Skyline: Jiná kapela Jitku nepřetáhla

Skyline: Jiná kapela Jitku nepřetáhla

24. 06. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Třetího července vystoupí kapela Skyline i na Havana Club Cocktail Show ve Žlutých lázních. O tom, jaký drink jim chutná a na jaké překvapení v jejich sestavě se můžou návštěvníci těšit, jsme si povídali s bubeníkem a jedním ze zakladatelů kapely Radkem Burešem.
Jak se žije s novou deskou Escapism?
Žije se nám dobře, máme z tý desky pořád radost. Tuhle jsem si ji pustil s odstupem a jistil, že mě pořád baví poslouchat ji a že se nám na ní povedlo to, co jsme chtěli. Tedy udělat ji divočejší a šťavnatější, a přiblížit se tak našemu zvuku na koncertech. Ostatně právě na živo fungují nový skladby skvěle. Naprosto přirozeně zapadly do koncertního setu. Nejdůležitější je, že se Escapism líbí našim fanouškům.

Na jaře jste absolvovali zřejmě největší koncertní turné v historii kapely. Jaké máte zážitky a jak koncerty zpětně hodnotíte?
Bylo to skvělý. Nikdy jsme neměli tolik koncertů za sebou a trochu jsme se báli, co to s náma udělá. Nakonec jsme to zvládli. I když je fakt, že jsme ke konci už byli všichni dost jetí. Jsme zvyklí hrát na koncertech na maximum, neumíme šetřit energií, takže se to nutně muselo projevit. Užívali jsme si, že díky spojení s T-music jsme měli na větší koncerty vlastní scénu, což by bez partnera nebylo realizovatelný. Rozhodně ne v momentě, kdy jsme chtěli zachovat nějaký normální vstupný.

skyline

Podařilo se vám vyprodat Lucernu…

Tak to byl samozřejmě vrchol celýho turné a já osobně si dodnes ještě úplně neuvědomil, že se to fakt stalo. (úsměv) Pro nás to byl milník. Pamatuju si, není to tak dávno, co jsme se o hraní ve velký Lucerně bavili v rovině absolutního sci-fi. On to byl docela risk. Jsme první kapela z naší scény, minimálně z okruhu skupin agentury D Smack U, která si na velkou Lucernu troufla. Přes všechnu nervozitu to byl ale skvělej koncert a jsme vděční našim fanouškům, že nás v tom nenechali a přišli v tak hojný míře.

Po dlouhé době, kdy se počet členů kapely ustálil po příchodu MCho Jacoba, nyní odchází zpěvačka Jitka. Přitáhla ji jiná kapela nebo jí už váš styl nevyhovoval? A už jste se s tím vypořádali?
Jiná kapela Jitku nepřetáhla, ani neříkala nic o nevyhovujícím stylu. Odchází z osobních důvodů. Nečekali jsme to, ale asi to tak mělo být. Teď už pilně zkoušíme s naší novou posilou a hodně nás to baví!

Kdy se s ní tedy představíte?
To je ale náhodička, právě na koncertu v Žlutých lázních. Dohoda je taková, že Jitka s náma dojede všechny koncerty do konce června. Od začátku července začneme koncertovat v nové sestavě. No a Havana Club Cocktail Show je naším prvním červencovým koncertem. Jméno nové zpěvačky zatím říct nemůžu, dáme to včas vědět. Tohle spojení jistě hodně lidí překvapí....

Hráli jste už někdy na podobné akci, jakou bude právě Havana Club Cocktail Show v 02 Žlutých lázních 3. července?
Teď si vybavuju akorát Midnight Sun. Na vyloženě koktejlový show jsme ale zatím, myslím, nehráli. Jsme rádi, že konečně budeme mít tu možnost! (úsměv)

Připravili jste si speciální set, nebo k akci přistupujete jako k běžnému koncertu?
Žádný koncert není běžný. Prostě jako ke koncertu. Budeme hrát naplno. A to písničky z aktuálního setlistu, což je kombinace nových skladeb a starších hitovek.

Co se vám vybaví při slově Havana?
Skvělý mojito, který nedávno doma vyrobila přítelkyně za pomoci naší kamarádky. Vždycky jsem si myslel, že mi mojito nechutná, ale tohle bylo super. Já osobně na alkohol zase tak moc nejsem, ale občas je fajn. Musí to být ale hodně sladký. (smích)

Má kapela oblíbený drink, na němž byste se shodli všichni?
Když jsme utahaní, pijeme Red Bull s čímkoliv. Mojito je taky oblíbený, nejčastější je samozřejmě pivo. Jo a MC Jacob mi pořád v dodávce upijí moji citrónovou minerálku, protože si není schopný koupit na pumpě svojí. (smích)

Když vyrazíte někam do baru, sledujete někdy práci barmanů? Je pro vás důležité, jestli umí barman dobře míchat a „házet“?
Upřímně řečeno, nesleduju. Vlastně do baru ani nechodím. Pár takových exhibicí jsem už samozřejmě viděl a ti top frajeři si za svou zručnost zaslouží respekt. V podstatě to beru jako artistický výkon.

Jaké máte plány na léto?
Hodně hrát. Máme plný všechny víkendy a to je super – lepší trávení léta než objíždění festivalů neznám. Koncerty jsou pro kapelu to nejvíc. Čím víc jich je, tím jsme šťastnější.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HAVANA CLUB COCKTAIL SHOW

Čtvrtek 3. 7. 2008
Vstup: zdarma
Vystupují:
Skyline, Thepetebox, DJ Mucho. Afterparty: Dj Orion, Dj Trafik, Dj Kaplick, Dj Dysmartin
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika