GZA do Prahy nepřijede

GZA do Prahy nepřijede

01. 06. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (4)
Špatná zpráva pro všechny ty, co se chystali ve středu večer do Lucerna Music Baru a pařit na hypnotické hity z desky "Liquid Swords" - GZA/Genius, mocný šéf Wu-Tang Clanu na své Evropské turné hodil mocné hovno a mecheche se nekoná.
Mnohem radši bychom pochopitelně psali, že je zrovna někde v Maďarsku, pochutnává si na čabajce a těší se do Prahy, ale tak to prostě není. Když už nepřijede, rádi bychom se vám alespoň omluvili a napsali proč nepřijede... Jenže to bychom to museli nejdříve vědět. Situace je totiž opravdu nehorázná. Odpovědi na vaše otázky nemám, nemám odpovědi ani na svoje otázky, mám jen ty otázky a story, jak to celé proběhlo.

GZA je už nějaký ten měsíc zabookován přes holandskou agenturu 1st Priority na sólo turné po Evropě, on (nebo spíše jeho management) se tváří tak seriozně, že musí schvalovat i jindy nepodstatný detail jako je plakát na koncert a vše vypadá naprosto v normě. Ještě v pátek 30.5. se management ujišťuje, že záloha za koncert v Praze je opravdu na jejich účtě a protože je, jedinou starostí, kterou máte, je trénink umění Jednoho prstu a bičování DVD s nějakým libovým karáčem. Idyla netrvá dlouho, přesně do chvíle, než vám ten samý pátek 30.5. večer volá známý: "Hele, jseš si jistej, že ten GZA přijede? Jestli je June červen, tak podle jeho oficiálního MySpace hraje totiž 4. června v New Yorku." . "Blbost, ale ověřím to." mávnete nad tím nejdřív rukou jako nad překlepem a jen "pro sychr" voláte bookerovi do Dánska, který se jen zasměje a zopakuje to samé co vy: "Blbost... Ale ověřím." Když v noci neblikne na mobilu uklidňující SMS, neblikne tam ani ráno a odpoledne přijde jen "Řeším to.", začíná to lehce smrdět. Když v sobotu v noci dostávám přeposlané "oficiální vyjádření pořádající agentury" bez obvyklých diplomatických PR kudrlinek aka SMS: "GZA turné se překládá na Listopad", říkám si, že někdo asi neměl lézt na to sluníčko. Pořád to považuji za vtip a s tím, že ráno moudřejší večera a vše se jistě vysvětlí, si jdu lehnout. Jenže zvrat k lepšímu nepřinesla ani včerejší neděle. Nepřinesla totiž vůbec nic. Holandská agentura 1st Priority, která za celým turné od začátku stojí místo vysvětlení mlčí. Takže si to můžeme zrekapitulovat:

1. GZA je zabookován pro koncert v Praze
2. Je podepsána smlouva
3. Je odsouhlasen vizuál na promo, rozjíždí se kampaň
4. Je zaplacena standardní záloha ve výši poloviny umělcova honoráře na účet pořádající agentury 1st Priority
5. Na jeho MySpace se objevuje v sekci upcoming shows koncert v New Yorku 4.6.
6. Na naše urgence dostáváme jedinou odpověď "GZA turné se odsouvá na Listopad".

Upřímně, na Listopad sere Bílej tesák. Jak je možné, že si někdo na den dva měsíce smluvně potvrzeného koncertu domluví jiný koncert? To nevím, protože stihnout "dvoják" na dvou různých světadílech, to by byl vážně husarský kousek i na mistra kung-fu rapu. Stejně tak nevím, jak se vejde do pravidel slušného chování mezi kapelou a promotérem to, že si vše nahodíte na MySpace a necháte na náhodě nebo šestém smyslu, aby se o tom promotér dověděl, protože zatím vše vypadá tak, že kdybychom je neuháněli jako že co se to kurva děje, zjistili bychom, že GZA nepřijede ve středu na místě. Oficiální důvod zrušení tour bývá většinou lež zabalena do cukrové polevy PR, ale ani o to se tu nikdo nesnažil a krom mistra světa v nehoráznosti Wileyho jsme dosud neměli tu čest s něčím podobným. Kdo nebo co za to přímo může netuším, ale pro konečný výsledek, jímž je, že se koncert GZA neuskuteční je to vážně detail.

Za nás se můžu jen omluvit, připomenout, že lístky můžete samozřejmě vrátit v místě zakoupení. Obrázek jak moc dalšímu rapperovi (nebo jeho managementu?) záleží na Evropě a jeho fanoušcích tady si uděleje sami.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: GZA/GENIUS

Středa 4. 6. 2008
Vstup: Předprodej 495 Kč a v a Bbarak shop za 420Kč
Vystupují:
GZA/Genius (Wu-Tang Clan), Hell Razah (Sunz Of Man), Shabazz The Disciple, DJ Sueside, DJ's: Tuco The TZA, Ba2S The BZA, DJane Supet The SZA
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
.-)
03. 06. 2008 | 14:02:32
+0 | -0
a uz tu behaji dalsi promoterska silna slova o zarucene kompletnich wu tang clan na HHJ .-)
Obsession
03. 06. 2008 | 12:07:08
+0 | -0
Tak tomu říkám solidní podělávka. Support musí být taktéž nadšen.



A vůbec. Nebylo tady za poslední rok těch Wu už docela dost? :))
Křapík
03. 06. 2008 | 08:02:38
+0 | -0
Vůbec Ameriku sem nevozte už je tu všechno americký!!!
Křapík
03. 06. 2008 | 08:01:10
+0 | -0
Hurá první dobrá zpráva! Nechte si to v Americe!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika