FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Program festivalu Boskovice 2008

Program festivalu Boskovice 2008
22. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Unijazz, sdružení pro podporu kulturních aktivit, ve spolupráci s městem Boskovice a rodinou Mensdorff-Pouilly, Jazzclubem Neue Tonne v Drážďanech a Muzeem Boskovicka, pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje pořádá 16. ročník festivalu pro židovskou čtvrť.
Čtyřdenní přehlídka hudby, divadla, filmu, výstav, autorských čtení, výletů, jamsessions, happeningů a spousty dalších počinů. Návštěvníci budou mít příležitost vychutnat si bohatý program, který ovládne celé město, nabídne velkou škálu kulturních zážitků a umožní seznámit se s unikátní urbanistickou památkou, jejíž propagaci je festival věnován. Program jde dramaturgicky napříč žánry a je sestaven tak, aby oslovil co nejširší spektrum návštěvníků.

Program:

Festival začíná ve čtvrtek 17. 6. v 16 hodin vernisáží výstav v Muzeu Boskovicka, v 17 hodin proběhne oficiální zahájení festivalu v zámeckém skleníku, vystoupí ženské vokální kvarteto Yellow Sisters. V 21 hodin Divadlo Naboso zde představí hru Maryša aneb Tenkrát v Divákách.

Amfiteátr letního kina
vystoupí: Hudba Praha, Vlasta Třešňák & Band, Neočekávaný Dýchánek, Krásné nové stroje, Midi Lidi, Ser un Peyjalero, Prouza a Burana Orffchester

Scéna Za muzeem
vystoupí: Oswald Schneider, Živé kvety (SK), Boo, Hm…, Rudovous, Děti deště, Ještě jsme se nedohodli, Please The Trees, Pepa Lábus a spol., Circus Ponorka, Kusumam, Lajky, Swordfishtrombones, Smädný kmet, Nikola Brasko, Folk3mail

Jazzová scéna v zámeckém skleníku
Na dramaturgii jazzové scény opět spolupracujeme s drážďanským jazzovým klubem Neue Tonne. vystoupí: Wrgha POWU orchestra, Robert Rovina Group (SK/CZ) , Infinite Quintet, Kullack (D), Lena Sundermeyer Band (D), L:UV – Kabinet doktora Caligariho (D) – živá hudba k filmu, The Posers (D/Jap), SATO-SAN TO …

V kině Panorama vystoupí hudební uskupení Game, věnující se improvizované hudbě na jazzovém základě v netypickém obsazení kontrabasu, cella a perkusí s elektronikou. Sešli se v něm cellista Miroslav Posejpal, kontrabasista George Cremaschi (USA) a Alex Švamberk.

Komornější projekty v synagoze: Marta Töpferová, Duo Brikcius – 2 Cellos Tour, Divadlo Letí – Svou vlastní ženou (Monodrama oceněné mj. Pulitzerovou cenou).

V Evangelickém kostele vystoupí slovenský klávesista Marián Varga.

Divadla na hradě
Skutr (neboli režijní tandem mladých absolventů DAMU Lukáše Trpišovského a Martina Kukučky) – Mistr a žák, Loutky bez hranic – Výlet na Říp, Lachtaní divadlo Honzy Kovaříka – O červené Karkulce, Labutí jezero, Divadlo PoDiv – Inscenace Faust?, Divadlo Mimotaurus, Divadlo Líšeň – Žabáci, Divadlo v 7 a půl

Filmy v kině Panorama
Občan Havel, profil režiséra Jiřího Krejčíka, Ozvěny festivalu Jeden svět, Pulec, králík a duch svatý (Cena Pavla Kouteckého, udělovaná Nadací Film a sociologie a Divadlem Archa za rok 2007), pokračování cyklu Zločiny komunismu a další dokumenty, studentské filmy, pohádky ...
Závěrečný film v amfiteátru letního kina – Skafandr a motýl

Výstavy
V Muzeu Boskovicka uvidíte fotografie čtyř autorů: Jan Lukas – fotografie z cyklu Městský člověk, Helena Lukas Martemucci – Kroky světlem, soubor dokumentů vzniklý v divadlech pracujících s mentálně postiženými, Kateřina Držková / Daniela Matějková – v současnosti dvě nejzajímavější studentky 5. ročníku Katedry fotografie FAMU, V synagoze bude k vidění stálá expozice židovské čtvrti a fotografie Jana Lukase z cyklu Ghetta a židovské hřbitovy.
V zámeckém skelníku najdete výstavu fotografií Ivana Prokopa – Devět židovských cest
Výstavy potrvají do 24.8.

Cyklovýlet: Boskovice – Velké Opatovice (prohlídka unikátní budovy Moravského kartografického centra)

Po celou dobu festivalu Autorská čtení, DJs na palouku před hradem, výtvarné dílny, jamsessions, happeningy a další překvapení. Boskovice nabízejí i další zajímavá místa. Během festivalu bude opět veřejně přístupný židovský hřbitov a bude možné projít si židovskou čtvrť s odborným výkladem.
BOSKOVICE 2008

BOSKOVICE 2008

Čtvrtek 17. 7. 2008 až Neděle 20. 7. 2008
Předprodej 350 Kč, na místě 450 Kč
Vystupují:
Hudba Praha, Ser un Peyjalero, Vlastimil Třešňák & Band, Krásné nové stroje, Neočekávaný Dýchánek, Burana Orffchester, Marián Varga, BOO a další.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ SOUTĚŽ

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |