Tony Colman: Mám rád staré časy

Tony Colman: Mám rád staré časy

17. 06. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
(Promotion) Zajímá vás, jakou dnb hymnu 16. narozenin Roxy Tony zvolil? ...co si dá v Praze k večeři? ....kolik mu týdně chodí demáčů a jestli zahraje nějakou klasiku z dob největší slávy London Elektricity? I na tyto otázky jsme dostali odpovědi.
Tony, nejprve bych ti chtěl poděkovat za čas, který sis vyšetřil pro náš rozhovor, a také za onen šestihodinový set, který jsi slíbil návštěvníkům 16. narozenin Roxy.
Jenom šest? Běžně hraju sety dvanáct hodin a víc!

Dělám si srandu, jen narážím na to, jak to máš vlastně s hraním ty. Délka setu je většinou dána smluvně přes booking ...co si budem povídat. Máš ale často pocit, že bys hrál dál...a dál, ale smůla, další dj už vedle stepuje a chce tě vystřídat? Je šest hodín za gramci pro tebe něco vysněného, nebo dvě hoďky jsou pro tvou hudební seberealizaci akorát?
Všechno záleží na dané noci. Pokud se vše daří a šlape to, tak moc rád hraju tak dlouho, dokud mohu. No, ale zároveň je to vlastně jedna z těch věcí, kterou nemůžeš předvídat do doby, než ty dvě hodiny vyprší. :)

Před sestavením otázek jsem se tak prodíral weby a sbíral informace, abych měl jasno, na co se tě zeptám. Většina tvých profilů, biografií a rozhovorů tě hned v prvních řádcích pasovala na zakladatele labelu Hospital, ...což tedy tebe asi nepřekvapí ;-) Co tahle “funkce” pro tebe a celou organizaci Hospital rec. znamená? Angažuješ se aktivně, nebo je tvůj vliv už jen tzv. “duchovní”? :)
Haha! Ne ne, já jsem CEO (pozn. generální ředitel) Hospital records. Zodpovědnost za nejdůležitější věci se dělí mezi mě, Chrise a Toma. Řeším také právní a obchodní záležitosti. A jako “vrchní účetní” dohlížím a kontroluju nové mediální strategie a vydavatelství.

tony colman

Pokaždé, když v Roxy hraje někdo z Hospital rec., tak se to neobejde bez dekorací ve vašem stylu. Kdo vlastně s vaším (H) logem přišel?
Tak to byl Chris Goss. Já jsem přišel s názvem – on vymyslel logo.

Roxy se chystá oslavit své 16. narozeniny. Když to srovnáš se stářím klubů v UK, ...je “16” číslo, které už stojí za pořádnou oslavu?
Určitě! 16 let je dost dlouhá doba nejen na klub, ale také i na samotnou značku – měli byste být velmi hrdí.

Před pár dny jsem dělal rozhovor s Tomem Middletonem, který byl headlinerem prvního narozeninového dne. Tom trpí typickou hudební schizofrenií – komponuje většinou taneční věci, ale doma poslouchá klasiku. Točí se tvůj život pouze kolem drumandbassové osy?
Myslím, že v tomhle jsme si s Tomem trochu podobní. Zrovna poslouchám Arvo Part (estónký skladatel). A při cestách na vystoupení si v autě pouštím audio knihu s novelami Philipa K. Dicka.

London Elektricity live jsou bez pochyby legendou. V Praze budeš vystupovat s Mc WRECem. Je tedy pravděpodobné, že se dočkáme kousků z koncertní éry také v tomto setu?
To bez pochyby! Shodím vám tam nějaké klasické LE bomby na parket. 

...a není to už pro tebe trochu klišé - stále se vracet ke starým dobrým časům LE a “vytrhávat zásuvky” v každém rozhovoru, který poskytuješ?
Vůbec, mám rád staré časy, ...a samozřejmě i ty nové. Jsem velice spokojený se vším, co jsme s LE kdy udělali.

Všiml jsem si tvé výzvy na myspace, že ti djs mohou posílat svá dema. Vzpomeneš si na nějaká dema od českých djs? A kolik se jich tak za týden u tebe sejde?

Vím určitě, že dema od českých djů mám také, ale jmény djs si teď nejsem úplně jist. Za týden dostanu okolo 120 nahrávek.

Obléká vás v Hospitalu nějaké firma? Tipoval bych to na nějaký kousky od Addict, kterým dělá PR managera MC Wrec, co? ;o)
Nejsem zrovna posedlý značkami, ale je milé, když nám někdo pošle nějaké oblečení. Měli jsme nějakou spolupráci s Addict, takže mám teď jejich věcí plný šatník. Dostávám také nějaké věci od značek jako Supreme Being, Fenchurch, Hackett, Black Label...

Kdybys volil hymnu 16. narozenin Roxy, jaká skladba by to byla?
London Elektricity - Attack ships on fire



..a co dobrého si objednáš k večeři před svým vystoupením v Roxy?
Králíka s knedlíky, prosím...

Party, na kterou dorazíš nese název BUSH a řadí se právem mezi nejlepší dnb večírky vůbec u nás. Slyšel jsi nějaké odezvy i v UK na tuto party?
Linc (High Contrast) mi říkal, že tahle party je opravdu výborná.

Stále je čas doporučit narozeninový mejdan českým dnb fanouškům. Zkus to vyjádřit třemi slovy.
I can’t wait!!!

...no a co bys řekl těm, kteří nakonec nedorazí?
You lazy haters stay at home, turn out the lights and cry your lonely selves to sleep!

Ptal se Petr Tajčman
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSH - 16. NAROZENINY ROXY

Sobota 21. 6. 2008
Vstup: 220/290 Kč
Vystupují:
London Elektricity & MC Wrec, Ghonzales, Lulu Rulez, Nitropank, Panorama, breakbeat killout: Grove, & Yannick
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Obcese
18. 06. 2008 | 10:55:32
+0 | -0

promo ale pěkný :)

my lonely self will be there
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika