FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Jak dopadl SOBOfest

Jak dopadl SOBOfest
24. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) První ročník hudebně – sportovního festivalu SOBOfest je za námi, pojďme si jej krátce zhodnotit. V sobotu 21.6.2008 úderem jedenácté dopolední začali do areálu na kolbišti pod hradem Humprecht proudit první nedočkaví návštěvníci.
Zprvu si přišli na své především ti nejmenší, na které jsme na rozdíl od jiných festivalů také pamatovali. Byla pro ně připravena výtvarná dílna, improvizovaný rej masek a veselých kostýmů, stánek s hlavolamy a především po celý den velmi vytížený obrovský nafukovací lidský Mastercard fotbálek, který si nenechala ujít ani spousta dospělých.

Pro BMX ridery z blízkého i vzdálenějšího okolí byl připraven Represent BMX fun-box s nájezdovou rampou neboli překážka kde můžete na freestylovém kole předvést nejeden krkolomný trik. V pokročilejším odpoledni se zde odehrála exhibice za účasti několika předních českých jezdců i těch kteří svoje dovednosti teprve pilují. Své místo si našla i exhibice bojového umění Wing-Tsung neboli umění sebeobrany a boje zblízka.

sobofest

Nejočekávanějším a dle diváckého ohlasu i nejvydařenějším bodem programu byla freestyle-motokrosová show v podání dvou špiček tohoto sportu – Petra Kuchaře a teprve sedmnáctiletého Petra Piláta. Oba dva jezdci předvedli ve dvou oddělených vstupech skoky a triky srovnatelné s jakýmkoliv jejich zahraničním vystoupením a diváci to náležitě ocenili.

V první části festivalu zpestřovali všem zúčastněným pobyt djové radia Kiss Delta ale v půl šesté odpoledne se hlavní podium rozeznělo zvukem kapel a program se tak přehoupl do své druhé, především hudební poloviny. První se představila Bára Zemanová s kapelou a nenechala nikoho na pochybách, že rock je její krevní skupina. Následovali hradečtí The Coolers a svojí hodinku určitě „nevychladily“, naopak publikum příjemně rozhoupali vlnivým funkem a řádně ho rozehřáli na ska-punkový nářez portugalských B!RD, kteří se se ctí zhostili role černého koně a největšího překvapení festivalu. Po dávce jižanského temperamentu si krom uší mohli na své přijít i oči všech zúčastněných, když se na podiu objevil šestinásobný mistr světa ve footbagu Vašek Klouda a spolu se svým kolegou Dextrem předvedl show, kterou v Česku a nejen zde opravdu nikdo další neumí.

sobofest

Koncert De Bill Heads všechny přesvědčil, že tato kapela si svým hospodským rockem nebere servítky opravdu s nikým. Stručně řečeno, ať už se na podiu objevily punkové Rybičky 48, skáčková paráda Prague Ska Conspiracy nebo ležérně-kytarový Airfare bylo pod podiem pořád plno rozjásaných posluchačů a to až do druhé hodiny ranní kdy se čas oficiálně určený SOBOfestu nachýlil.

Co říci závěrem? Děkujeme všem kteří prvnímu ročníku SOBOfestu věřili a do Sobotky dorazili. S klidným svědomím můžeme říci, že měli po celou dobu co jíst i pít, u záchodů se taktéž nikdo netlačil a pokud chtěl někdo znaven složit hlavu, stanové městečko mu k tomu posloužilo. Těch pár černých pasažérů je daň za krásný prostor, který by bylo škoda spoutat plotem nebo hordou securiťáků. A snad mluvíme za všechny zainteresované když slíbíme, že napřesrok se v Sobotce potkáme znovu s ještě nabitějším programem.
SOBOFEST

SOBOFEST

Sobota 21. 6. 2008
Předprodej 169 Kč, na místě za 199 Kč, studenti s ISIC za 149 Kč
Vystupují:
Freestyle Motocross (Petr Kuchař a Petr Pilát), Airfare, Bára Zemanová, The Coolers, De Bill Heads, Prague Ska Conspiracy, Rybičky 48, B!RD a další pestré aktivity.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ SOUTĚŽ

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |