání připravit?

Tak ranní sety máme nacvičené z plzeňských Bikin, kde máme tenhle čas už tradičně rezervovaný. Je to opravdu nádhera, když hrajete a pomalu vám nad hlavou vychází slunce, před sebou vidíte les lidí,který čekají na vás a prostě si to celé ještě intenzivněji užíváte. Připravte se na další z našich setů, u kterého si nikdy nemůžete být jistí co za minutu přijde. Prostě mejdan, šlapot, hukot…už aby to bylo!

Tak to zní perfektně, už teď se těšim a nejsem určitě sám. Zmínil jsem, že vystoupíte spolu s headlinery, tedy Space Djz, na jedné stagi. Co pro vás znamenají tito dva guru, co se týče hraní na 4 gramofony? V rámci České republiky jim asi nikdo není podobnější něž právě vy dva.
Tak Jamie s Benem byli pro nás první impuls, proč zkusit zapojit 4 gramce a hrát společně. Oba dva jsou výborní baviči/kaliči/huliči…prostě se v jejich přítomnosti a při jejich setech nenudíte. Možná jsme dříve byli podobní ještě víc, ale poslední dobou se naše hudební spektra celkem rozcházejí….rozhodně se je nesnažíme kopírovat, ale našli jsme si prostě tu naší hudební vizi a jedem si na své koleji.

Takže předpokládám, že se na hraní na jejich „set upu“ těšíte. Mám pravdu?
No jasný, určitě… jak jsme říkali, jsou to opravdu baviči!!!

Musíme ale také zmínit, že vy dva vystoupíte v rámci celého projektu Sundance už dříve a to na dvou zastávkách Sundance 2008 Warm Up Tour, konkrétně v pátek 30.5. v Plzni v Cartelu 17 a pak 21.6. v Moskytu v Domažlicích. Na co se máme připravit? Hrajete jinak v klubu než na velkých akcích?
Tak určitě hrajeme jinak v klubu a na velkých akcích. V klubíku jsme více funky a groovy Jamals a na velkých akcích více hard.

Tak paráda. Myslím, že si ty zastávky užijeme všichni. :) Blížíme se ke konci, takže moje poslední otázka zní. Co vám má barman připravit na Sundance a samozřejmě i na Sundance Warm Up dobrého? Čím se dají pohostit Jamal DJs?
Tak ani jeden nepohrdneme vodkou se semtexem nebo džusem, to abychom měli co bumbat. No a pak taky musíme mít co kúžit, ne? :o))

Česká foják, dobrá foják! :)) Díky moc kluci za rozhovor a ať vám to hraje.
Taky děkujeme a těšíme se na viděnou!

Ptal se Anyrok
SUNDANCE

SUNDANCE

Pátek 4. 7. 2008
Předprodej 190 Kč, na místě 250 Kč
Vystupují:
Space DJz (UK), Jerry, Toky, Orbith, Chris Sadler, Michael C, Molczik, Damoon, Home, Jamal DJs, Majkl, Jaroslav Beck aka Jay Beck, Lito (NL), Malda, Muerte, Mr.Pole, Martin Wind, Lucky Luke, Martin Meise, Rusty, Pajah, Rusty, Broke, Zyper, Bush a Bio Heaven.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |