FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

MoreBeat: Ukrajinský dancefloor je jako ZOO

MoreBeat: Ukrajinský dancefloor je jako ZOO
25. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (2)
(Promotion) Ibogian a Lamat z Dvojky trojky. Když se tihle dva potkali, zjistili, že mají v drumnadbassu hodně podobný vkus, a tak v roce 2002 založili společný projekt – MoreBeat. A za 6 let práce ve studiu a hraní po akcích nejen v Československu je určitě co sklízet.
Vydávají na honlanském labelu Citrus Recordings, hrají tvrdší a temnější DnB, ale jejich tvorba zasahuje i do jemnějších zvuků. V rámci jejich vystoupení na festivalu Drumska Open Air 11. července na královehradeckém letišti jsme pro Vás s těmito pány připravili malý rozhovor.

Ahoj kluci, jak se máte, co děláte? Blíží se nám léto a s ním i období dovolených, plánujete nějakou?
Čau, nic moc neplánuju, snad jedině co nejvíc toho udělat, ať už ve studiu, nebo doma. Jo a mou milou přítelkyni bych chtěl někam vzít, aby neřekla, že se mnou sedí jenom doma.

Podělte se, na jaký nový materiál se můžeme v nejbližší době od vás těšit?
Momentálně doděláváme několik treků, 2-3 naše, druhý colab s Kantyze, dva projekty s Ridem a dva projekty s Frenchim aka Proktahem. Mimo to novozélandský Dose dostal na remix Goodnight, který nám vyšel na labelu Fokuz ltd.

morebeat

Na jednom z vašich releasů jste spolupracovali s Kantyze. Máte vysněného producenta, s kterým byste chtěli nějaký track spáchat a proč zrovna s ním?
Nikoho vysněného nemám, ale lidi s kterýma by mě bavilo něco spáchat jsou z mimoanglických Noisia, Phace, Misanthrop, Jade, Subtone & Stalker, Catacomb, Rawtekk, SPL, Black Sun Empire a projekty z Nového Zélandu. Z anglických pak C4C, The Sect, Prolix, EBK, Nocturnal, Apex a Vicious Circle. To jsou takoví moji oblíbenci.

Kolik času trávíte ve studiu?
Tak Petr tam sedí pořád. Já se tam snažím dostat co to jde, jinak dělám doma. Takže v podstatě všechen volný čas. DnB je nemoc.

Jak probíhalo miniturné na Ukrajině s Flame Tenebrou? Nějaké pěkné zážitky, ať už s ukrajinskou vodkou nebo bez ní? :o)
Pro mě asi nejintenzivnější byla cesta vlakem tam, cca 28 hodin. Strašná sada. Během cesty přistoupil ve Lvově ukrajinský promotér Oldi, s kterým jsme šli rovnou do jídelního vozu a dali flašku nebo dvě vodky a nějaké piva. Jinak mě hodně pobavili lidi na akcích. Oproti Česku vypadal ukrajinský dancefloor jako ZOO. Vůbec mi přišlo, že spíš vypadají jako by do nich někdo pouštěl proud.

Jak se stavíte k postupnému nahrazování klasického vinylu za hudbu v digitálních formátech mp3, wav atd.? Jste příznivci nebo odpůrci, jaké vidíte výhody a nevýhody hraní z cd playerů?
Tak tady klasika. Jó, vinily jsou super, ale málokdo má doma řezačku. Cédečka jsou pro většinu producentů nepostradatelné. Mě osobně víc zajímá jak dj hraje, než z čeho dj hraje. Samozřejmě by mi bylo nesmírně líto, kdyby ty černé placičky úplně zanikly.

Co si myslíte, že na české dnb scéně chybí?
Mě nic nechybí ani nepřebývá:)

Jakých pár základních rad byste dali začínajícím producentům, na co se zaměřit, čeho se vyvarovat apod.?
Zjistit si o tom hned na začátku všechno co jde, pak bych si koupil bedny.

Aktuální TOP5?
SPL – Distance
Bulletproof, Psidream & Dose - Line of Sight
Jade – Cracks in the Ceiling
Dose & Teknik - The Jackal
Apex – Emo Funk

Co byste vzkázali čtenářům, kteří se chystají na Drumska festival?
Naslyšenou! :o)
DRUMSKA OPEN AIR

DRUMSKA OPEN AIR

Pátek 11. 7. 2008
Předprodej 230/280/330 Kč, na místě 350 Kč
Vystupují:
Black Sun Empire (NL), King Banana (DE), Undergang LIVE (FR), Crossfire (BE), Audio (UK), Aaron Spectre (USA), Švihadlo, Side 9000 + ANS, L Plus, Machine Funck, Afrodisiak, Morebeat, Mercur, Vaczech, Vaant, Jannis, Temperamentní hudební cirkus, Skrat, Tasun, Drakh, Sleepy, Apin, Wodnyah, Jazzcause, Matoa, Madybass, Joyrex, , Dubonet, Lesbu, Raddem, Hybryd Mechanic Sound System, Wattox Sound System a další.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
cubana | 26. 06. 2008 | 02:06:12
nejlepší čeští producenti zbožnuju jejich tvorbu akorát se mi nějak nedaří sehnat jejich lp goodnight nevíte někdo kde hledat
- | 26. 06. 2008 | 12:55:33
www.drumska.cz

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |