FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Insect Elektrika: V produkci se neustále měníme

Insect Elektrika: V produkci se neustále měníme
29. 07. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Za ty dva roky, co tahle dvojka vtrhla na české taneční parkety, se událo hodně. Kluci si vydobyli respekt v minimalové komunitě, vydali první releasy a hlavně - jejich vystoupení se stále vyvíjejí. Zkuste Insect Elektriku delší dobu pozorovat třeba na jejich večírku na Bukanýru, je téměř jisté, že na stole vždy přibude další elektronická hračka.
Ahoj kluci! Festivalová sezona se právě rozbíhá, jak se těšíte na ty minimálně dva měsíce, kdy se bude dát tančit pod širou oblohou? Chystáte se na nějaký festival?

Marťan: Konečně před sebou nemáme tolik hrani, takže si dám od hudby trochu prázdniny.. Kromě Shotgunu se chci podívat akorát na Sonne Mond Sterne a zbytek strávím na ručníku u vody.

Láďas: Ahojda! Zatím žádný festival neplánuju, ale to bude hlavně tím, že jsem ještě nekoukal kdo kde hraje :-) Myslím, že se jako každý rok něco najde..

Když se podíváte do lineupu Shotgunu, zaujme vás některé jméno?


Láďa: Tak pro mě je to určitě Someone Else, to bude pošušňáníčko..

Marťan:
Jojo a k tomu ještě Daniel Stefanik, Noisia a Carl.Exe :-)

Poslední rok můžete, myslím, hodnotit jako velmi úspěšný. Kdybyste ho měli zrekapitulovat, co vás napadne jako zásadní momenty v oblasti vystupování, kontaktů, studia a produkce?

Láďa:
Co se týče vystupování, nejpodařenější hraní byli v Bratislavském Subclubu, na New New a na Akropolismultimediale. Díky těmhle akcím jsme získali pár dobrých kontaktů, u kterých to vypadá na super spolupráci do budoucna.

Marťan: Za poslední rok se nám ve studiu změnilo snad úplně všechno..Máme spoustu nového vybavení(Virus TI, Roland MC 909, JOMOX m-base01 a mikrofon), odzvučenou místnost, konečně pořádnej odposlech Adam-audio S2,5A. A v produkci se měníme dnes a denně… Jestli to někdo nezastaví tak potěš pán bůh.

insect elekrika

S každým vaším vystoupením vidím další a další techniku na stole. Jak tedy momentálně vypadá váš live-act?

Marťan:
Vychází nám to, že asi každé páté vystoupení přibude ňáká další blbost. Takže, já se starám o smyčky (hlavně percuse) a celkový koncept setu. Mám na to nb, midicontroler uc33 a Rolanda.

Láďas: A já dodávám barevnost z Viruse TI, který pouštím přes nb a když je místo, tak i klávesy. Dříve jsme vystupovali i s mikrofonem, ale sere se. Naše vystoupení jsou z velké části improvizace, což se nám líbí, protože v tu chvíli stejně jako lidi slyšíme určité pasáže poprvé.

Nemáte v hlavě nějaké další „oživení“ vašeho vystoupení? Ať už po stránce image :-) nebo třeba dalších vystupujících (vokály, nástroje ...)?

IE:
Na podzim tohoto roku chystáme live projekt o pěti členech, možná i se zpěvačkou.. Kdo s námi bude vystupovat je zatím tajemství. Takže se je na co těšit.

Povězte něco o plánech na další klubovou sezonu vaší rezidentní noci Bubbles, kterou pořádáte na Bukanýru.

IE: Protože jsme včera zjistili, že akce Bubbles existuje i mimo nás, možná si změníme účes. Dále se budeme snažit přitáhnout sem více kolegů ze zahraničí, hlavně z Německa. Koketujeme s myšlenkou o vícerozpočtové akci, ale to v další sezóně nestihneme.

insect elekrika

Jste minimalisti 24 hodin denně nebo si najdete chvilku i na jiné hudební žánry?
Láďa: Kromě minimalu si rád poslechnu i hudbu úplně z jiného soudku.. Zrovna teď mi doma znějí hlavně Radiohead, nebo Portishead..


Marťan: Nemám moc volného času. Když nějaký je, tak ho využiju spíš na skládání. Pokud jsem doma tak si nějaký ten minimal rád poslechnu, ale jinak poslouchám spíš pomalejší hudbu, jako třeba věci z Mogollonu. Jinak občas rád zajdu třeba na Jazz, ska, d’n’b, progressive-house. A momentálně jsme v začátcích s Awacsem, se kterým se chci produkčně věnovat více chill-outové hudbě.

A když se řekne umění, zajímáte se i o jiné než hudební dění? Vím například o vaší spolupráci s VJem Inity, takže ani výtvarné umění by vám nemuselo být cizí. Nebo jeho improvizace necháváte čistě na něm?


IE: Umění máme rádi celkově, hlavně co se týče filmů a obrazů, ale rozhodně se v tom nijak nepohybujeme, občas navštívíme nějaké výstavy v Praze, ale to je tak vše.
S Initim se nám spolupracuje opravdu skvěle, jsme nadšeni, že jsme potkali někoho, jako je on, jeho vizualizace se nám líbí přesně taková, jakou jí on dělá, takže mu do toho nijak nefušujeme. Vystoupení s ním jsou pro nás lepším zážitkem, hraje se skvěle, když víme, že v tu chvíli má naše hudba i konkrétní originální tvář.
SHOTGUN EURO

SHOTGUN EURO

Pátek 5. 9. 2008 až Sobota 6. 9. 2008
Předprodej: 250 Kč jednodenní, 400 Kč dvoudenní
Vystupují:
live: Exium (ESP), Female (UK), Someone Else (USA), Midi Lidi, Elektrabel, Ventolin, Cyp, Sayko, Insect Elektrika. DJs: Noisia (NL), Daniel Stefanik (DE), Clipz (UK), Apex (UK), Dreikommanull (DE), Djane GG (DE), Daho & Ginger, Spyro, Koogi, Anakin, Suki & Pixie, Brooklyn, Ark & Kyanid, Diome & Face, Peet & Moover, Mooris, Machine Funck, Ans, Click Joe, Kopeczek, Skuban, Jeny, Milky, Blue, Tall, Stanzim, Carl.Exe, Subsist & Ala, Tomig, Subgate, Soldik, Czervas
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |