FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Subsist & Ala: Citliví a emotivní Klika boys

Subsist & Ala: Citliví a emotivní Klika boys
23. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Další z dvojic, které se představí na letošním Shotgunu, jsou sehraní Východočeši Subsist & Ala. Oni budou první, kteří rozehřejí aparaturu páteční minimalové stage a budou se snažit, přenést sem atmosféru jejich rezidentního večírku Klika. 4 gramofony, 2 mixy a podle slov kluků také spousta emocí a pestrých barev
Ahoj pánové, jste další z DJských dvojic, které se představí na letošním Shotgun festivalu. Máte svoje vysvětlení výhod hraní ve dvou? A žádná klišé prosím :o)

Subsist: Ahoj, důvod našeho společného vystupování byl čistě spontánní záležitostí. Začali jsme s tím teprve nedávno a hodně nás to chytlo. Za tři roky jsme se hudebně dostatečně poznali, takže jsme věděli, že to bude sedět. Výhodu bych viděl v tom, že v krátkém čase zazní více muziky, je to zas o kus více dynamické, zvukově pikantní a vzájemně se vychutnáme skladby, které si závidíme :o)

Ala: Ahoj ahoj, výhod je v tom spousta. Jelikož se vzájemně doplňujeme, sety jsou o dost pestřejší. Pak taky můžeme hrát na 4 gramofony což kromě Jeffa Milligana asi nikdo sám nezvládne. No a když někdo něco skazí tak to máme alespoň na koho svézt. Další výhodou je taky to, že když se jeden ožere, druhej to kdyžtak odehraje :o)

Funguje při vašem hraní nějaké rozdělení rolí? Plácá jeden z vás toho druhého přes prsty?

Subsist: Kopeme se do zadku....do hraní si nesaháme:-) Jak jsem řekl, společná vystoupení (myšleno ze 4 gramců a dvou mixů) by se dala spočítat na ruce jedné ruky, takže naštěstí nesváry zatím nenastaly a věřím, že ani nenastanou! Regisův útěk z BMB je pro nás odstrašující případ:-) Zatím si to hodně užíváme, pokud na nohou stojíme:-) Nejvíc to pro nás bylo nedávno na Meadow Open Air u Chocně, kde jsme měli poctivé tři hodiny a ty jsme vyplnili beze zbytku vynikajícími skladbami a mixy.

Ala: To ne, my se zrovna popereme když to nejde :-) Rozdělení rolí ale nemáme, je to čistá inprovizace.

Subsist & Ala:

Je pravda, že Subsist & Ala je čím dál tím víc oceňovaným produktem české elektronické scény. Odhoďte svou skromnost a představte lidu své největší úspěchy, co jsem tak nahlížel do vašich kalendářů, léto máte nabité!

Subsist: Vážím všech posunů! Ať se jedná o nové příležitosti, zajímavá hraní nebo nové fanoušky. Měl-li bych za sebe jmenovat vystoupení, bude těžké některé neopomenout – raňajkování na loňském SOL, Klika stage na Hradhousu, rezidence ve vnikajícím klubu Bastion35, pozvání do klubu Intro Wroclaw, skvělé večírky jako Nu Pagady v Brně, V9kend s Apparatem a Ellen Allien, Gain v Plzni, pravidelná vystoupení v Bratislavském Subclubu, vystoupení po boku s Luomem, Janem Jelinkem, Mikem Shannonem, v Táboře s Tomasem Jirku, ve Svojšicích na jedné stagi s Jeffem Millsem, v daleké historii v L-klubu se Svanem Väthem, na Orion Hall s Jeffem Milliganam a Andym Vazem, na Vortexu (a pak znovu v Roxy) s Magdou a se Sutekhem. Ve jmenování by se dalo jistě pokračovat...

Ala: No je fakt, že už po nás alespoň nelítaj kelímky s pivem a každej na nás neječí ať to zrychlíme, jako když jsme tady s minimalem začínali:-) Já určitě považuju za největší úspěch náš projekt a zároveň residentní akci KLIKA, která má teď základnu asi v nejlepším klubu co tu vůbec je - Bastion35 v Jaroměři. 30 dílů je myslím důkazem toho, že to opravdu úspěch má. Jak vloni, tak letos je KLIKA stage na festivalu Hradhouse a vlastně s tímto projektem cestujeme po celých Čechách. Další úspěch je samozřejmě ten kalendář na léto. Summer Of Love, Hradhouse, Shotgun, Na Plovárně, Orlická Brána fest, kde vystupujeme po boku starých dobrých Boney M! Je toho spousta.

Mnoha lidem se ve spojení s vašimi jmény vybaví série akcí Klika. V jakém je nyní stadiu a jaké máte plány pro novou klubovou sezonu? Neuvažovali jste o vložení svých zkušeností do Kliky pod širým nebem?

Subsist: Že bychom měli nějak nalajnováno dejme to mu pět dalších dílů, to se říci nedá. V současnosti je rezidentním klubem Kliky Jaroměřský Bastion, avšak naší snahou je, aby akce dostála svého označení putovní, takže uvažujeme o nových regionech. To by se eventuálně dalo říci, že je plánem. V říjnu, přesněji 10.10., budeme slavit třetí výročí, takže to je momentálně náš point of view:-) Lineup zatím není nastavený. Osobně bych rád, aby v programu byl koncert. Jednoduše by koncept neměl být tuctový, to je jasné. Klika pod širým nebem? Byla vloni, bude i letos:-) Jako součást festivalu Hradhouse! A vloni byla extra Klika open air v Jaroměři. Letos však nevíme, jestli to zopakujeme. Jasný, dalo by se to udělat v malém, ale to je otázka, jestli máme takové cíle. Raději dáme přednost zviditelnění akce skrze prestižnější fesťáky. Navíc, tento víkend se v Jaroměři koná dvoudenní festiválek Na Plovárně, jehož páteční program je v podstatě Klika.

Ala: Stádium je takové, že se blížíme ke třetímu výročí, které se bude konat 10.10. v Jaroměřském klubu Bastion35. Za ty tři roky stihla KLIKA pohostit hvězdy jako Robin Judge z kanady, Jihoafričana Portabla, slováky Miloshe a Skanka, objevit a pošťouchnout do světa live project Insect Elektrika, který teď slaví také nemalé úspěchy, ale taky představit spoustu neznámých projektů a Djs kteří si to zaslouží, ale nemají šanci se nikde prosadit. Vize do budoucna je objet s Klikou co nejvíce klubů, představit co nejvíce nových tváři a nikomu nelézt do zadku.... Klika pod širým nebem je vlastně na festivalu Hradhouse a minulý rok byla i na jaroměřském starém koupališti, takže se tomu určitě nebráníme. Zatím to ale asi necháme osudu...

Klasická otázka pro všechny dvojice na Shotgunu, uvažovali jste někdy o názvu, který by zastřešil jména Ala & Subsist? Sublala DJs, Alibist Bros, hm? :-)

Ala:
Těch už padlo, že ani vlastně nevíme jakej si máme vybrat. Co bylo to poslední Peťo?? Štopolka a Tenopýr?? :o)) Sem tam nás někde napíšou jako Klika Djs nebo Klika Boyz což je asi nejvýstižnější, ale jinak to nějak ani neřešíme.

Subsist: Klika boyz – už jsme to i párkrát použili :o)

Pěstujete si nějakou image?

Subsist: Nic přehnaného, plánujeme s Alou mikádo a pak to hodit na patku:-) Jo a mám nové dioptrické brýle, které hodlám střídat s čočkami. Prostě klasika, šedesátky :o)

Ala: No rád bych měl dredy na koulích...Jinak máme celkem fešné brýle, které občas při hraní vytáhnem.. :o)

Alo, přesedláš někdy na CDčka nebo laptop?

Subsist: Hehe...zrovna jsme spolu vedli diskuzi na téma Save The Vinyl :o)

Ala: CDčka??Co to je?? :o) Laptopu se nebránim, ale radši bych ho využil na živá vystoupení než na klasický Djing i když to má spousty výhod i v tom Djingu..

Do září přeci jen zbývá celkem dost času, přesto, máte už teď o nějaké skladbě jasno, že by to mohl být letní hit?

Subsist: Tak to bohužel ne a asi ani mít nebudu.

Ala: Tak k téhle otázce mě žádná odpověď nenapadá, snad něco Newmi udělá :o)

Na Shotgunu budete mít tu čest, rozeznít aparaturu jako první. Slunce se chýlí k západu, festival právě začíná, všude kolem jen úsměvy a radost z hudby. Popište příběh vašeho setu.

Ala: No to je docela těžký když vlastně ani do poslední chvíle nevíme co budeme hrát. Navíc já na ty slohovky moc nejsem, takže snad Peťa tady nějakou tu básničku vykouzlí :o)

Subsist: Citlivě, vážně, sympaticky, neotřele, působivě, chytlavě, emotivně, nadějně, pestrobarevně, synergicky, bláznivě, pekelně :o)

Já vám děkuji a těším se na první zářijový víkend!

Subsist: Díky. I my se moc těšíme!

Ala: My děkujeme za oslovení, taky se těšíme na super mejdánek :o)
SHOTGUN EURO

SHOTGUN EURO

Pátek 5. 9. 2008 až Sobota 6. 9. 2008
Předprodej: 250 Kč jednodenní, 400 Kč dvoudenní
Vystupují:
live: Exium (ESP), Female (UK), Someone Else (USA), Midi Lidi, Elektrabel, Ventolin, Cyp, Sayko, Insect Elektrika. DJs: Noisia (NL), Daniel Stefanik (DE), Clipz (UK), Apex (UK), Dreikommanull (DE), Djane GG (DE), Daho & Ginger, Spyro, Koogi, Anakin, Suki & Pixie, Brooklyn, Ark & Kyanid, Diome & Face, Peet & Moover, Mooris, Machine Funck, Ans, Click Joe, Kopeczek, Skuban, Jeny, Milky, Blue, Tall, Stanzim, Carl.Exe, Subsist & Ala, Tomig, Subgate, Soldik, Czervas
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |