Z Tramixu na Rehab s Tomcraftem

Z Tramixu na Rehab s Tomcraftem

10. 06. 2008  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (13)
V pátek 6.6. se mi naskytla možnost navštívit hned dvě velmi lákavé akce: Tramix a osvědčenou klubovou noc Rehab v Mecce s německým DJem a producentem Tomcraftem. Celá naše cesta pátečním večerem začala v deset hodin na Náměstí míru.
Už před desátou přešlapovalo několik „podezřelých“ osob v okolí místa srazu a netrpělivě vyhlíželi příjezd červené škatule na kolečkách s nápisem Tramix a když poslední opozdilci nastoupili do téměř plného vozu, party mohla začít. První minuty neubíhaly vcelku nijak zvláštně, houseová hudba podmalovávala jízdu pražskými ulicemi a plno postávajících lidí v tramvaji ve mně zrovna nevzbuzovalo dojem slibované nevšední party. To vše se ale změnilo během několika následujících minut, kdy tramvaj zastavila a „moderátor“ ohlásil, že party oficiálně začíná. V tu ránu se zhasla veškerá „oficiální“ světla ve voze a namísto nich se rozsvítilo speciální osvětlení a volume se posunulo o podstatný kus doprava. Za podpory hlasitých reakcí spolucestujících jsme vyrazili směr neznámo kam. Let´s go! 

tramix

V tramvaji byla možnost zakoupit si nějaké drinky, které všem zvedaly postupem času náladu. Napětí ve voze houstlo. V polovině prvního kola přistoupil již předem ohlášený „Čokoman“, s kterým probíhala soutež o nejzdařilejší a nejoriginálnější fotku. Součástí jízdy byly samozřejmě i „zdravotní“ přestávky, kterých každý využil jinak. Čerstvý vzduch a jiná cigaretová, či drinková osvěžení všem sloužili k načerpání nových sil do další části jízdy. K největšímu pobavení cestujících nečekaně sloužily zvědavé pohledy kolemjdoucích lidí, kteří očividně nechápali, co se v prostorách tramvaje děje. Někteří chtěli dokonce přistoupit, to jim ale umožněno nebylo, tramvaj byla nacpaná partypeople po okraj. Jedeme dál.

Rezidentní djs Madman a Roger Venzent si připravili melodické a k tanci vybízející setíky a když se naše jízda přehoupla do své druhé půle, dalo by se říci, že party dosáhla svého vrcholu. Pohled na večerní Prahu zpoza skel tramvaje byly samozřejmě více než nádherné,ale po bezmála hodinu a půl dlouhé jízdě bych se už nejradši viděla v Mecce a užívala si vzdušných prostor klasického klubu. To jsem ale nevěděla, že mě čeká ještě bezmála další hodina jízdy. Tramix nakonec zakotvil před Meccou zhruba o půl jedné po téměř 2,5 hodinové jízdě (!). Pro někoho byl výstup vysvobozením, byli ale i tací, kteří by rádi řádili v rozjetém dopravním prostředku dál.

Mecca nás vtrhla do zcela jiného prostředí „celebrit“, lesklých zrcadel, bílých sedaček a třpytivých lustrů. Tomcraft odstartoval svůj první beat malou chvíli po našem příjezdu a začal přesně tak, jak se od něj očekávalo: energické elektro kombinoval s prvky houseu a dokonce i minimalu, čímž dokázal, že ani on neodolal trendům. V jeho zvuku byl, ale pořád slyšet ten „starý dobrý“ Tomcraft tak, jak ho známe. Nezapomněl na svůj největší hit „Loneliness“, zařadil ale třeba i svůj nejnovější track „Boogie Nights“. Tomcraft se snažil komunikovat s publikem, bohužel odezva z druhé strany byla velmi chabá. Svojí snad jedinou a největší kritiku musím proto přiřadit k některým místním „partypeople“, kteří očividně přišli do klubu ze zcela jiných důvodů, jenom ne kvůli Tomcraftovi. Parket byl v polovině jeho setu poloprázdný a v závěru, kdy měla být atmosféra na bodu varu, se s djem téměř nikdo ani nerozloučil.

Vzhledem k minimálnímu počtu lidí v klubu a vlažné atmosféře jsem se proto rozhodla po Tomcraftově setu k odchodu. Mecca sice nabízí snad jedny z nejatraktivnějších klubových prostor u nás, bohužel jí ale kolikrát chybí to nejdůležitější, ta pravá atmosféra. Když srovnám vlažný Rehab například s atmosférickou Elektrou na Flédě, je mi líto, že si Tomcraft nemohl zahrát v Brně před publikem, které by ho přijalo daleko vstřícněji a otevřeněji. Třeba se toho dočkáme v některém z příštích dílů, co tomu říkáte, páni promotéři?;)

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

REHAB & AXE PRESENT DJ TOMCRAFT

Pátek 6. 6. 2008
Vstup: Předprodej 250 Kč, s Meccamag ústřižkem do 23. hod 250 Kč, ostatní 350 Kč, VIP 690 Kč a s Meccamag ústřižky do 23h. za 250 Kč
Vystupují:
Tomcraft (munich/craft music, de), Nesquik, Jack Rox (de), Omar & Abdul 52
Další informace
13 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
rodrigues
16. 06. 2008 | 22:49:04
+0 | -0

to m.key

Tak to snad děláš v Tescu na kase, ne?:-)Nebo si alkáč a už to body nebere?

Chodím tam kalit s partičkou a talíř mi na kalbu běžně stačí. Upozornění pro rejpálky: nejsem syn zbohatlíků,živím se běžnou prací a nic neberu! Nevím, oprav mě jestli se pletu, ale buď chci a mám chuť kalit a poslouchat k tomu kvalitní hudbu anebo jdu pozorovat lidi a vysírat se ze svých problémů.Někdo tady zmínil, kalím a neřeším, asi tak bych to viděl.....buď happy, o tom akce jsou ne?
m.key
12. 06. 2008 | 19:59:08
+0 | -0

to Lucka

Presne!!! Dostat se v Mecce do nalady ti stoji pulku vyplaty :-)
Lucka
12. 06. 2008 | 16:06:30
+0 | -0
Dobra parba je proste souhra vice veci, hudba dle myho vkusu, moji pratele, prijemny prostredi klubu ktery se mi libi a kolem lidi, ktery mi sedej. To vsechno musi dobra parba splnovat. Mimochodem, ja nejsem chuda jak kostelni mys ale tretinka piva v mecce za 49 mi teda nevyhovuje.
m.key
12. 06. 2008 | 12:23:28
+0 | -0

to MH

kazdy to ma holt nejak jinak...nekdo jdem jen za hudbou, nekdo zase za hudbou vubec ne a jde proste s prateli parit. Nekdo to ma ale tak, ze jde za hudbou a taky za lidma, ktery jsou v pohode.Tim samozrejme nerika, ze cely osazenstvo Meccy jsou frajirci. Mne se moc dobre nepari, kdyz stojim dole a na stupinku nademnou koukaji nabuseny gorily a vedle nich cupitaji "chachachichi" damicky. Nevim.....tot muj nazor proste.
MH
12. 06. 2008 | 11:41:10
+0 | -0
do chce hudbu ma hudbu kdo chce koukat na to co se kolem deje co maj lidi na sobe at kouka. Ja tam chodim, jsem chudy jak mys a je mi to jedno. Nikoho neresim a nikdo neresi mne. Resim hudbu a bavim se s prateli.. To ze tam nekdo nejde jen kvuli nejakym lidem a predsudkum je smutne.. To je taky pravda..
Lucka
12. 06. 2008 | 09:27:03
+0 | -0
Plastové damy a vysochaní páni :))))))) tak to nemá chybu. Ano taky tam kvůli tomu nechodím. Vykoksovaná mládež botahých rodičů, která se tam chodí predvádet mi taky nic nerika, i presto ze bych tam obcas na nejakou akci, která me hudebne láká ráda zašla. Proste si to radsi odpustim, v tom klubu se uz necitim prijemne.
m.key
11. 06. 2008 | 21:58:59
+0 | -0
Urcite souhlasim s tim, ze Mecca taha dobry jmena....ale je pravda, ze spoustu lidi tam nejde jen kvuli tomu, ze je to Mecca a ze se ocekava navsteva plastovych dam a vysochanych panu a kdyz tam jde "obycejnej clovek" , tak si tak nejak prijde, ze tam nepatri, i kdyz tam jde za hudbou a ne za lidma....
MH
11. 06. 2008 | 17:57:17
+0 | -0
Souhlas.. Tom Craft předvedl to co by jinde opravdu ocenili. Bohužel tam bylo hodně lidi kvůli axe show a Tom Craft je nezajimal. A mozna kvuli axe cirkusu nedorazila spousta lidi co si chteji vychutnat hudbu a cabaret okolo je nezajima - spis odrazuje.. Mecca je super prostor, Rehab je super party se skvělým soundem. Ale nedělejme z toho cirkus.. ;) ikdyž laser man byl vyborný...
altxx
11. 06. 2008 | 17:56:45
+0 | -0
Tak jako naprosto nesouhhlasim s clankem. Tom hral super, lidi to davali najevo (ja mela hlasivky vyrvane a nejen ja) lidi piskali a parili, atmosfera tam byla po delsi dobe zas super, takova ta typicka dobra Mecca, s dobrou hudbou a lidmi. A to ze tam byli celebrity ve vipku, myslim bylo lidem, co tam sli kvuli hudbe a pobavit se uplne jedno. Ja si ten mejden uzila a myslim, ze nas bylo vic!
Divak23
11. 06. 2008 | 17:48:30
+0 | -0

Tomcraft rulez

Je skoda, ze si lidi neceni toho, ze mecca (byt trochu vic prepychovy klub) nabizi tyto rarity jako je tomcraft apod. Myslim, ze party byla super a ja si hodne uzil i s kamarady. Je pravda, ze se zde vyskytlo vice celebrit, nez byva zvykem,ale vecirek byl na pomery meccy vic nez dobry :o)!
dance-girl
11. 06. 2008 | 13:07:35
+0 | -0
tak tak... holt prachy jsou mocný lákadlo...

jinak "starýho dobrýho Tomcrafta" ve stylu alba Muc z roku 2003 bych si hned nechala líbit O:-)
johannes
11. 06. 2008 | 11:37:44
+0 | -0
mecca je konec. m.key to přesně vystihl(a):-)
m.key
11. 06. 2008 | 11:11:28
+0 | -0
Souhlasim.....doby, kdy byla Mecca clubem se super atmosferou a perfektnima lidma je davno pryc. Ted je to dobre navonena, vystajlovana diskoteka pro prominentni deti, ktere se tam chodi predvadet. O hudbu jim pritom vubec nejde.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika