FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Black Sun Empire: Roztančíme vás!

Black Sun Empire: Roztančíme vás!
06. 07. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Trojčlenný holandský drumandbassový projekt Black Sun Empire dělá muziku, která se objevuje v kufrech djs po celém světě. Mají vlastní label BSE Recordings, charakteristický temným a hutným dnb zvukem. Pod touto hlavičkou vycházejí věci od takových jmen jako jsou Noisia, Rawthang nebo Kemal.
Black Hlavní linie jejich tvorby spočívá především v temném a vyhraněně technologickém stylu s uvrčenými basami, ze kterého rozhodně nevylézá žádný jiný možný výsledek, než rozsekaný dav - a to na každé párty.

Ahoj kluci, jak se máte, co děláte?
Máme se dobře, díky. Právě jsme se vzbudili, je pondělí ráno, sedíme ve studiu, popíjíme kávu a dáváme si tenhle rozhovor :o)

Můžete prozradit, kdy a kde jste se dali dohromady?
Milan a já jsme bráchové, takže bylo dost jednoduchý se poznat. Na střední škole jsme se potkali s Rene a začali jsme experimentovat s elektronickou hudbou. Na začátku roku 1994 jsme začali společně tvořit – nejprve techno, trip hop, house a hardcore. V tu dobu nás v naší tvorbě ovlivňovali různí umělci, například Tricky, Underworld, Front 242 nebo Chemical Brothers. V roce 1996 jsme konečně objevili směr, kterým se chceme ubírat, a tak vznikli Black Sun Empire.

Co vás inspirovalo a jaký je význam přezdívky, pod kterou vystupujete?
Vyrostli jsme v éře Star Wars a sci-fi a elektronická hudba s tím má spojitost ve smyslu, že oboje může vykreslovat svět neznáma, kde neplatí žádná pravidla. Když jsme potřebovali jméno, které by nás reprezentovalo jako skupinu, vyhledali jsme si pár starých dílů Stars Wars a zkoukli je. Vypsali jsme si z nich pár slov, pak je dali k sobě a vzniklo z toho Black Sun Empire.

black sun empire

Váš kalendář je nacpaný k prasknutí, co děláte, když zrovna nikde nehrajete, jak relaxujete? Máte vůbec čas na nějaké jiné koníčky?

Občas je hodně těžké najít čas na odreagování se, ale snažím se co nejvíc. Nejlepším způsobem relaxování je pro mě sledování filmů, poflakování se s přáteli, kteří neposlouchají drumandbass, hraju počítačové hry, čtu knížky a tak různě.

Navštívili jste spoustu zemí, kde se vám nejvíc líbilo a proč?
Je těžké říct, kde se mi nejvíc líbilo, ale určitě Nový Zéland je v mých top 3. Je tam nádherná krajina a i s lidmi tam skvěle vycházíme, jsou velmi tolerantní a máme stejný smysl pro humor.

Vzpomínáte si na nějakou opravdu šílenou příhodu z party?
Byli jsme na turné na Novém Zélandu s Concord Dawn a The Upbeats. Cestovali jsme autobusem z jednoho města do druhého a Evan z Concord Dawn miluje metal. Na čtvrté party jsem skončil svůj set o půl hodiny dřív, abych udělal místo pro Evana a Dylana, kteří byli převlečeni jako členové kapely KISS a začali hrát samý metalový nahrávky. Některým lidem se to líbilo, ale pro ostatní to byl šok a začali řvát, že chtějí zpátky peníze a začali po Evanovi házet láhve (smích). Byl to divokej mejdan. ;-)

Jak vypadá dnb scéna v Holandsku?
Výborně! Drumandbass má své místo na party už delší dobu. A nizozemští producenti (Noisia, Limewax, Black Sun Empire, Icicle atd.) rozvířili hladinu světového drumandbassu, což je opravdu dobře a myslím si, že je to teprve začátek!

Máme tady prázdniny, chystáte se někam?
Chystám se na Slovensko navštívit rodinu mé přítelkyně a pak možná vyrazíme někam v září.

Aktuální TOP5?
1. Telemetrik – My Lightyear
2. C4C – Synergy (BSE remix)
3. BSE vs. Eye–D - Milkshake
4. N.phect – Musclecar
5. Björk – All Is Full Of Love (Chris.SU remix)

Co bys vzkázal čtenářům, kteří se chystají na DRUMSKA open air, kde budete hrát?
Budu se snažit udělat co nejvíc pro to, abych vás roztančil :-) A ti, kteří radši stojí opodál a popíjí, si to taky užijou.

P.S: Pokud chcete dostávat novinky o všem, co chystáme, nezapomeňte napsat svůj mail zde www.blacksunempire.com/blackmail
DRUMSKA OPEN AIR

DRUMSKA OPEN AIR

Pátek 11. 7. 2008
Předprodej 230/280/330 Kč, na místě 350 Kč
Vystupují:
Black Sun Empire (NL), King Banana (DE), Undergang LIVE (FR), Crossfire (BE), Audio (UK), Aaron Spectre (USA), Švihadlo, Side 9000 + ANS, L Plus, Machine Funck, Afrodisiak, Morebeat, Mercur, Vaczech, Vaant, Jannis, Temperamentní hudební cirkus, Skrat, Tasun, Drakh, Sleepy, Apin, Wodnyah, Jazzcause, Matoa, Madybass, Joyrex, , Dubonet, Lesbu, Raddem, Hybryd Mechanic Sound System, Wattox Sound System a další.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |