Southpaw mají nové album

Southpaw mají nové album

07. 09. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Pražská skupina Southpaw vydává své páté řadové album, které dostalo název Addiction. A právě závislosti všeho druhu jsou vedle komplikovaných mezilidských vtahů jeho hlavním tématem.
Southpaw, kteří s několika personálními obměnami fungují již dvanáct let, patří k nezpochybnitelným jistotám tuzemské klubové scény. Zároveň si po celou dobu svého působení udržují pověst hudebně progresivního a osobitého uskupení. A ani novinka v tomto směru není výjimkou.

Southpaw opět po svém reagují na současné hudební dění na kytarové či taneční scéně a tyto vlivy transformují do zcela svébytného a originálního celku, který nese jasné poznávací znaky jejich tvorby, mezi něž patří především silné melodie a chytré texty z pera frontmana Gregoryho Finna.

Jedenáct nových skladeb vznikalo průběžně během uplynulých dvou let. „Hodně jsme vybírali a přepracovávali. Ve výsledku je to takové naše best of za poslední období,“ říká Gregory, občanským jménem Jiří Burian.

Natáčelo se na několika různých místech, výsledný mix pak vznikal ve vyhlášeném studiu Soundsquare. Produkci nahrávky si kapela obstarala sama. Jako „umělecký dohled“ a poradní hlas pomohl respektovaný zvukař a hudebník Ondřej Ježek (OTK).

Kromě „základní sestavy“ Southpaw, kterou tvoří Gregory Finn (zpěv, kytara), Karzi (klávesy), Jára Svatoš (baskytara) a Honza Janečka (bicí), se na nahrávce podílelo také několik zajímavých hostů. Doprovodné vokály obstarala Klára Nemravová, která byla donedávna spjata především se skupinou Tata Bojs. Ve skladbě Bones We Break se zaskvěla mladá zpěvačka Zuzana Irglová, mladší sestra Markéty Irglové. Silnou atmosféru řady nových písní pak dotváří také živé smyčce.

Hudebně nekompromisní a silnou nahrávku kapela doplnila také výrazným vizuálním stylem, který se promítl jak do podoby obalu desky, tak do koncertní prezentace nového materiálu. Obojí je dílem americké designérky a výtvarnice Marielle Tepper.

Kapela v současné době chystá hned dva videoklipy ke skladbám Bombs a Addiction, na nichž se podílí režisér Farid Eslam (Airfare, Kryštof). První z nich natočila ve smíchovské Meet Factory.

Oficiální křest alba Addiction proběhne 21. října v pražském klubu Lucerna Music Bar. Southpaw představí svůj nový materiál na turné po republice, které začne 10. října v Moravských Budějovicích.

Kapela Southpaw vznikla v Praze v roce 1996. Dosud natočila čtyři ceněná alba - Pop Secret (2001), Pleasure You Can Measure (2003), Boys Make Noise (2004) a Heart Disk (2006).

Jednotliví členové se kromě působení v Southpaw podílejí na celé řadě dalších zajímavých projektů. Klávesista Karzi nedávno rozjel vlastní skupinu s názvem Trip Fontaine. Bubeník Honza Janečka hostoval v kapele Khoiba a vystupoval také s Glenem Hansardem.

Gregory Finn pak působí v multimediálním projektu Ghostmother nebo vystupuje coby svérázný rapper pod přezdívkou Kapitán Demo. Jako producent se podílel například na posledním albu svého otce, písničkáře Jana Buriana, které vyšlo loni pod názvem Muži jsou křehcí.

Tracklist:

01. Bombs
02. Addiction
03. Design
04. Pages
05. We Want More
06. Bones We Break
07. Mute Song
08. Brother
09. For the Last Time
10. Troubles
11. The Tree
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika