FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Jam za bubeníka Chinaski na Sázavafestu

Jam za bubeníka Chinaski na Sázavafestu
27. 07. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
V reakci na tragickou událost se rozhodli pořadatelé tohoto festivalu, za tichého souhlasu kapely a manažerky Hany Petřinové, uspořádat vzpomínkový jam, ve kterém vzdají hold spoluzakladateli skupiny Chinaski přední čeští hudebníci.
Smutná zpráva o úmrtí Pavla Grohmana z kapely Chinaski otřásla koncem minulého týdne českým hudebním světem. Jedna z nejúspěšnějších současných českých kapel měla vystoupit v pátek 1. srpna na prestižním open-air O2 Sázavafestu v Kácově.

„Jsem rád, nejen za sebe, ale za celý team O2 Sázavafestu, že jsme nalezli podle našeho názoru sice nejsložitější, ale rozhodně nejlepší formu, jak se rozloučit s výborným muzikantem. Celý projekt zastřešuje dlouholetý kolega Martin Řehoř,“ řekl ředitel festivalu Pavel Kloupar.

„Když jsme se vzpamatovali z prvotního šoku, který v nás tato tragická událost vyvolala, zavrhli jsme okamžitě variantu nahradit Chinaski v programu jinou kapelou. Nepřiklonili jsme se ani k variantě hodiny ticha, osobně zastávám názor, že muzikanta nejlépe uctíme muzikou,“ dodává Martin Řehoř.

Rozběhla se urychlená jednání, během kterých byl složen písničkový blok, ve kterém Pavlovi Grohmanovi vzdají poctu Anna K., Matěj Ruppert, Roman Holý, Ivan Hlas, Tomáš Hájíček z Krucipüsku, Honza Kalina a Jana Jelínková ze Sto zvířat, Czenda z Post it a Jana Lota, které doprovodí kapela složená z muzikantů z Temperamenta, Sto zvířat, Sly Rabbits, Post it a Krucipüsku.

Tento hudební blok bude uvádět Zdeněk Suchý: „Samozřejmě jsem přijal nabídku moderovat tento speciální set, který by neměl být patetickou show po americkém vzoru, ale spíše vzpomínkou na skvělého muzikanta.“

Za kapelu Chinaski se k tomuto vzpomínkovému jamu vyjádřila Hanka Petřinová: „Jsme rádi, že podobná akce proběhne, v tuto chvíli nechci předbíhat událostem a předjímat, zda se někdo z kapely na O2 Sázavafestu objeví osobně.“
O2 SÁZAVA FEST

O2 SÁZAVA FEST

Středa 30. 7. 2008 až Neděle 3. 8. 2008
Předprodej od 790 Kč, na místě 1000 Kč
Vystupují:
Roni Size & Mc Dynamite (UK), Sister Bliss (UK), Makoto & Mc Deeizm (JAP/UK), Transglobal Underground, The Skatalites, Sudhy Kheterpal, Sean Kingstone, Yaz Alexander (UK), Camouflage, The Young Gods, Di Grine Kuzine (GER), Client (UK), Pantéon Rococó, Chinaski, Kryštof, Monkey Bussiness, Sto zvířat, Wohnout, Vypsaná Fixa, bratři Ebenové, Jiří Schmitzer, Gaia Mesiah, Pražský výběr, Gipsy.cz, Guločar, Clou, Blue Effect, Anna K., Kamil Střihavka, Michal Pavlíček s Bárou Basikovou, akustická Lenka Dusilová a Petr Spálený, Peha, Polemic, Horkýže Slíže či Meky Žbirka Airfare, Mňága a Žďorp, Medvěd 009, Tleskač a mladičká Ewa Farna, Raidem, Dan Cooley, Loutka, Josef Sedloň, Tibi, Bo.dan, Jimmy Van M, Roman Rai, Nitrous, 2K & Sweg a Deadly Vipers a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |