FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Dj Jerry: Začal jsem chodit do přírody

Dj Jerry: Začal jsem chodit do přírody
08. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) Dalším z hostů letošního festivalu Sundance je Dj Jerry. Radka jsme v červnovém shonu odchytli a položili mu několik otázek o tom, co chystá na léto, na jakých festivalech se s ním můžeme vidět jako s návštěvníkem, nebo co si myslí o taneční scéně v západních Čechách.
Ahoj Radku. Tak povídej. Co je nového u DJe Jerryho takhle na začátku léta? Co vlastně chystáš na léto?
Dobrý den :) Tak léto je pro mě určitě nejlepší část roku. Spousta festivalů, už se nemůžu dočkat. A co je nového? Vyšla mi deska společně s DJem Ogim v Londýně na Polymeric records.

Ty jsi rezident největší české techno party Apokalypsa. Já si všiml nějakých zvěstí, že by měla Apokalypsa končit. Můžeš k tomu poskytnout nějaké informace?
To víš že můžu. Apokalypsa bude končit, ale pouze ta letní v Boby centru. Od příštího roku se bude konat červnová Apoška jako open air. Už se nemůžu dočkat. Bude to zase něco nového. Určitě se bude jednat o prostor v Brně, máme k dispozici několik zajímavých míst, takže se nechte překvapit.

Pamatuješ si vlastně jak to vůbec s tebou a Apokalypsou na začátku bylo?
Tak já jsem začínal dělat Apokalypsu v roce 1999 a to v prostoru La Grotty . To byl první díl, bylo to v srpnu a vystoupil tam DJ Christopher Just. Po tomto prvním počinu byla asi půlroční přestávka a potom se rozjel kolotoč, ani jsem nečekal jakých to nabere rozměrů. Měl jsem tenkrát dva partnery, kteří to se mnou pořádali. Kolem desátého pokračování se připojil do kolotoče Dalibor. A od té doby to rozjíždíme třikrát ročně společně i s Míšou. Řekl jsem to teda hodně ve zkratce. Jinak by to spíš bylo na slohovou práci. :o)

dj jerry

Každý ví, že ty jsi jeden z českých matadorů. Hraješ už slušnou řádku let. Pověz nám.. jak jsi vlastně ty začínal? Clubberům, kteří dneska chodí na party a kterým je třeba 18 let, pro ty to musí být slušný středověk, co? :) Jak vlastně začala kariéra DJ Jerryho?
No někdy kolem roku 1991. To je hrozný sedmnáct let pomoooc!!! :)) To někteří nebyli ještě ani na světě. :) Ne, tak vážně. Byla to super doba. Začínalo se na rave a vokál house a hlavně v době, kdy jsme kromě cédéček měli taky ještě kazeťáky no v dnešní době úlet. Neexistovalo žádný vypalování a podobně, to bylo v té době prostě scifi. Hraní z gramofonů značky technics začínalo a první mixovací „céda“ až tak tři roky na to. Jinak středověk bych tomu neříkal. Spousta těch skladeb se hraje dodnes v remixech a s jakou parádou. Třeba Underworld nebo Prodigy atd.

Ty jsi pak už celou svojí kariéru hrál techno? Protože já tě občas viděl na plakátech ve speciálním house setu apod. Co dalšího ještě hraješ?

Hodně jsem v devadesátých letech hrál vokál house a holandskej house až koncem devadesátých let jsem přesedlal na techno. Myslím, že v současnosti se to už nedá škatulkovat.

Pořád mastíš z vinylů, nebo už jsi taky propadl kouzlu digitalizace a jedeš MP3ky ze Serata, Tracktoru nebo CD playerů?

Desky jsou desky a ty se budou pořád držet. Občas něco zahraju i s cédeček. Dneska si myslí každej, že si vypálí hudbu a hraje. Ono to tak nefunguje a časem na to někteří jedinci přijdou. Jinak se chystám zakoupit sampler a používat ho v setech.

Ty jsi tentokrát pozván na jediný festival taneční hudby, který se koná tady v západních Čechách. Jaký máš vztah k tomuto regionu? Baví tě Plzeň a okolí? A teď nemyslím věci ohledně taneční scény, ale obecně. Příroda, lidi,… znáš to.
Mám to u vás rád. Spousta příjemných lidí a vždy výborná zábavička. Rád jezdím vaším směrem. :)

A když bychom tuto otázku přenesli na taneční scénu, tak tam máš o plzeňsku jaké mínění?
Vím, že se u vás hodně hrála rychta. Ale to už taky není úplně pravda, že? Jinak u vás je vždycky skvělá atmosféra, takže super. Vždycky se těším.

Znáš nějaké DJe z Plzně? Spousta z nich už třeba na Apokalypse hrála, takže někoho určitě znát musíš.
No jé je. Např. Molczik, Home a hodně dalších.

Je někdo ve světe, kdo tě inspiruje? Mají vůbec Djs jako jsi ty nějaké vzory?

Měl jsem v devadesátých letech spoustu vzorů. V současné době se to tak rychle mění a je spousta producentů nebo DJs co se drží chvíli, že už asi nemám žádné konkrétní jméno. Spíš je to o tom, s kým zrovna spolupracuješ. A hlavně o příjemných nearogantních DJs se kterými si rozumíš.

Tak mě napadá, chystáš ty se vůbec v létě někam na akci, na které nebudeš hrát? Třeba nějaký festival, ať už tady v Česku nebo v zahraničí?
Určitě chci letos vyrazit na Ibizu s partičkou na pár dní. V Česku letošní festivaly, které se mě líbí, tak odehraju což je super. A určitě se chci podívat na slovensko na Pohodu.

Vrátím se ještě k Sundance. Pokud mě paměť neklame, tak ty jsi, Radku, ještě na Ostrově nikdy nehrál. Je to tak? Jak se těšíš na hraní uprostřed panenské přírody, kde když vypneš aparát, tak slyšíš akorát cvrlikat ptáčky a šumět řeku?
Je to tak. Nikdy jsem tam nebyl nebo alespoň myslím. :) Moc se samozřejmě těším. Mám rád krásnou přírodu, navíc co mám dceru, tak je to paráda, protože se i do přírody více dostanu :o)

ptal se –anyrok-
SUNDANCE

SUNDANCE

Pátek 4. 7. 2008
Předprodej 190 Kč, na místě 250 Kč
Vystupují:
Space DJz (UK), Jerry, Toky, Orbith, Chris Sadler, Michael C, Molczik, Damoon, Home, Jamal DJs, Majkl, Jaroslav Beck aka Jay Beck, Lito (NL), Malda, Muerte, Mr.Pole, Martin Wind, Lucky Luke, Martin Meise, Rusty, Pajah, Rusty, Broke, Zyper, Bush a Bio Heaven.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
brdos | 10. 06. 2008 | 03:00:32
na otázku:Ty jsi pak už celou svou kariéru hrál techno?měl spíš odpovědět:Hrál jsem, co v tu danou chvíli frčelo.house, techno, elektro, schranz...:-))

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |