Hardstyle City: Party v nákupním centru

Hardstyle City: Party v nákupním centru

17. 06. 2008  |  Autor: Shapeshifter  |  Komentáře (2)
Prostor, ve kterém se party odehrává, dělá mnoho. Ať již jde o klub, halu nebo open-air, tak na místě opravdu záleží. My jsme tentokrát zajeli na akci, která se konala v naprosto originálním prostředí, a to v uzavřeném nákupním středisku. Headlinerem byl navíc Brennan Heart, jedno z nejatraktivnějších jmen současné hardstyle scény.
V centru Vídně se toho nachází mnoho k vidění. Spousta památek, atraktivní architektura budov, pandy velké v místní Zoo a také obří nákupní středisko Lugner City. Naleznete v něm multikino, spoustu fast foodů a kvanta obchodů. Přes den v něm projdou tisíce lidí a myslím, že spousta z nich nemá nejmenšího tucha, co se v tomto nákupním středisku odehraje v noci 14. června. V prostorách Lugner City se zde totiž odehrála další party jménem Hardstyle City, jejíž headlinerem byl Brennan Heart.

Centrum jsme si prohlédli ještě za „normálního“ provozu a nechtělo se nám věřit, že právě zde se má odehrávat party. Jakmile jsme však zahlédli mezi nakupujícími postavenou stage a repráky, tak nebylo pochyb, že právě zde se Hardstyle City odehraje. O pár hodin později bylo Lugner City již z větší části uzavřeno, avšak pro tancechtivé partypeople bylo otevřeno několik vchodů, které všechny vedly do středového prostoru se zasklenou střechou, kde byla umístěna stage.

hardstyle city

Při našem příchodu na party jsem trochu ztuhl. Bylo třicet minut po začátku party a fronta měla několik desítek metrů. Rakušané chodí evidentně na party časně a ne na headlinery, jak je tomu zvykem jinde. Po vystání fronty jsem byl vpuštěn dovnitř a nestačil jsem zírat. Za stagí projekce, otevřená dvě patra a později jsem zaregistroval i dvojici zelených laserů. Přítomny byly i tři bary a nutno říct, že slušně zásobované. Ceny pití však moc přívětivé nebyly a já tak málem oplakal 7,50 Euro za svůj oblíbený Eristoff.

Prvními DJi, kteří se postavili za mixpult, byli domácí Brainheadz. Toto duo hrálo jednu hitovku za druhou a já jim nemohl mít za zlé, když hned z počátku jsem zaslechl tóny Zany – Pure. Tempo bylo nastaveno a následovaly tracky jako Headhunterz – Hate It Or Love It a Pavo – Tekno muzik. Konec svého setu pak zakončily cheesy postrachem hardstylové scény SMD – Just Like You, klasikou Zany & DV8 – Nothing Else Matters a hymnou loňského Qlimaxu Headhunterz – The Power Of The Mind. Brainheadz mě přitom po celou dobu zaujali svojí technikou mixování, kterou dokázali dodat vokálům opravdový říz.
Lugner City se zaplnilo a odhadem se v něm mohla nalézat tak tisícovka lidí. Nešlo přehlédnout, že nemalá část z nich jsou teenageři. Zaregistroval jsem také přítomnost několika mladických shuffle gangů. Vyznavači toho stylu tance, který se tančí převážně právě na hardstyle nebo schranz, se s tím opravdu nepárali a rozjeli svoje kreace, náročné na prostor na celé čáře. Bohužel zbytek návštěvníků se tanci příliš neoddával, což rušilo jinak zajímavou a originální atmosféru akce.

hardstyle city

Další na řadě byli Blutonium Boys, čili legendární německý DJ Blutonium Boy a jeho objev DJ Neo. Bylo patrné již od pohledu, že tato dvojka je sehraná. Za pultem se pravidelně střídali a vyváděli všelijaké legrácky. Brzy zazněla novodobá hardstyle hymna D-Block & S-Te-Fan – Ride With Uz, kterou následoval track Headhunterz – Rock Civilization. Překvapení pak přišlo s Tiësto – Lethal Industry v hard mixu, doprovázené německou verzí Zany – Pure. Totální rozsekání pak přišlo s Joaquin DJ & Djanny Mix - Infinity 2008 (Max B. Grant vs. Joaquin DJ & Djanny Mix). Nálada hned stoupla. Naprostý šok pak přišel, když mohutný Blutonium Boy namixoval s hardstylovými bassy totální klasiku Svenson & Gielen – Twisted. Překvapení pak pokračovala se závěrem setu a jumpstylovým songem Vorwerk – Cambodia. Škoda jen závěru setu, ve kterém se pokazila technika a deska přestala hrát. Jinak mě Blutonium Boy s DJem Neem opravdu mile překvapili a zahráli set hodný své pověsti.



Před headlinerem jsem si odskočil na WC, které bylo umístěno několik chodeb pod stagí. Při mém návratu na scénu již přítomná mládež tancovala a za pultem se ohříval hvězdný Brennan Heart.

Set odstartoval svým mash-upem One Master Blade, který začíná kultovním speedcorovým trackem Moby – Thousand, který vygraduje na 1000 bpm a je „slepený“ se songy One Blade a Master Blade. Následovala spousta Brennanovy produkce jako This is Defqon, Remeber Remeber, Don´t Speak, nebo Revival v remixu od Showtek. Mě nejvíc potěšil s vlastním songem Faith In Your DJ. Překvapení mě čekalo, když zhruba v polovině Breannanova setu začalo publikum odcházet domů. Na tohle jsem zvyklý opravdu nebyl. Náladu mi zvedl track Dune – Hardcore Vibes (The Prophet remake), na který okolo mě zpívalo i několik dalších shufflujících, gabbujících, jumpujících i jinak tancujících osob. Během Brennanova setu zaznělo několik hitovek jako Showtek – Raver, nebo Headhunterz – The Power of The Mind. Bohužel zatímco Blutonium Boyovi vypadla technika jednou, tak Brennanovi hned třikrát. Chudák DJ na to nebyl připraven a musel se poprat s hvízdajícím publikem. Po spravení techniky se musel Brennan poprat s dalším rušivým elementem, kterým se stal DJ Neo, který posilněný alkoholem začal provádět do mikrofonu beatbox. Ve finále vznikla zajímavě vtipná situace. Ke konci začala hrát pro mě hlavní hvězda více ID a italských tracků. V paměti mě utkvěl Wild Motherfuckers – Fother Mucker (Tatanka & Zatox remix). Na konec následoval kultovní early hardcore track The Masochist – Killing Scum (2005 mix), po kterém se Brennan rozloučil s ubývajícím publikem. I přes technické nedostatky byl jeho set jasným vrcholem večera, který dokázal nejvíce rozhýbat líné Rakušany.

Posledním členem line-upu byl místní DJ T-Phobia, o kterém jsem předtím nic neslyšel, a tak jsem byl velmi mile překvapen, když namísto dalšího hardstylu se rozlynuly Lugner City zvuky melodického hardcoru. První track Outblast vs. Korsakoff – Unleash The Beast následoval song Korsakoff – My Empty Bottle a slaďárna Evil Activities – Nobody Said it Was Easy. Za doprovodu tracku Evil Activities vs. Viper – Raw To The Floor jsem se s doprovodem loučil s touto opravdu netradiční party.

I když jsem na konci byl svědkem nesmyslné bitky jednoho ze shufflerů s ochrankou, tak musím přiznat, že z hlediska rušivých elementů byla Hardstyle City jednou z nejpříjemnějších party. Málo kuřáků a téměř žádní opilci nebo dotírající jedinci pod vlivem drog. Bravo! I samotné Lugner City zůstalo až na pár menších defektů v celku. Upřímně si nedokážu představit, že by u nás neskončilo nákupní středisko s rozbitými výlohami a nevyrabovanými obchody. Inu jiný kraj, jiný mrav. Každopádně poslechnout si hardstyle hvězdy mezi obchody jako Humanic nebo Kenvelo a mezi nákupními košíky, to opravdu nemělo chybu.
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Křapík
18. 06. 2008 | 11:29:57
+0 | -0
Hardstyle nemusím ale to prostředí vypadá opravdu dobře

18. 06. 2008 | 01:52:38
+0 | -0
to muselo byt fakt super!! ^_^
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika