FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hymna Summer Of Love 2008 je venku

Hymna Summer Of Love 2008 je venku
23. 07. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Dobře víme, že už se těšíte také na oficiální hymnu letošního ročníku festivalu. Svou premiéru si dobyla v druhém podcastu, nyni je na čase oficiální zveřejnění skladby „21st Century Girl“, kterou pro nás připravila Fidelity Kastrow ve spolupráci s Markem Reederem, Michaelem Adamem a Jonty Skrufffem.
playHymna Summer of Love 2008

Berlínská producentka a DJka Fidelity Kastrow odhalila podrobnosti o svém nadcházejícím singlu 21st Century Girl (dívka 21. století), v němž naznačuje svůj manifest ženské emancipace prostřednictvím křupavých electro-tech (ironicky?) 80s znějících beatů.

Tato skladba (spoluprodukována a spolunapsána berlínskou MFS legendou Markem Reederem, Michaelem Adamem a Jonty Skrufffem) byla vybrána jako oficiální hymna nadcházejícího českého festivalu Summer Of Love a líčí Fidelitinu nekompromisní životní filozofii.

Fidelity Kastrow

“21st Century Girl je mou vnitřní hrdinkou, jíž se snažím následovat,” vysvětluje, “Ona má kuráž převzít plnou moc nad svým životem, zbavuje se všech očekávání jak by se měla chovat (panensky?, zdrženlivě?, rezervovaně?, za každou cenu přátelsky?), čím se musí stát (manželkou?, matkou?, hospodyní?), být či nebýt, dělat či nedělat, cítit či necítit. Nemrhá čas staráním se o to, co si o ní ostatní myslí,“ dodává.

"21st Century Girl je také vysoce citlivá v otázkách toho, co by pro ni mělo nebo nemělo být striktně tabu", zdůrazňuje Fidelity.

“Píseň je o holkách, odmítajících podmanit se jakémukoliv přednastavenému konceptu toho, jaká by dívka měla být. Takže především: 21st Century Girl odstranila sousloví ‘měla by’ ze svého slovníku,” říká.

“Ona chápe, že je bezvýznamná, pokud se bude snažit zapadnout. Že jen protože někdo řekne ‘jsi tohle’ nebo ‘jsi tamto’ tě tímto nebo tamtím nedělá. Že sice generalizace udržuje život jednoduchým a pohodlným ALE (a je to skutečně velké ale) současně je to hrozně omezující.“

Zároveň odmítá nálepku ‘feministka’ (‘To zní, jako byste se mě snažili nacpat do krabice, nebo se mě snažíte namačkat do určité role?‘ směje se) tak pevně jako otázku, kam patří holky 21. století na berlínské minimalové scéně. “Holky 21. století nezapadají,” vysvětluje. “Porušují pravidla a lámou, míchají rozmačkané.”

Jak se pravidelně stává headlinerem berlínských klubů Neon Raiders a Tresor (který ji nedávno označil za jednu z berlínských nejvíc sexy a nejprovokativnějších DJs), tak je Fidelity rezidentní DJkou Londýnské skandální fetišistické instituce Torture Garden, kde věří, že bude její zpráva pochopena.

“Radovala bych se, kdyby si děvčata z TG oblíbila mou píseň,” souhlasí, “Myslím, že by mohly být v popředí 21st Century Girl.”

A co je podle ní oblékání 21. století? “Miluji módu jako způsob vyjádření svých emocí, ať už je to být hravá, experimentální a/nebo troufalá,” říká Fidelity, “Ráda míchám časová období a pohlaví a oslavuji individualitu. Není to o tom co nosíš, ale jak to nosíš.”

Fidelity Kastrow bude hrát na festivalu Summer Of Love na pardubickém Závodišti v České Republice v sobotu 16. srpna. Od 8. do 15. srpna bude hrát na spoustě warm up parties pro tento festival.
SUMMER OF LOVE

SUMMER OF LOVE

Sobota 16. 8. 2008
Předprodej 825/910 Kč, VIP za 1499 Kč
Vystupují:
Stereo MCs, M.A.N.D.Y., Apparat, Dj Rush Gregor Tresher, Felix Köcher & Eric Sneo, Space Djz, Scan X, Ed Rush & MC Ryme Tyme, Noisia (NL) Dj Marky & MC StaminaTeebee & Calyx, Break, Blank & Jones, Menno de Jong, Matthew Dekay, Renato Cohen, Lynx a MC Kem, Richard Durand, Daho & Ginger, Reznyk & Dialect, Agent,Dj Jerry a další jména již brzy.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |