FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Kdo je John Dahlbäck?

Kdo je John Dahlbäck?
19. 08. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Je označován za nejaktivnějšího skladatele na světové taneční scéně. Ostatně rozsah diskografie čítající přes padesát singlů, téměř padesát remixů a čtyři alba mu mohou jiní kolegové z oboru jen tiše závidět.
Teprve třiadvacetiletý John Dahlbäck vydal čtvrté a zatím poslední album „Winners&Fools” letos na jaře. Podle hudebních kritiků však jeho skladby s kvantitou svou kvalitu rozhodně neztrácí a vyznačují se značnou dávkou kreativity a celé řady zajímavých nápadů. Ostatně o tom jistě přesvědčí sám Dahlbäck české publikum na festivalu Mácháč, kde vystoupí jako jeden z headlinerů na Main Stage.

Mladý Švéd, John Dahlbäck, budí na světové elektronické scéně obdiv. Není divu, neboť od svých 15 let, kdy začal poprvé skládat na prvním typu počítače Atari, se nezastavil a do světa doslova chrlí další a další výjimečné skladby. První demo vydal bez většího ohlasu, brzy následovalo další, již úspěšnější. John debutoval v únoru 2002 skladbou „Night Flash“na výběru Sampler EP1 u švédské Route 33 (RTT006). Vzápětí přijal nabídku labelu Deep4Life a ještě v dubnu 2002 tam vyšla „Music so Sweet“. Zorientovat se v kompletní diskografii Johna Dahlbäcka je skutečný oříšek i pro jeho skalní fanoušky. Dosud vydal čtyři alba: „Man from the Fall“ (Systematic 2005), „Shades of a Shadow“ (Little Angel 2005), „At the Gun Show“ (Pickadoll 2006) a poslední „Winners&Fools“. Vedle toho se může pochlubit bilancí více než padesáti singlů a téměř padesáti remixů pro Alexandra Kowalskiho, Mark O´Sullivana, Magik Johnsona, Psycho Radio a řadu dalších.

Pod pseudonymem HUG navíc vytvořil čtyři singly a album „Heroes“ (Kompakt 2007), jako Huggotron „má na svědomí“ dalších osm singlů, coby Jetboy vydal jeden singl a jako Kaliber 13 singlů. Kromě sólo aktivit účinkuje v projektech jako je Beckster, Dahlbäck & Dahlbäck, Hugg & Pepp, Mark & John. S bratrancem Jesperem (Blank LTD) založili v rámci společného projektu „rodinný podnik“ - značku Dahlbäck Records. V současné době vydává John Dahlbäck na labelech Dessous, Welt, Morris Audio Citysport Edition, Tangent Beats, Affected Music, Shva Muzik, Late Night Essentials, Eloge House Music, Sensei, Joia, Systematic, Pesto Music, Clubstar, Jackmoves, Giant Wheel, Mutekki, Immigrant, Toolroom Trax, Brique Rouge, Electribe, Little Angel, Kompakt Extra, RZ Records, Acid 80´s, Net´s Work International, Litmus, Housesession, Influence, Vendetta a samozřejmě na vlastním labelu Pickadoll.

Za dobu svého působení se Dahlbäckův hudební styl vykrystalizoval z počátečních experimentů na úroveň kvalitního zvuku, kterým si získal uznání a respekt i přes svůj relativně nízký věk a „praxi v oboru“. Vysokou frekvencí vydávaných desek s žánrovým rozpětím od deep house přes house, tech-house, electro, minimal až po techno se John skvěle zapsal do povědomí širokého spektra posluchačů i odborné kritiky. Hudební média u nás i ve světě se zájmem sledují jeho počiny a kladně hodnotí i dosud poslední album „Winners&Fools“ vydané na labelu Pickadoll. Jeho aktuální zvuk si budou moci vychutnat návštěvníci hudebního festivalu Mácháč, kde 22. 8. Dahlbäck vystoupí na hlavní scéně.

www.johndahlback.com
MÁCHÁČ

MÁCHÁČ

Pátek 22. 8. 2008
První předprodej za 599 Kč (Ticketpro)
Vystupují:
Tiesto (NL), John Dahlback (SWE), Filo&Peri (USA), Joseph Armani (MT), Chriss (H), Fake Sam (UK), Girlcore (UK), Trava & Significant others, Loutka, Laydee Jane, Formi, David Bowles, Neo, Tripmain, Enrico, Michal Poliak, Kaisersoze, Skipworker, Macio, Lafayette, Kuba Soulcheck, Marco S, Fcuk, Looky, Marty Crow, Manio, Tommy Rogers, Peet, Yaroush, Martin Frank, Joseph Armani, Girlcore, Chriss, Fake Sam
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |