Blíží se 4. ročník MOVE festivalu

Blíží se 4. ročník MOVE festivalu

01. 10. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V letošním roce se vedle etablovaných prostor klubů Paláce Akropolis a Roxy bude MOVE poprvé pořádat i v secesním dřevěném chapiteu plném zrcadel a vitráže a slavnou minulostí - Magic Mirrors na pozemku Orco Praha 7 Bubny.
Zde se krátkodobě a exkluzivně představí umělecké špičky klubové scény zasazené do kontrastu „pohádkové minulosti“ a dnešního technosvěta. Aktuální denní dekorace Magic Mirrors bude navrhovat a realizovat londýnská Tombalina.

18.10. Hocus Pocus (F) - palác Akropolis

Skupina Hocus Pocus, nominovaná na francouzskou hudební cenu Victoires de la musique v kategorii « album urbanistické hudby », nabízí rafinovaný a poetický výlet, směsici jazzu, soulu, slamu, worldmusic a hip-hopu, muzikální v každém směru. Chování, postoje a tendenční image hip-hopu jsou jim cizí, experimentují s bukolickým rapem, který je live a uvolněný, berou ho spíše oklikou než po urovnaných cestách. Přímočarost není v kurzu.

Skupina vyznává pozitivní myšlení a vyznačuje se vyhraněnou uměleckou identitou, vzdálenou starým vyšlapaným cestičkám. Hocus Pocus směšuje prvky vlastní hip-hopu (scratch, sampl, rap) se svojí vlastní instrumentálností ovlivněnou jazzem, soulem a funkem. Talent a rukopis 20Sylu, podbarvený vtipem a ironií, dokonale souzní s vřelými a efektními instrumentacemi, které servírují hudebníci v live podání. Alchymie s průzračným až zpěvným flow MC a nástroji, která ponechává líbivé místo scénické improvizaci, je zárukou nebývale originálního výsledku. Dj a jeho dvě desky se dokonale doplňují s ostatními nástroji.

S 20Sylem jako dirigentem jsou jejich live vystoupení opravdovou show, při které klasické nástroje odpovídají deskám a naopak. Na jejich koncertech se sešly desítky tisíc diváků v rámci velkých festivalů : Printemps de Bourges (Objev festivalu Printemps de Bourges 2002), Festival des Vieilles Charrues (ročníky 2002 a 2003), Transmusicales v Rennes nebo Rencontres Urbaines de La Villette.

Po albu « 73 Touches » druhá deska « Place 54 », zvolená při posledních Victoires de la musique (kategorie urbanistická hudba), potvrdila veškeré naděje, vkládané do této skupiny. Kompozice a texty 20sylu jsou výrazem nesporné umělecké vyzrálosti. Pestrost rozvíjených témat a vyvolané zvukové atmosféry činí z tohoto druhého klenotu mistrovské dílo, který by se mělo stát významnou událostí v dějinách hip-hopu. Atypická magie skupiny Hocus Pocus rozhodně nepromluvila naposledy.


17.10. King Banana a Marlene Johnson - Palác Akropolis

Dva zpěváci, bohatá dechová sekce a vtipná pódiová show s podtitulem "the reggae dancehall orchestra. Za třináct let své existence se kapela vyhrála k takové dokonalosti, že při jejím poslechu byste je typovali na jamajské domorodce spíše než na naše bavorské sousedy. Dva zpěváci, bohatá dechová sekce a vtipná pódiová show, tj. také důvodem, proč si kapela honosí podtitulem “the reggae dancehall orchestra”. Zvuk King Banana navíc vedle reggae obsahuje rocksteady, funk, hiphop, elektronický dub nebo jazz. Své muzikální kořeny má zpěvačka původem z Passadeny v soulu a bluesu, což je ostatně slyšet i z jejího hedvábného hlasu.

Dodal: Ester Štarmanová, Palac Akropolis
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika