FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Aféra kolem hymny Summer of Love

Aféra kolem hymny Summer of Love
24. 07. 2008   |   Autor: ozzby   |   Komentáře (0)
(Aktualizováno o příběh hymny od AB) Dnes jsme do redakce obdrželi od Weki Djs, tvůrců loňské hymny Summer of Love, kteří měli původně složit i hymnu letošní, reakci na oficiální hymnu od Fidelity Kastrow. Weki Djs se o ni vyjadřují jako o sprosté krádeži jejich autorské tvorby. Více čtětě v článku.
wekiWeki: Půl roku jsme vymýšleli melodie a zvuky pro skladbu Closer to your heart, která se měla stát hymnou festivalu Summer of Love. Nespali jsme, byli jsme kvuli ní ve stresu doma i v práci. Když jsme ji dokončili, nabídnul nám Aleš Bleha, že by ji mohla nazpívat a případně udělat remix Fidelity Kastrow. Řikali jsme si, proč ne? Fidelity po nás chtěla pro vlastní učely promo verzi a naše registrované zvuky, aby to mohla nazpívat. Poslali jsme vše s tím, že počkáme na výsledek vokálu a remixu, a potom se uvídí. Bohužel nám bylo hned po poslání oznámeno, že chce Fidelity své jméno na první místo a v zápětí nám volal Mark Reeder, aby jsme podepsali smlouvu na zvuky, která by plně opravnovala Marka a Fidelity k  neomezenému použití bez našeho jména. Nesouhlasili jsme s ničím! Poté jsme museli rychle dodat vedení Summer of Love promo verzi vokálu, který nám Fidelity poslala. Učinili jsme tak, a dozvěděli se, že Fidelity Kastrow dostala hymnu místo nás. V této fázi jsme byli ještě naprosto v klidu, ale jen do chvíle, než nám kamarád řekl, že se jedná o naprostou sprostou kopii našeho tracku. Ukradli nám půl roku naší práce, tak se nedivte, že jsme nasraný! Udělejte si obrázek sami.

ales blehaPožádali jsme Aleše Blehu o reakci: Sám za sebe řeknu nejprve jednu věc. U nás to bylo jednoduchý - byly dvě verze, pustil jsem je všem na firmě a nechal hlasovat. Hlasovali Tomáš Zilvar, Pavel Čejka, Aleš Bleha, Dušan Gajdoštík. 100% hlasů jsme vybrali hymnu od Fidelity Kastrow – 21st Century Girl, protože se nám prostě víc líbila, lépe vyjadřuje atmosféru Summer Of Love jakožto festivalu o mnoha stylech, moc se nám líbí ty kytary. Naopak u verze od Weki – Closer To Your Heart jsme si řekli, dobrý, ale něco tomu chybí. Taková je soutěž.

Nehledě na to, ze každý soudný člověk nesporně uzná, že obě skladby jsou něco docela jiného. V obou sice zpívá Fidelity Kastrow, ale to je asi tak jediné, co je spojuje. Nehledě na to, že Weki sprostě lžou. Tak, jak to popisují to skutečně nebylo. Ostatně, to už v této chvíli není ani tak moje věc. Právě jsem volal Marku Reeedrovi a stručně jsem mu přeložil vyjádření Weki. Hned jak to půjde, udělám to samé u Fidelity a zavolám jí. Tohle už se týká jich a je to urážka jejich cti. Počkejme si především na jejich vyjádření. Po rozhovoru s Markem můžu říct, že je jen otázkou času, kdo tu bude víc nasraný…

Na otázku "Jaké budou vaše další kroky v této věci" odpověděli Weki: Teď budeme psát Fidelity a Marcovi ať to stáhnou, jinak to budeme řešit právnicky. Nevíme co s tím mají v plánu, jestli to chtějí vydat. Takže podle toho budeme postupovat dál.

Porovnej oba tracky a napište nám do diskuze svůj názor.

play Weki - Closer to your heart (ukázka)

play Fidelity Kastrow - 21st Century Gir


aktualizováno


Aleš Bleha: S ohledem na situaci, kdy Weki překroutili skutečnosti, chtějí zneužít popularitu Summer Of Love a snaží se evidentně pouze zviditelnit, je nutné trochu vnést pravdy do tohoto příběhu. Ještě než přijde oficiální vyjádření Fidelity Kastrow a Marka Reedera, pokusil jsem se shrnout celou kauzu tak, jak proběhla a to včetně zvukových ukázek z té doby. Myslím, že to bude více než výstižně ilustrovat celý příběh, stějně jako to všem lehce dokáže, proč říkám, že Weki lžou a překrucují pravdu.

1 - Weki - Closer To Your Heart
Toto je první verze, kterou dodali Weki na jaře jako základ pro budoucí skladbu. Domluvilo se, ze zkusime udělat nějaké dobré remixy a že celkově Weki s tím pomůžu, aby to bylo dobré. A začal jsem se ptát, kdo by s tím chtěl něco udělat. Chtěli jsme se pokusit z České republiky udělat super track, který by se dostal do světa a mě úspěch.

2 - Fidelity Kastrow feat Weki - 21st Century Girl (Closer To Your Heart)
První se ozvala Fidelity a Jonty Skrufff, že by s tím něco udělali. Půjčili si za vlastní peníze studio a dopadlo to tak, že Fidelity nazpívala vokál podle svého a skladbu nazvala Fidelity Kastrow feat Weki - 21st Century Girl (Closer To Your Heart).

3 - Weki feat. Fidelity Kastrow - Closer To Your Heart
Poté, co nám přišla nazpívaná verze Fidelity Kastrow feat Weki - 21st Century Girl (Closer To Your Heart), nebyl jsem úplně spokojen. Především jsem tehdy chtěl upřednostnit hymnu tak, aby měla stejný název jako motto festivalu. 11. června jsem se v Berlíně potkal s Fidelity, Jontym a Markem. Fidelity souhlasila a nabídla se, že tedy vokál předělá a pro naše potřeby udělá nový - s mottem Closer To Your Heart. Ihned ze snídaně šli do studia a ještě ten večer přišla skladba Weki feat. Fidelity Kastrow - Closer To Your Heart.

4 - Hymna SOL 2008 - Fidelity Kastrow - 21st Century Girl

Domluvili jsme se, že Weki si zdarma použijí vokál na CTYH, zatímco Fidelity použije svůj vokál 21CG a udělá si novou hudbu s využitím samplů. Vznikly by tedy tak dvě skladby. Jedna bude patřit Weki, druhá Fidelity - obě s jejím vokálem. Mark Reeder tedy poslal běžnou licenční smlouvu na použité samply do skladby 21CG. Tu však Weki razantně odmítli a začali tvrdit, že je chtějí okrást, že nic nepodepíšou atd. Fidelity a Mark tedy v berlínském studiu udělali zcela novou hudbu s použitím vokálu, který Fidelity původně nazívala pro Weki a že s tím už nechtějí nic mít, ať si Weki dělají co chtějí. Fidelity jim nechala vokál na CTYH zcela bez náhrady. Jediné, co obě skladby tedy spojuje je obdobná nálada a atmosféra, stejně jako podobná melodická linka, protože obě skladby (vlastně všechny tři) vznikly ze shodného zdroje. Tak vznikla skladba Fidelity Kastrow - 21st Century Girl (Look, Don't Touch That Dial Radio Mix).

Teamu Summer Of Love pak byla předložena na posouzení dvojí verze:
Weki feat. Fidelity Kastrow - Closer To Your Heart (radio mix)
Fidelity Kastrow - 21st Century Girl (Look, Don't Touch That Dial Radio Mix)

Skladba, kterou ve svém dopisu uvedli Weki NEBYLA VUBEC hodnocena, je to pouze instrumentální základ. Navíc verzi své skladby, kterou Weki umístili na web v souvislosti s touto kauzou nikdo z nás ani neslyšel, protože jde o dokončenou finální verzi, která nám jako Summer Of Love nebyla až do této chvíle nikdy poskytnuta. K posouzení jsme dostali pouze dvě výše uvedené skladby a z nich jsme vybrali Fidelity Kastrow - 21st Century Girl (Look, Don't Touch That Dial Radio Mix).

Věříme, že toto vysvětlení přinese do celé kauzy jiné světlo. Jsme přesvědčeni, že jde pouze o uměle vyvolanou kauzu s cílem se přiživit na Summer Of Love, zviditelnit se na cízí úkor a pošpinit naše jméno. Je škoda, že Weki zahodili šanci dělat něco opravdu dobrého, ve spojení s dobrým teamem a že nakonec převážilo jejich ego a neochota dělat pro něco jiného, než pro vlastní úspěch.
SUMMER OF LOVE

SUMMER OF LOVE

Sobota 16. 8. 2008
Předprodej 825/910 Kč, VIP za 1499 Kč
Vystupují:
Stereo MCs, M.A.N.D.Y., Apparat, Dj Rush Gregor Tresher, Felix Köcher & Eric Sneo, Space Djz, Scan X, Ed Rush & MC Ryme Tyme, Noisia (NL) Dj Marky & MC StaminaTeebee & Calyx, Break, Blank & Jones, Menno de Jong, Matthew Dekay, Renato Cohen, Lynx a MC Kem, Richard Durand, Daho & Ginger, Reznyk & Dialect, Agent,Dj Jerry a další jména již brzy.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |