FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pilsner Fest proběhne první říjnový víkend

Pilsner Fest proběhne první říjnový víkend
13. 09. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Ve dnech 3. a 4. října 2008 proběhne v Plzni další ročník oslav vynikajícího plzeňského piva, hudby a gastronomie. Dvoudenní festival Pilsner Fest nabídne na dvou pódiích celkem devatenáct interpretů a kapel nejrůznějších hudebních žánrů, jako například Kryštof, Wohnout, Bratři Ebenové, Dan Bárta & Illustratosphere a další.
Devatenáct kapel zahraje během dvou dní na dvou pódiích
Hudební program Pilsner Festu se bude odehrávat na dvou pódiích – na Hudební scéně Pilsner Urquell v areálu pivovaru a Hudební scéně města Plzně na náměstí Republiky. Pilsner Fest zahájí v pátek 3. října v 16.30 hodin na scéně na náměstí Republiky projekt Different D.I.S.C.O. Poté vystoupí Scissorhands, David Kraus Band a páteční večer vyvrcholí koncertem kapely Kryštof. Komornější scéna v areálu pivovaru v pátek uvede Janu Lotu, soubor Ondřej Pivec Organic Quartet, kapelu Ahmed má hlad a jako pomyslnou třešničku na dortu koncert Bratří Ebenů. V sobotu 4. října festivalové scény rozezní vystoupení Dana Bárty & Illustratophere, Wohnout, Priessnitz nebo žhavé kubánské rytmy Son Caliente.

pilsner fest

Gastrofest – oslava kulinářského umění v podání plzeňských restaurací
Návštěvníky Pilsner Festu jistě potěší dvoudenní gastrofest, který proběhne ve vyhlášených plzeňských restauracích Spilka, U Salzmannů, Na Parkánu, Uctívaný Velbloud, Švejk Restaurant U Pětatřicátníků, Švejk U Zeleného stromu a Motorest Na Rozcestí. Všechny tyto restaurace budou ve speciálních „gastrostanech“ na náměstí Republiky a horním nádvoří pivovaru prezentovat své kulinářské lahůdky. Jedinečné ochutnávkové menu připraví nově postavený Hotel Marriott Courtyard.

Hudbu a gastronomii doplní jedinečný plzeňský ležák
Návštěvníci Pilsner Festu se budou moci osvěžit prémiový ležákem Pilsner Urquell i v nefiltrované podobě, čepovat se bude pivní speciál Master polotmavý 13°. Řidiči si budou moci dopřát nealkoholické pivo Radegast Birell. Stejně jako vloni budeme pozornost věnována také odpovědné konzumaci alkoholu ve spoluprácí s občanským sdružením Sananim, městskou policií a BESIPem. Na náměstí bude umístěn prezentační stan, kde si lidé budou moci nechat změřit množství alkoholu v krvi a získat další informace.

Připraveny jsou speciální noční prohlídky, divadlo či vystoupení bubeníků
Pivovarské muzeum uvede pro návštěvníky v průběhu Pilsner Festu speciální noční prohlídky, probíhat zde budou také divadelní představení. Prohlídky zahrnují tzv. Návštěvnické centrum, návštěvnickou trasu, stáčírnu v pivovaru a také Pivovarské muzeum v centru města. Zajímavou příležitostí je možnost vyzkoušet si speciální druh pečení tzv. kynutého obřadního pečiva. Festivalovou atrakci nabídnou také pivovarské sklepy, které ožijí vystoupením bubeníků, kteří rozehrají své rytmy na nástroje vyrobené z dubového dřeva a ležáckých sudů.

Pivovarské muzeum v Plzni se nalézá v původním právovárečném domě, který se zachoval ve své autentické podobě ve Veleslavínově ulici. Bylo otevřeno v roce 1959, u příležitosti 100. výročí ochranné známky „Plzeňské pivo“. Ročně navštíví pivovar a Pivovarské muzeum přes 184 000 návštěvníků z celého světa. Pivovar patří k nejatraktivnějším turistickým destinacím ČR.


Pátek 3.10.

Hudební scéna Pilsner Urquell - areál pivovaru
Jana Lota
Ondřej Pivec Organic Quartet
Ahmed má hlad
Bratři Ebenové

Hudební scéna města Plzně - náměstí Republiky
Different D.I.S.C.O.
Scissorhands
David Kraus Band
Kryštof

Sobota 4. 10.

Hudební scéna Pilsner Urquell - areál pivovaru
Buccinatores Bigband
Milo
Sunflower Karavan
Vertigo Quintet
Terne Čhave
Dan Bárta & Illustratosphere

Hudební scéna města Plzně - náměstí Republiky

TBC
San Dal
Son Caliente (CUBA)
Priessnitz
Wohnout



Dodal: Martina Reková, 4press
PILSNER FEST

PILSNER FEST

Pátek 3. 10. 2008 až Sobota 4. 10. 2008
Bude upřesněn
Vystupují:
Kryštof, Wohnout, Dan Bárta & Illustratosphere, Bratři Ebenové, David Kraus Band, Priessnitz, Ondřej Pivec Organic Quartet a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |