The Petebox hvězdou Sadlerova Climaxu

The Petebox hvězdou Sadlerova Climaxu

31. 05. 2008  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (4)
Druhý Climax s podtitulem Speciál v tomto roce. Ten první byl narozeninový, a ten zatím poslední beatboxový. Oba měli však něco společného krom Chrise Sadlera. Na obou vystoupil beatboxer The Petebox.
Zatímco na tom narozeninovém se Petebox účastnil pouze jako host, který pak nečekaně vystoupil, byl tentokrát, jak název vypovídá, úmyslně pozván za účelem svého vystoupení. Díky tomu byl připraven a s sebou si přinesl svůj loop sampler pedál, který dodává jeho vystoupení úplně jiný rozměr. Se samotným mikrofonem umí opravdu divy, ale díky tomuto, jak já říkám „šlapátku“, dokáže vytvořit zvuk několika hudebních nástrojů dohromady, zvládne i menší sbor složený z mužských i ženských hlasů a co se týče hudebních stylů, žádný mu není cizí (hip hop, techno, house, dnb atd). Co namluví do mikrofonu vzápětí pustí nahrané a přidá další a další zvuky. Máte pak pocit, že před vámi stojí celá kapela.

Měla jsem tu čest slyšet Peteboxe v Praze už počtvrté (prvně to bylo na Houseboatu Bukanýr, poté na onom prvním Climaxu a také na cenách DMA v Abatonu) a příchod do Roxy jsem záměrně směřovala na pozdější hodinu. Nebudu zastírat, že právě on byl pro mě tím tahounem této party, jeho vystoupení se vám neomrzí, naopak chcete ho slyšet zas a znovu.

Lineup tohoto Climaxu nebyla zrovna moje krevní skupina, Raju, Madnam a Marcus Cooper pro mě zůstali pro tentokrát v pozadí, stačilo mi slyšel Peteboxe a Chrise Sadlera, na to abych mohla odejít spokojená domu, takže se dá říct, že jsem party pojala spíše jako konzert. A přestože jsem moc nevnímala set Rajua a Madmana, a spíše tento čas věnovala setkáním s přáteli, nemohl mi ujít Michal David. Na chvíli jsem měla pocit, že je mi znovu patnáct let a nacházím se na vesnické diskotéce u nás na chatě! Rajuovi a těm co byli na parketě to možná přišlo vtipné a možná ani nevnímali na co tančí, já jsem z toho byla mírně v rozpacích.

Konečně odbyla jedna hodina ranní a na řadě byl Petebox. Omluvně se přiznávám, že jsem se všem svým přátelům vytratila a šla si najít místečko, kde nejen dobře uslyším, ale i skvěle uvidím na mistra ve svém řemesle. Ano, určitě existuje spousta kvalitních, možná i lepších beatboxerů, ale já tady v Čechách zatím neměla takovou čest, a tak Petebox nejen pro mě zůstane asi navždy tím prvním a nejlepším.

Petebox předvedl pro mě už známé vystoupení, zazněl Pink Panter, Basement Jaxx a spousta známých hitů. Plná Roxy si to užívala stejně jako já, a jejich otevřená ústa údivem mi připomínala mě, když jsem ho slyšela prvně.

Po jednom rodákovi z Nottinghamu, nastoupil další, Chris Sadler. Peteboxe teď čekalo chvilkové významné poplácávání po ramenou od nových i těch starších fanoušků, ale po čase se zapojil mezi obyčejné návštěvníky a těžko říct, zda to byl jeho záměr, brzy ho už rozpoznal asi málokdo.

Chris Sadler odehrál svůj standard, což rovná se u jiných djů nadstandard, pro mě to znamená, že mě rozhýbe vždy a za jakékoliv situace a že výběrem desek se trefí do mého hudebního vkusu. Ráda bych ještě vyzdvihla práci VJe. Všichni jsme zvyklí, že za djem „běhají“ obrázky, ale kdo je má na svědomí si už často neuvědomujeme a tak si VJ asi málokdy vychutná nějakou pochvalu od publika. Přestože tuší jen přibližně kam se bude set ubírat, musí umět vždy pohotově reagovat. V tomto případě residentní VJ Martin uměl odpovědět i na Michala Davida záběry z Kamaráda do deště  Ke konci Chrisova setu a začátku setu Marcuse Coopera začla ovšem atmosféra upadat. Je to úkaz, kterého jsem si v Roxy na několika posledních party všimla. Polovina hostů zmizí kamsi, zbudou ti, kteří mnohdy ani nevědí kde jsou, a teplota a nálada se snižují. Což mě přesvědčuje stále více o tom, že v nejlepším se má odejít. Odchod v půl páté byl v tomto případě až zbytečně pozdní.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CLIMAX BEATBOX SPECIAL!

Sobota 24. 5. 2008
Vstup: do 23h. zdarma, poté vstup 200 Kč
Vystupují:
Chris Sadler, The Petebox, Raju & Madman, Marcus Cooper, Tall & Forest
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Obsession
03. 06. 2008 | 13:12:22
+0 | -0

Nadstandartní report !

a já taky děkuju Terezko! Jen škoda že jsem z hudební stránky byla nadšená jen tak z poloviny...

03. 06. 2008 | 09:36:36
+0 | -0

Opět jsem se dobře Bavila!!!

Krystýnko a Martinko, moc děkuji!!! Opět jsem se skvěle bavila a jsem moc ráda, že jste mě vytáhli z toho mého světa mateřství :)
Marden
02. 06. 2008 | 19:52:50
+0 | -0

Pete je beatboxovej BŮH!!!!!

Nemůžu zapomenout už na jeho vystoupení na DMA 2008 v Abatonu, takže o jasný jedničce na klubový scéně není co řešit!!!!!!!!
YannD
02. 06. 2008 | 09:42:30
+0 | -0
Já bych klidně vynechal to slůvko mírně...
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika