FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Dj Franke: Budu muset vybrat tvrdší desky

Dj Franke: Budu muset vybrat tvrdší desky
24. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Dalšího z Djs, se kterými jsme se rozhodli udělat rozhovor, jsme si vzali residenta festivalu Summer Session a novopečeného taťku dje Frankeho, který zároveň namixoval nový set. Jmenuje se MiniMax. Jak vznikal a kde si ho můžete poslechnout, se dozvíte v rozhovoru.
Ahoj Fando! Nedá mi to….Nedávno ses stal novopečeným tatínkem, takže se zeptám Co doma, jak se holkám daří?
Ahoj, koukám, rozkřiklo se to brzo. Je to už pár týdnů, co už jsou obě doma.
Ze dne na den se ti změní denní režim a zjistíš, kolik měl člověk předtím volného času a nyní mu jednou tolik schází. V první řadě, zabere veškerý čas malá Magdalenka především Danče, a já ten čas musím Danče trochu vyšetřit, aby si trochu oddechla od stálého krmení dravé zvěře. Trochu to zkrátím. Práce, obě dvě holky, pak zase holky a v neposlední řadě koníčky, (stránky Summer Session a djing), to se nedá popsat, to si musí každý zažít sám po svém.

Co je u tebe nového? Prozradil jsi mi, že sis začal tykat s minimalem. Co vás přivedlo na „společnou řeč“?

Je to tak, ale abych to upřesnil, čistý minimal nehraji. Řekl bych spíše minimal techno, neboli techno s prvky minimaxu, a tyto desky už se ukázaly v mém bagu před dvěma roky. Za poslední půl rok mě to dost pohltilo tak, že jsem nahrál nový set MiniMax. Abych nezapomněl ještě na můj první track, který byl stvořen hned po novém roce a nazván Hardmashine. Track bohužel nenajdete na mém webu, ale na mém profilu www.idj.cz/franke.

franke

Jaká je v současné době tvoje TOP 5?

Svých TOP 5 tracků ti neřeknu, protože jich mám docela dost oblíbených, ale abych nebyl skrblík a neřekl ti nic, to ti neudělám, a prozradím ti aspoň TOP 5 producentů/djů

1) Perc
2) Adam Beyer
3) Advent
4) Par Grindvik
5) Industrialyzer

Právě se v tvé „dílně“ zrodil nový djský počin. Popiš nám, jak vznikal a jaké hudební prvky obsahuje?
Můj nový set jsem pojmenoval MiniMax a v plánu byl od té doby, co se rozjely přípravy na SS4 přibližně půl roku. Tak dlouho to trvalo, než jsem nasbíral ten správný materiál, inspiraci a v poslední řadě i volný čas, jelikož jsem ho nahrál, když už byla Magdalenka na světě. MiniMax nebyl původní název setíku, musel jsem ho nakonec poupravit, aby vystihoval děj a styl setu. MINImum na MAXimum prostě techno s prvky minimalu.

Kde si ho budou moci příznivci této muziky poslechnout?

Samozřejmě, že je uložen na mém webu www.djfranke.cz , spolu s dalšími třinácti sety. Každý set je nahrán z trochu jiné odnože techna, ale najdete tam i tři housové setíky.

Jako resident budeš 18.července vystupovat na Summer Sessionu 4 na Techno.cz stagi s Mariem Ranierim. Co chystáš pro tohle vystoupení?
Nechte se překvapit i já se zatím nechám překvapit :o)))

Je jisté, že tempo bude muset být hodně rychlé..
Ano s tempem trochu počítám. Ještě nevím, kdo bude hrát přede mnou a kdo po mě, abych trochu stylizoval svůj set. Budu muset vybrat ty tvrdší desky to je jasné, něco podobného, co je v mém předposledním setu Decibel vol.37, který je můj nejtvrdší.

Když se podíváš na line up, je tam nějaký dj, ke kterému by ses mohl hudebně přirovnat?
V dnešní době asi ne, měl jsem samozřejmě své životní vzory v podobě českých djů Pavla Krejdla, Agenta a Niky 77. Ve větší či menší míře mě ovlivňují dodnes.

Kde jinde tě ještě budeme moci vidět a slyšet?

Nejbližší hraní bude 30.6 Warm Up Summer Session v Roxy v rámci Free Mondays. Bude to poslední zahřívačka před samotným Summer Sessionem. Ještě 5.7. se po delší době ukážu v Českých Budějovicích v klubu K2 na párty Battlefield. Kdo si mě bude chtít poslechnout později, tak si mě zajisté pohlídá třeba na mém webu.

Jak bude vypadat tvůj letní program?
Jé, tak to nechám náhodě, protože se vše teď točí především okolo Magdalenky. A pokud půjde vše dobře, tak bychom dali i dovolenou zase v našem oblíbeném Maďarsku, kam jezdíme každý rok.

Co bys dodal na závěr?
Přijďte na Žďákáč, protože je dělán s láskou, má rodinného ducha a rok od roku se do něj vkládá hodně úsilí, aby se zvednul na špičku letních akcích a ponechal si pořád rodinného ducha. Já osobně se hodně těším, protože mě každý rok při vstupu ohromí novým propracováním.
SUMMER SESSION 4

SUMMER SESSION 4

Pátek 18. 7. 2008 až Sobota 19. 7. 2008
Předprodej: Jednodenní 165 Kč, dvoudenní 315 Kč
Vystupují:
Mario Ranieri, Chris Sadler, Jamal DJs a The Keeper & Steen, Pavel Krejdl, Franke, djane K.Sandra, Le Pneumatiq, Lulu Rulez, Hanzall, Chita, Thinngy, Milo Moretti, Efendy, Da Moon, Groove Dan, Jay Beck a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |