FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

E-lite: Na Loveparade 2008 nikdy nezapomenu

E-lite: Na Loveparade 2008 nikdy nezapomenu
07. 08. 2008   |   Autor: krysicka   |   Komentáře (0)
Málokdy se poštěstí českému dji zahrát si na takové akci, jakou je Love Parade. Naše djane E-lite to štěstí měla a hned dva roky po sobě! O své zážitky se s námi podělila v krátkém rozhovoru.

Ahoj, tak jak se Ti letos hrálo na Loveparade?
Jedním slovem „parádně“! Letos to bylo sice o něco hektičtější, moje kolegyně z agentury dorazila do Bochumu, kde jsme byli ubytováni, na poslední chvíli a když jsme přijeli do Dortmundu, kolona kamionu se už rozjela a ten náš jsme museli hledat a doslova ho nahánět. Prodírali jsme se davem s taškami a dávali pozor, abychom nespadli do směsi bláta, moči a deště, ale i to prostě patří k festivalu a beru to jako zkušenost z pohledu návštěvníka. Na kamión jsme ale dorazili včas. Bylo to pouhých 30 minut hraní a 18 hodin cesty, ale i tak tohle řadím mezi jedno z nejlepších hraní vůbec.

Pokud vím, nebylo to Tvé první hraní na LP, kde se ti naskytla tak skvělá možnost?
Tohle hraní zprostředkovala moje německá agentura Evolution Music, stejně jako minulý rok v Essenu, kdy tato agentura vypravila kamion s DJkami z celé Evropy a Jižní Ameriky.

elite

Kromě Ladidy od nás mnoho djs na LP nemělo možnost zahrát, vnímáš to tedy jako určitou poctu? Jakým způsobem se může náš dj na LP dostat?
Rozhodně, je to pro mě velká čest a vážím si těch příležitostí. Vždycky jsem se chtěla na LP alespoň podívat, protože je to na taneční scéně už skoro „historický pojem“, ale to že si tam zahraji a rovnou dvakrát mě nenapadlo. Takže si to ještě pořád užívám a doufám, že to nebylo naposled. Jak jsem již říkala, tohle hraní zprostředkoval můj manažer, takže opravdu těžko říct nebo poradit jakým způsobem se dostat na line-up Loveparade. Pravděpodobně kontaktovat někoho z promotérů kamiónů nebo najít sponzora a vypravit vlastní kamión tak jako to v minulých letech udělal Michael Burian.

Na jakém kamionu si hrála a s kým?
Název kamiónu byl FridayDom & HeavensGate Truck.

Spolu s DJs: Alex M.O.R.P.H b2b Woody van Eyden (D/NL), Menno de Jong (NL), Aly & Fila (ET), Sean Tyas (USA), Simon Patterson (UK), DJane Elite (CZ) & Pretty Pink (D), Oscar de la Fuente (E), Ronald van Gelderen (NL), Leon Bolier vs liff Coenrad & Galen Behr (NL)

Jaké hudební styly na LP letos převládaly? Je minimal top styl, který se zde hraje?
Minimalu bylo spousta, převážně na hlavní stagi stejně jako minulý rok, ale neřekla bych, že to byl top styl. Asi tak půl na půl house s minimalem. Na kamiónech se hrálo snad všechno kromě folklóru, klasiky, rocku a country. Ale více mě zaujal jeden z nových tanečních stylů, vypadá to jako něco mezi ruským a německým lidovým tancem. Skáče se jednu chvíli na jedné noze a pak se přeskočí na druhou nohu a pořad dokola, v rytmu hard houseu, ale jedou to tam všichni, všude a na cokoliv.

elite

Jaké jsi objevila klady a zároveň zápory pořádání takové akce?
Já jsem moc negativ neobjevila na to, že se u téhle akce nedá nijak zvlášť přesně odhadnout jak velká bude účast. Loveparade byla organizačně dobře zvládnuta a až na pár věcí jako nedostatek WC a občas delší čekání někde na barech, jako je to na každém a zdaleka ne tak velkém festivalu. Loveparade má pro všechny milovníky fesťáků rozhodně víc pozitiv.

Na co rozhodně z letošního ročníku Loveparade nikdy nezapomeneš?
Těch zážitků bude víc, jak jsme zmokli na kamiónu, protože se nebylo kam schovat a pláštěnky nám rozdali až po dešti, na běhání z jednoho kamiónu na druhý, protože na jednom z nich bylo přelidněno a museli jsme se přesunout na jiný, jak mi volali mí kamarádi, že sledují Frisbee na Óčku a Bela s Míšou Salačovou se mi nemůžou dovolat. Prostě na Loveparade 2008!

Na závěr poněkud odlehčenější otázka - nemůžu se nezeptat, jak je to tam vlastně s toaletami?
Toalet tam bylo hodně, ale očividně ne dost. Holky využívaly křoví a jiná zákoutí, kluci to měli podstatně jednodušší, močili kdekoliv u kraje cesty :o) Letos jsme měli záchod na kamiónu, ale minulý rok jsem musela seběhnout dolů a hledat nejbližší „kadibudku“ a potom mi kamión málem ujel.

Tak doufám, že příští rok se od Tebe můžeme těšit na další podobné zážitky. Díky za rozhovor.

LOVEPARADE (DE)

LOVEPARADE (DE)

Sobota 19. 7. 2008
zdarma
Vystupují:
Paul van Dyk, Armin van Buuren, Richie Hawtin, Moby, David Guetta, Westbam, Felix Kröcher, Carl Craig, Digitalism, DJ Hell, Anja Schneider, M.A.N.D.Y. , Underworld (live), Dubfire (live), Audio (live), Italoboyz (live), Märtini Brös & the Strings of love orchestra (live), Mousse T., Moguai, DJ Larse, Mike Litt, Tom Breu, Monika Kruse, Sebbo, Marc Miroir, Sonic, Daniel R., Coone, Dark-e, Binum, Q-IC, Ronald V, Greg C, Chicago Zone, E-Max, Playboy, Lethal MG, Mark with a K, Gave, DP, Manu Kenton, Frank Kvitta Vs. DJ Lukas, Paul Langley Vs. DJ Minupren, Patrick DSP Vs. Mo Franco, Frank Sonic Vs. Pasquale, Schwarzz, Ben Santo Vs. Nitram, SpaceDJz, Dj Rush, Pet Duo, Marco Remus, Sia Mac, Mike Kelly, Marcel B, Chris B, Dj Pierre, Martin Eyerer, Einzelkind, Tom Pooks, Mark"aMaZe"Jackus, Morgenklang(live), Claas Tiwa, Walldorf&Staedler, DJ Quicksilver, Caba Kroll, Frank “Zappel” Klemans, DJ Steven, DJ Steve O, DJ Masive, Mark Knight, Funkagenda, Martijn ten Velden, Patric la Funk, Paul Hartus, Eddie Thoneick, DJ Delicious, DJ Pearl, Juliet Sikora, Jeremy Crowle, Creative Primates, Nils Liebich, Martin Weck, Sebastian Rohde, Luna Tom, Carsten Helmich, Peter Jürgens, Daniel Kasprovicz, Nils König, Ante Perry, M. Petit, Global Deejays, Tune Brothers, Sunloverz, kidkane vs. Jewelz, Doc Phatt, Simo Flow, 2 Elements, The Admirals, Houseshaker, DJ Preacher, Eric Smax, Alex Bau, David Keno, Padre el Ferenco, Klaudia Gawlas, DB-R, Pet Duo, Elton D, Ravene Voluz, Vitor Lima, Edgard Fontes, Paul Manzon, Alex M.O.R.P.H. b2b Woody van Eyden, Menno de Jong, Sean Tyas, Ronald van Gelderen, Niki Belucci, Aly & Fila, Simon Patterson, Chriss Ortega, Sied van Riel, Elite, Pretty Pink, Funabashi, Leon Bolier vs Cliff Coenraad + Galen Behr, Paul Miller, Neil Moore, Oscar de la Fuente, Mike + Benny, DJ MOS, DJ Ondreij, DJ Leif Hatfield, DJ Sandrino, De Man Zonder Schaduw, Mike Ravelli, Miss Melera, Moritz, Olivier Weiter, Rauwkost (LIVE), Joachim Garraud, Andry Nalin, zuHOUSE Rocker, Chris Fable, Tune Brothers, Marcus Selka, Martin van Laak, Pascal Dior, Vinylshakerz vs. 666 Demon, DJ Defex, The Trumps (Live), DJ Doorkeeper, Top Rock DJ Team, Lissat&Voltaxx, DJane Betty Bizarre, Michael Lazar, danny oliveira, joop, antiphus,
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |