František je děvkař

František je děvkař

03. 06. 2008  |  Autor: Little_Lo  |  Komentáře (0)
František Soukenický, povoláním psychiatr, si vždycky vybíral ženy, které za to stály. Přesněji řečeno - ony si vybíraly jeho. Všechny je miloval, ale některé se mezi sebou bohužel kryly. Není tedy divu, že jednoho dne přišel o lékařský diplom, střechu nad hlavou a vlastní ženu..Debut režiséra Jana Prušinovského právě míří do českých kin.
Autor námětu, scénáře a režisér Jan Prušinovský dodává: „Scénář k filmu jsem se pokoušel napsat s nadsázkou a humorem, někdy možná až trochu absurdním. Místy jsem se trochu zapomněl, takže jsou tam i dramatická místa.“Roli Františka napsal přímo na duši i tělo Josefa Poláška.

V dalších rolích se představí Ela Lehotská, Martin Pechlát, Zdena Hadrbolcová, Petra Nesvačilová, Leoš Noha, Marika Procházková, Arnošt Goldflam, Petr Čtvrtníček nebo Barbara Trojanová. Hudbu pro film složí Petr Hapka.

Režisér filmu Jan Prušinovký se svým producentem Ondřejem Zimou ze společnosti Evolutions Films, kameramanem Petrem Bednářem a střihačem Otakarem Šenovským z Avionu reprezentují nastupující generaci současných filmových tvůrců dokončujících FAMU. Jan Prušinovský v současné době dokončuje obor scenáristiky a dramaturgie na pražské FAMU, několikrát byl oceněn za svůj studentský snímek Nejlepší je pěnivá (například Fresh Film Fest, Premiers Plans Festival D´Angers nebo Vienna Short Film Fest), spolupracoval na scénáři komedie Karla Janáka Rafťáci, v poslední době pracoval například jako asistent režie na filmu Jana Hřebejka Medvídek.

Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie podpořil Prušinovského debut více než pěti milióny, partnerem filmu se stala televize Nova a distribuční firmou je společnost Bioscop.

Natáčení filmu začíná 30. července v jedné obci za Prahou, do 13. září štáb vystřídá ještě několik lokací v Praze – Holešovice, Strašnice nebo Podolí. Premiéra filmu, který půjde do kin v cca 25 kopiích, je plánována na 6. března 2008.

Režie: Jan Prušinovský
Hrají: Josef Polášek, Ela Lehotská, Martin Pechlát, Petra Nesvačilová, Zdena Hadrbolcová, Leoš Noha, Arnošt Goldflam, Petr Čtvrtníček, Marika Procházková
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika