FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Report z UM DJ Stage na Summer of Love

Report z UM DJ Stage na Summer of Love
18. 08. 2008   |   Autor: Honzin   |   Komentáře (1)
Počasí ze začátku sice moc nepřálo, za to pobyt na UM DJ Stage za to stál. O hudební zážitek se postarali naši domácí Djs společně s holandskými Djs oblíbenci. Hudební stránka byla dokreslována vizualizací odborníky na slovo vzatými, a to vše za doprovodu MCho Marxmana.
Den D
Sobota 16.srpna, do konce prázdnin zbývají dva týdny a počasí zrovna moc nepřeje, ale co se dá dělat, ať se děje co se děje, vyrážíme na mejdan léta. Do Pardubic k závodišti přijíždíme lehce před osmou hodinou večer.

summer of love

Za branami všedních dnů
Po náležité kontrole se ocitáme v areálu závodiště. Hned u vchodu obdržíme kousek papíru s lineupem a mapkou areálu (tento festival by si určitě zasloužil lepší informační materiál u vstupu). Projdeme se podle mapky, vše si důkladně prohlédneme. Nevěřícně kroutíme hlavou nad Solary. Chápu potřebu festival něčím ozvláštnit, ale ne půlhodinovou frontou čekání. Žetonový systém klidně může být zaveden, i když osobně ho nemám rád, ale musí k tomu být dobré přípravy. Za hranicemi je zcela běžné na party potkat žetonový systém, ale je zřízeno dostatek prodejních míst, kde se ve frontě na žeton stráví maximálně 5 minut. Nakonec naše kroky směřují k UM DJ Stage.

Dnes bydlím na UM DJ Stage
První co nás oslnilo byla masivní stavba stage, která se skládala ze čtyř věží pokrytých bílým plátnem, které sahaly do výšky 14ti metrů. Na každé věži byly zavěšeny dvě obrovské led obrazovky. Tato stage nebyla snad ani k přehlédnuti při své šířce 30 metrů. Zvukový aparát byl tvořen silnou soustavou L´Acoustics o výkonu 180 kW, čímž byl zajištěn kvalitní a dostatečně silný zvuk v celém prostoru. Světelný park se skládal z množství inteligentních efektových světel, dále bylo použito 6 laserů. O videoprojekce se starali holandští VJ´s - odborníci na slovo vzatí, Vision Impossible. Bohužel tento večer jim moc nepřál, neboť jejich projekce byla občas přerušena chybovou systémovou hláškou. Atmosféru na stagei dokresloval hlas MCho Marxmana, známý jako hlas obličeje, který provázel prvním vydáním party Transmission.

Na začátek trocha z domácích luhů a hájů
Dění na této stagei začalo o nějakou tu hodinu dříve než jsme dorazili. O začátek se postaral Martin Gredner a nadějné domácí duo se zahraničními kořeny, Bon Trip (Bon Finix a Tripmain), o které jsme přišli v důsledku očekávání pozdějšího začátku celého festivalu. V okamžiku, kdy jsme se ocitli na ploše pod stageí, stála již za mixpultem domácí stálice mezi špičkami, Michael Burian. O tom, že patří opravdu na top příčku přesvědčil bezmála po pár minutách. Dav si jednoznačně získal svojí upravenou verzí Vltavy za živého doprovodu houslisty a samozřejmě také svým posledním trackem Wacker Drive. Počasí si sice na chvilku řeklo, že nebude až tak přívětivé a ukázalo svoji horší stránku v podobě slabé dešťové přeháňky, která přešla ve slabé mrholení po nějaké té minutě. Ovšem to byl jediný tmavší okamžik, postupem času ustalo i mrholení a nic nebránilo tomu si vychutnat Michaelův djset. Srdce nejednoho návštěvníka určitě zaplesalo při mashupu dvou výborných skladeb Sandera van Doorn Vs Sia – Riff Vs Girl You Lost To Cocain. VJští kouzelníci pomalu rozjížděli svou světelnou a vizuální show. Věže, jenž byly pokryté bílým plátnem postupně měnily své barvy, jednou byly červené, žluté a hned na to zase modré. Bohužel čas byl neúprosný a ten který byl vyhrazen Michaelovi se pomalu blížil ke konci. Na samém závěru se rozloučil předělanými Verve - Bitter Sweer Symphony. O tom, že Michael právem patří mezi top DJ určitě přesvědčil nejednoho účastníka akce na UM DJ Stage, jelikož potlesk pro něj byl docela silný.

První ze zahraničních jmen, které rozhodně nezklamalo
Ochutnávku toho, jak se hraje v holandských klubech dovezl Matthew Dekay. Osobně mohu říci, že tento člověk odehrál hodně dobrý set, který bych ovšem radši zasadil do klubového prostředí. I když tento pán bojoval se silným nachlazením, a ihned po tom co odehrál svůj set jel na hotel, tak musím říci, že se zachoval naprosto profesionálně a nenechal na sobě cokoliv znát. Jeho set byl prezentován ve velmi energetickém duchu a nejednou dokázal rozpumpovat dav energickým trackem.

Ta druhá polovina z Gabriel & Dresden

Mc Marxman tohoto sympaťáka představil slovy : „Please, welcome the man from United States, San Francisco, Josh Gabriel.“ Bohužel tentokráte slavné jméno u mě neznamenalo velký zájem. O produkci rozpadlého dua Gabriel & Dresden jsem v minulosti zájem moc nejevil a ani tentokráte mě neoslovil. Set se sice vyvíjel stejným směrem jako hrál před Joshem Holanďan Matthew, ale očekával jsem něco více, než jen pokračování v předešlém soundu. Bohužel se nic tak převratného nestalo a poprvé za celý večer se mé kroky odebíraly směrem od stage. Cestou za občerstvením jsem zahlédl dorazivšího Jaspu Jonese (Blank & Jones) a usměvavého Menno de Jonga.

summer of love

Please, hands up for Marco V
Bylo krátce po jedné hodině ranní a za mixpultem došlo ke střídání, a to skoro královskému. Na stagei se objevil sympaťák menšího vzrůstu a jako vždy nezklamal. S davem si vysloveně pohrával energií nabitými tracky, hned bylo jasné, kdo tu je brán za krále headlinerů večera. Ale na druhou stranu zase na UM DJ Stage byli headlineři večera všichni zahraniční hosté, nešlo říci, že ten či onen je menší hvězda. A ani o domácích DJ´s nelze říci, že by nebyly hvězdami, ba právě naopak. Nelze nic jiného, než konstatovat, že UM měla šťastnou ruku při volbě jmen na tento festival a dokázala poskládat velmi silný lineup, který zaslouží velkou pochvalu. Ale zpět k Marcovi. Tento pán ví na co sáhnout a čím potěší nejednoho příznivce taneční hudby. Tak třeba jen tak pro ukázku vyberu namátkou pár věcí které zazněly: Ali Wilson – Shakedown (Marco V mix), Klaas - Feel The Love (Klaas Increase mix) či Timmy and Tommy - Full Tiltin (Joint Operations Centre mix). Prostě vše co Marco zvolil nádherně zabíralo. Ke konci setu jsme spolu s ním zavzpomínali na časy dávno minulé s tracky Cut & Run - Outta Space (Booty Space mix) a Eurytmics Sweet Dreams (Steve Angello & Ingrosso mix). Mimochodem tyto dva právě asi naplnili nejvíce stage. Jen tak na okraj, ten první jmenovaný zabral asi nejvíce. Když jsem se rozhlédl kolem sebe tak se pařilo všude kam oko mělo šanci dohlédnout, i ve VIPku UM DJ Stage to pěkně vřelo. Marco samozřejmě neopomněl ani svou produkci, která zazněla v podobě tracku Marco V – Stimulated a stylově se rozloučil vlastním mash-upem Marco V - More Than A Life Away vs. Jochen Miller - Lost Connection.

Blank & Jones (tentokráte bez Pieta Blanka)

Očekával jsem, že dorazí oba kluci a rozpoutají doslova a do písmene peklo. Nakonec dorazil Jen Jaspa Jones ale i tak bylo o zábavu postaráno. Sice ne o takovou, jako předvedli kluci na Transmission, ale rozhodně set byl hodně nabitý pozitivní energii. Set Jaspa začal vlastním intrem upozorňujícím na to, že se za mixpultem objevil právě projekt Blank & Jones. Dav ho samozřejmě jak se patří přivítal a Jaspa pozvolna spustil, a to hned něco z vlastní produkce Blank & Jones - Miracle Cure. Po pár beatech byl k rozeznání další skvělý track a to Simon Patterson - Smack. Set se nesl spíše ve tvrdším duchu ale myslím si, že to nikomu z přítomných vůbec nevadilo, ba právě naopak. A tak došlo na tracky jako  Rank 1 vs Jochen Miller – And Then, Sander Van Doorn – Riff či Jochen Miller - Lost Connection. Z vlastní produkce připomněl starší Blank & Jones – The Night Fly společně s Blank & Jones – Perfect Silence. Po ukončení jeho setu jsem zas tak nelitoval, že dorazil jen sám, i bez Pieta mu to šlo na výbornou.

Dlouhán a sympaťák v jedné osobě to je Menno de Jong
Mladý a nadějný Holanďan, který se letos podruhé ukázal na naší domácí půdě. A o svých kvalitách přesvědčil bezmála po pár minutách každého. Energie měl na rozdávání, a to co prováděl s publikem, které v těchto ranních hodinách ještě zůstávalo, bylo nevídané. Několikrát během svého setu byl odměněn potleskem. No aby taky ne, když v setu zazněly tracky skoro klasické a to Push - Universal Nation (Original mix) a Energy 52 - Café del Mar. Nedá se opomenout tech-tranceový nářez v podobě tracku od Nenes and Pascal Feliz - Platinum (Tech Mix). K závěru setu zahrál famózní Chicane feat. Bryan Adams - Don't Give Up. Ty co vydrželi do konce jeho setu odměnil Menno podpisem či společnou fotografii, dokonce do davu letělo i jedno „promo“ Intuition tričko.

summer of love

Řezník Richard Durand
Patnáct minut po šesté ráno otěže převzal usměvavý amsterdamský blonďák s vizáži Jamese Deana a na končící párty rozpoutal doslova peklo v podání jeho vlastních tracků, remixů a mashupů. Až jsem se divil co Richard dokázal během necelých dvou hodin za mixpultem. A to jak si pohrával s publikem, jeho komunikace doplněná různými grimasy a obličeji, prostě doslova a do písmene showman jak se patří. Celou svou show otevřel trackem, jak jinak než z vlastní produkce, Art Of Trance - Madagascar with Chemical Brothers - Hey Boy Hey Girl with Blur - Song 2 (Richard Durand bootleg mix). Jeho set byl doprovázen už ranním svitem a místy dokonce už vystupovalo i z mraků sluníčko. Na ploše v tu dobu bylo už jen pár tancechtivých skalních příznivců, no aby taky ne, když bylo něco po šesté hodině ranní (Na opak na Semtex main stage v tu dobu byl hostem DJ Rush a doslova a do písmene to tam praskalo ve švech. Techno ukázalo, že má stále ještě co nabídnout a slavné jméno dokáže upoutat pozornost). Osobně se domnívám, že kdyby Richard měl lepší čas hraní, rozhodně by to neuškodilo a spokojených tváří by bylo o poznání více. Ovšem nic nezmění mé přesvědčení o tom, že se v tomto případě jednalo o jedno z nejlepších vystoupení, které se konalo na UM DJ Stage během tohoto festivalu. Z vlastní produkce dále od něj zaznělo Richard Durand - Cha Cha, Richard Durand - Weep (Dub mix) či Way Out West - The Fall (Richard Durand mix) vs Prodigy - Smack My Bitch Up (Richard Durand mix). Vyhrazený čas byl v tomto případě o dobrou půlhodinu překročen, ovšem ještě než se Richard rozloučil zahrál skoro legendární skladbu U2 - Beautiful Day v novém vylepšeném Pascal Feliz mixu, kterou doprovodil výskokem před mixpult. Následně slezl k předním řadám kde rozdal pár autogramů a fotek, což byla pomyslná tečka za jeho premiérovým vystoupením na naší domácí půdě, které se opravdu velmi dobře povedlo.

Konec šmytec a jdu domu, bohužel

Na posledního vystupujícího Michaela C jsem už neměl sil, a tak jsem se odebral na cestu domů. Ještě před tím, než jsme opustili areál závodiště, jsme u východu jako pozornost obdrželi speciální vydání časopisu Xmag a pexeso s vystupujícími umělci na tomto festivalu, za což patří pořadateli dík.

Co říci závěrem
S dvanáctým ročníkem Summer of Love byl vidět značný posun a snaha ve vývoji se přiblížit k zahraničnímu standardu festivalů. Ať už v podobě hostesky nabízející Flügel či Jägermeister, nebo obdržené drobné pozornosti v podobě časopisů a pexesa. Malou vadou, která to tak trochu kazila byl plánek akce s timetablem stageí „na kusu papíru“, kdyby se dala vyrobit nějaká ta brožurka hned by byl lepší pocit a něco na památku. Dále by se měla vyzvednout zóna s občerstvením, kde se po celou noc vařilo, ať už palačinky, gyros, nudle,či kuřecí směs na několik způsobů. Ale hlavně bych rád vyzdvihl celou UM DJ Stage. Právě zde bylo k vidění něco, na naší domácí půdě neokoukaného, sice dovezené z Holandska, ale na festival to sedlo jak ušité namíru. Osobně si troufám i říci, že by tato stage snadno mohla konkurovat main Semtex stagei. Martinovi Kučerovi a týmu z UM právě za to patří velký dík. Lidé z UM ví jak udělat tu správnou party a myslím, že tato značka je i zárukou kvalitně stráveného večera.

Klady
+ Kompletně vše na UM DJ Stage až na bahno
+ Poprvé jsem shledal, že se na party úklidová firma stará o pořádek
+ Dárečky v podobě časopisu a pexesa
+ Dobře vyřešené občerstvení

Zápory
- Plánek s lineupem mohl být vytištěn na lepším papíře
- Návštěvnost by mohla být o něco vyšší
- Pořádně nepřipravený a nedořešený „Solar“ systém
- Počasí mohlo být moudřejší, aby bylo méně bláta

Hodnocení
9,5 z 10

Tracklisty:

Marco V @ Summer Of Love Pardubice 2008-08-16
• Ali Wilson – Shakedown (Marco V mix)
• Timmy and Tommy - Full Tiltin (Joint Operations Centre remix)
• Marco V - More Than A Life Away vs. Jochen Miller - Lost Connection (Marco V Mash-up)
• Sander Van Doorn – Riff
• Cut & Run - Outta Space (Booty Space Mix)
• Marco V and Sander van Doorn – Organics
• Eurytmics Sweet Dreams (steve Angello & Ingrosso Remix)
• Marco V – Stimulated
• Klaas - Feel The Love (Klaas Increase Mix)
• Steve Mulder – Elektronik
• Marco V – Universal Enemy

Blank & Jones – Jaspa Jones @ Summer Of Love Pardubice 2008-08-16

• Sander Van Doorn – Riff
• Jochen Miller - Lost Connection
• Rank 1 vs Jochen Miller – And Then
• Blank & Jones – The Night Fly
• Blank & Jones – Perfect Silence
• Blank & Jones - Miracle Cure (Martin Roth New Style Dub)
• Simon Patterson - Smack
• Sander van Doorn - Apple (Marcus Schossow Remix)
• Mind X - SensationSeekers (Martin Roth Nu-Style Remix)
• Gareth Emery - This Is That

Menno de Jong @ Summer Of Love Pardubice 2008-08-16
• Push - Universal Nation (original mix)
• Energy 52 - Café del Mar
• Nenes and Pascal Feliz - Platinum (Tech Mix)
• Chicane Feat. Bryan Adams - Don't Give Up
• Menno de Jong – Spirit (Paul Miller mix)

Richard Durand @ Summer Of Love Pardubice 2008-08-16
• Art Of Trance - Madagascar with Chemical Brothers - Hey Boy Hey Girl with Blur - Song 2 (Richard Durand bootleg mix)
• Ernesto and Bastian - Super Jupiter with Planet Funk - Chase The Sun
• Richard Durand - Weep (dub mix)
• Veracocha - Carte Blanche (Richard Durand mix)
• Felix da Housecat - Silverscreen (Richard Durand mix)
• Audio Bullys - We Dont Care (Richard Durand mix)
• Snow Patrol - Chasing Cars (Richard Durand mix)
• Richard Durand - Cha Cha
• Alex O-Rion - Release The Beast
• Orjan - Artic Globe
• Way Out West - The Fall (Richard Durand mix) vs Prodigy - Smack My Bitch Up (Richard Durand mix)
• U2 - Beautiful Day (Pascal Feliz mix)
• Mr Sam vs Underworld – Naranja vs Born Slippy (Richard Durand mix)
• Bojary Finary - 1999 (Richard Durand mix)
• Madonna – Music (Richard Durand mix)
• Daft Punk – Around The World (Richard Durand mix)
• Plastikman - Spastik vs. Tiesto - Lethal Industry (Richard Durand Remix)
• ID - ID vs. Timmy & Tommy - Full Tiltin (Joint Operations Centre Remix)
• Richard Durand - Submerge
• Da Hool - Meet Her at The Love Parade (Richard Durand Remix)
• Cybersonik - Technary (Sander van Doorn Remix)
• SVD - Get Down [Chris de Seed vs Messler - Dexeron (Dave Schiemann Remix) vs. Fonseca vs Lane - AfterParty vs. James Harcourt -Call & Response]
• Beastie Boys - Intergalactic (Richard Durand Remix)
SUMMER OF LOVE

SUMMER OF LOVE

Sobota 16. 8. 2008
Předprodej 825/910 Kč, VIP za 1499 Kč
Vystupují:
Stereo MCs, M.A.N.D.Y., Apparat, Dj Rush Gregor Tresher, Felix Köcher & Eric Sneo, Space Djz, Scan X, Ed Rush & MC Ryme Tyme, Noisia (NL) Dj Marky & MC StaminaTeebee & Calyx, Break, Blank & Jones, Menno de Jong, Matthew Dekay, Renato Cohen, Lynx a MC Kem, Richard Durand, Daho & Ginger, Reznyk & Dialect, Agent,Dj Jerry a další jména již brzy.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Milan | 05. 08. 2009 | 04:54:33
UM stage

Souhlasím s celým reportem, UM stage byla pro mě nejlepší taneční zážitek v loňském roce.. Škoda jen že už to letos Aleš Bleha s UM na Summeru nezopakují bylo to nezapomenutelné.

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |