Lorenzo: Cross máme pod kontrolou

Lorenzo: Cross máme pod kontrolou

23. 10. 2008  |  Autor: Keepsmile  |  Komentáře (37)
Cyber-punkový klub Cross na rohu Plynární a Argentinské v pražských Holešovicích je unikátním designovým skvostem, který mi poslední dobou nedal spát. Zašel jsem tedy za Tomášem Zdeňkem (Lorenzo), jež tomuto alternativnímu prostoru dělá produkčního, abych jej trochu vyzpovídal.
Tak zprvu bych se chtěl určitě zeptat na Cross a jeho historii. Kdo je majitel, kdo co dělá, jak dlouho to celé funguje?
Cross jako takový funguje zhruba 6 let, má 5 majitelů, všichni jsou stále aktivní. Na začátku byl Fanda a lidi okolo něj. Všichni dělali, co bylo potřeba. Já jsem přišel později a přes zvukaře, vyhazovače a všechny možné práce jsem se dostal k dramaturgii. Dneska mám na starosti dramaturgii a nějakou komunikaci ven. Fanda má na starosti design, na kterém dělá s týmem - jinak se jmenuje František Chmelík - známý pod svým uměleckým nickem „František Sádra“. No a kluci se starají o zásobování, barmany a účetnictví.

Takže začátky….?
Začínalo se dole, byl to de facto bar pro známý, tak těžko najít tu chvíli kdy se to otevřelo. Nějakou dobu jsme fungovali na pololegální bázi, kdy jsme neměli zkolaudováno, nesplňovali jsme všechny nutné normy. Postupně jsme ale profesionalizovali. Klub Cross funguje tak 6 let.

Cross club

Jak se vytváří ten design?
Celý design se vyvíjel bez nějakých velkých plánů, obzvlášť na začátku to bylo spontánní. Fanda když něco vyvíjí, tak to dělá gaudiovsky bez přesných plánů. Ze začátku to bylo hodně pokus, omyl, skladba. Viděli jsme na začátku, že lidi začínají chodit, protože tady je jakési alternativní prostředí, že se tady obměňuje design, který je tak nějak specifický, zjistili jsme tedy, že bychom to nemuseli dělat jen pro známý, a otevřít to veřejnosti. To víš, začali chodit známý známých a lidí čím dál víc.


Znamená to, že se nakupí tuna šrotu a Franta z toho něco vytvoří?
Na začátku tomu tak určitě bylo… sháněli jsme materiál – obvykle ze šroťáku, ten se skladoval, když ho bylo dost, rozhodli jsme se pro nějakou přestavbu (většinou za provozu), tak jsme si dali nějaký plán, co potřebujeme zhruba vytvořit, Fanda začal tak nějak improvizovat a na konci většinou vzniklo co jsme potřebovali. Nebylo to tak, že by přišel s nákresy, co jak bude přesně do detailů … to určitě ne. Se zkušenostmi jsme všichni vlastní práci zdokonalovali a Franta během let vyrostl v excelentního designera.

V poslední době jsme měli například docela problém se zkolaudováním zahrádky, vznikala tím samým způsobem, proběhla stavba, pak se spočítala (dopředu již byla naddimenzovaná), doupravila se dle norem a pak se udělaly plány a podle díla se teprve udělal projekt. Jenže na to nejsou připravené normy ani úřady. S tím že by něco vznikalo jako umělecký projekt, jako dílo.

Cross

Nedávno se tu stal nešťastný incident. Jak se to stalo, co se vlastně stalo a jaký to bude mít dopad na budoucnost Crossu? Jak se cítíš teď v téhle chvíli a postihne to Cross jako takový? Máte tam nějakou zodpovědnost?

Tragédie, která se tu stala, námi hluboce otřásla. Smrt člověka je pro všechny normální lidi hrozná věc. Co se stalo? Dva kluci se šli ven poprat kvůli hlouposti a jeden z nich během minuty zemřel po tom, co se po pár úderech jeden ocitl na zemi a druhý na něj (ležícího) svrhl 1,4m vysokou sochu. Zodpovědnost neneseme. Socha venku stála několik let, a pokud by nebyla použita jako zbraň, nemohla nikomu ublížit. Vyhazovači byli okamžitě na místě (asi během 45 vteřin), ale mohli již jen dávat první pomoc.

Jak to pobrala média? Kdo to jak podal a už máš klid?
Media jdou po senzaci, takže TV Nova nechyběla. Na bulvár to podali ještě celkem reálně, ale místo oficiálního vyjádření použili jiné z internetové diskuze, které se jim hodilo víc. V Čechách nic zvláštního.

Ubylo lidí?
Návštěvnost to neovlivnilo. Lidé si naštěstí uvědomují, že jakékoliv násilí (i obyčejná strkanice) může skončit tragicky. Po pachateli se stále pátrá, takže přikládám přibližný portrét.

Portrét - vrah z Crossu

Častým tématem v kolemjedoucích tramvajích byly právě pohyblivé sochy u silnice. Proč zmizely a jak to s nimi vypadá?
Sochy. Loni jsme postavili celou zahrádku a po poradě se stavebním odborem jsme ji jen nahlásili. Později si však někdo postavil hlavu s tím, že nahlášení v tomto případě nestačí a že je nutná kolaudace a projekt. Dostali jsme termín, který se nedal stihnout. Proto jsme museli celou tu čelní část i s těmi sochami odstranit, teď čekáme, až se nám povolí opětnou stavbu toho zbytku. To co teď je postavené, tak už je povolené, a pracujeme na projektu pro přední část, kde sochy nebudou opět chybět. (Mimochodem sochy nám neuznali jako sochy, protože do nich šla zemí elektrika a tak prý byli pevně spojeny se zemí ...).

V prvním patře se pracuje na zcela nové kavárně. Můžeš mi o tom něco říci?
Kavárna se teď otvírá každý večer od 20:00. Je tam další bar s kávou, čaji a vodními dýmkami, každou středu je kino (BIOKÁF) a v průběhu nového roku by se to mělo spustit s denním a nočním provozem.

Dobrý nápad. Kavárna v Holešovicích chybí …
… takhle, snažíme se vytvořit multifunkční kulturní centrum, které lidem nabídne víc a tím bude přístupné rozmanitějšímu“publiku“. Nejvíc energie jsme teď dávali do klubu, neměli jsme prostor, kam bychom vměstnali tišší místo, teď jsme dokázali pronajmout celý dům (máme ho teď celý pod kontrolou:-), tak jsme se rozhodli využít to další patro na tuhle kavárnu, kam by se měli přesunout kina a projekce.. Teď máme takový projekt, který se jmenuje Ghettollege, je to vlastně street univerzita, budou tam přednášky profesorů z VŠ, odborníků a vědců zdarma pro veřejnost. Prostě Multifunkční prostor. Přes den kavárna, čaje, ticho, Wi-fi připojení na internet gratis, zkrátka dobrý meeting point, a večer to bude jako třetí bar s nabídkou více koktejlů, vín a takových věcí na které tady dole není čas.



Že jsi to nakousl … Co to je znamená dům pod kontrolou? Bydlí tady někdo? Čí je vlastně ten objekt?
Dům má soukromého majitele. Teď je to syn člověka, který nám pronajal sklep před lety. Jsme nájemníky, platíme tržní nájem, problémy nemáme, s majitelem vycházíme dobře – s dost věcmi nám pomáhá a zajímá se. Teď jsou v domě zkušebny, ateliéry, hudební studia, kanceláře, Radio 23. Na bydlení to úplně není ale na přespání po noční tu pár místností je.

Jak to vypadá s galerií, která měla být v 1. patře?
No teď je v 1.patře kavárna, takže výstavy a vernisáže budou probíhat v ní.

Co divadlo? Slyšel jsem o netradičním zážitku – představení Bouře. Je to nějaké psycho pro návštěvníky?
Nene, Bouře je spíš snová. Odehrává se na půdě baráku, bude se ještě hrát v říjnu. 16 představení pro 14 lidí, takže kdo má zájem, tak co nejrychleji booknout lístky. Od listopadu na půdě bude nová hra, na jaře bude na chvíli zpět bouře a potom bychom chtěli nějaký projekt ala sen noci svatojánské. Bouře Lídy Holmerové každopádně sklidila obrovský úspěch, což nás všechny překvapilo a zároveň nakoplo, bylo to takový DIY představení. Myslím, že pro všechny zúčastněné byla radost na tom pracovat. Kritika nakonec vlastně neexistovala, nikdo to nesepsul, a tam byla i spousta novinářů, moc příjemný.



Co Cross vs. Praha 7? Jak vycházíte? Problémy?
Problémy byly dřív, teď to je docela dobrý. Řekl bych že je to v lepší neutrální náladě. Praha 7 počítá s Crossem jako kulturním centrem, prezentuje ho i na webu, odkazuje na nějaké akce …Dokonce jsme dostali 50 tisíc od sedmičky na naše neděle (CROS N ART). Uvidíme, co se bude dít, teď jsou tu jiné machinace …ORCO skoupilo pozemky naproti, jak byly kdysi bazary a chce tam stavět nějaký obrovský komplex obchodních a kancelářských budov, takže se tu čile spekuluje. Na druhou stranu nynější krize všechny tyhle plány patrně dost odsouvá …

Co program – hudba – co je nejúspěšnější? Tipnul bych že ve všední dny tomu jsou systémové pondělky?
Hele to bych ani neřekl. Pondělky jsou stabilní, jsou od začátku, má to svou historii, takže se lidi naučili chodit. Ale myslím, že fakt záleží na tom co se děje. Když tu máme dobrý koncert tak je tu lidí víc. O víkendech se taky docela daří. Kromě těch pondělků jsme už upustili od nějaké pravidelnosti, spolupracujeme se zahraničím, takže se kolikrát musíme přizpůsobovat zahraničním kapelám na cestě. Tím myslím, kapela, kterou tu chceme, ti dá nějaký termíny a musíš něco vybrat. Nedá se tedy říct, že každý úterý bude Raggae a člověk prostě musí pátrat v programu. Jinak máme tady hodně pravidelně nepravidelných akcí. Např. brakový DoBREJKvečer, Raggaenerace, dnb: Drumstation, Imperialistic Night, Jungle DNB session, dubstepové SHQ, worldmusic: Culture Move, Crosska, dubová Dub Turbulence, Dubplate special. Hudebně je tu pestro ...

Celkově… underground napořád? Třeba house v Crossu čekat nemáme, že?

Nechceme mainstream, spíš alternativu…House? Určitě najdeš! Jednou za půl roku, teď třeba v listopadu Kvadranti s brazilským hostem, je to ale zas spíš takový ten systémový house.



Napojení na sound systemovou kulturu tedy je…

Je. Určitě nám pomohli hodně na začátku, kdy nebyla jiná možnost než aby někdo přijel s aparátem, protože tady nebyl nebo byl špatný a všichni tady poznali tu kulturu venku na nějakých openairech a freeparties. V současné době myslím, že celkově alternativa ze zahraničí, a nemyslím tím jen soundsystémy, ale i kapely všeho druhu, o Crossu prostě vědí. Je pravda, že když travelleři jedou přes Čechy, tak se tady rádi stavěj.

Co reklama? Jak se prezentujete?
Hele ohledně reklamy to platí pořád stejně, to co jsme vždycky dělali … neplatíme médiím, aby o nás psali, to je naopak úkol médií, aby si hledali to zajímavý co se děje. Platit někomu stránku že se tam objevíš, je úlet a nesmysl. Děláme plakáty, letáky a web.

Někteří nadávají, že Cross už není tím čím býval, že je tu spousta cizinců … jak to vidíš ty?

Vím, že třeba v nějakých průvodcích o ČR někdo ten Cross zmíní, ale není to tak, že my bychom tu reklamu zaplatili. Ohledně turistů, já s tím nemám problém, když jsou tady cizinci. Prostředí a hudba tady funguje jako filtr… mě je jedno jestli ten člověk kterej poslouchá alternativu je z Anglie, z Německa nebo z Čech. Jsou to pořád ty lidi, který baví alternativní kultura a dělat hranice v národnosti je blbost. Je jasné, že občas přijdou turisti který s tím nemají nic společného a už se tady nikdy neukážou. Nebo se tu ukážou a vydrží tady hodinu a jdou do Meccy nebo někam jinam.



Co jsem koukal do guestbooku, docela se tam teď řešily krádeže…
Snažíme se to řešit, ale prostě když je vstup zadarmo, je to problém. Zloděj nemá napsaný na čele, že je zloděj. My zas nechceme dělat kvůli tomu taková opatření, která se dotknou návštěvníků (všude gorily, kamery, prohledávání při vstupu apod), byla by to škoda. Myslím, že je to spíš problém společnosti, logicky tam, kde se kumuluje hodně lidí, zloděje prostě najdeš, je to problém zrovna tak jako drogy. Nebudeme přece filtrovat lidi podle toho, jak vypadají, kolik toho vypijí nebo kolik mají peněz u sebe. Pak sem budou chodit bohatý zloději a nepomůžeme si v ničem. Pokud má někdo problém pohlídat si svoje věci, fungující šatnu máme v prvním patře. Přibylo securitas, snažíme se s tím vším bojovat, zkusili jsme i nasadit trošku ostřejší lidi jako ochranku, a nakonec se to opravdu neosvědčilo. Najít asertivního hlídače je opravdu problém. Poslední dobou se nám ale myslím celkem daří s kriminalitou bojovat. S drogami bojujeme odjakživa, ale zas nemůžeme dělat všechnu práci za policii.

Co posloucháš vůbec ty osobně za styl hudby? Je to tak, že to, co máš rád ty přenášíš tak trochu do programu?
Jsem hudebně hodně otevřený, takže poslouchám hodně různých žánrů. Osobně poslouchám worldmusic, dub, dřív jsem poslouchal hodně jungle. Poslední dobou mě baví právě world music a její fúze... Jako dramaturg sem určitě nedávám jen věci, co by bavily mě.
 
Co třeba tolik proslavený minimal?
Mmmm … Minimááál …uslyšíš v Crossu minimálně, ale občas se něco vyskytne, jednou za čtvrt roku na těch elektronických akcích, najdeš tam třeba 1-2 hosty kteří hrají minimal. Ale snažíme se spíš hledat ty progresivnější věci, v kterých se pořád něco děje, v kterých vznikají zajímavý nový projekty.

Kdysi v jednom rozhovoru před lety jsi řekl „na chleba si vyděláme“ – platí to stále?

Myslím, že stále to platí. Chleba podražil a my teď máme i na máslo. Pořád ale taky platí, že peníze vracíme zpět do klubu, do rozšiřování, obnovování, do kultury. Ber v potaz, že vstupy jsou často zadarmo. Někdy navíc pozveme projekt, o kterém víme, že se nám nezaplatí, takže na něj našetříme a pak si ho tady poslechneme. Snažíme se investovat do vzdělávacích i nehudebních projektů jako je třeba divadlo, literatura, film. Navíc stále budujeme.

Díky za rozhovor!!!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DRUMSTATION

Sobota 25. 10. 2008
Vystupují:
DJs: DNBCN crew (Spa, Uk, Por), Eskaba, Domino, Snpr, Ass@ssin, Bast67, MCs R-Vee, Ragatek, Jiminee a hosté
Další informace
37 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
pawouk
27. 11. 2008 | 02:26:32
+0 | -0
tak koukám, že mi nočka jede od crossu až před koleje, takže se tam asi brzo uvidíme :D
toky tokátko
08. 11. 2008 | 06:29:36
+0 | -0

dnes supr mejdan

[img: http://crossclub.cz/data/program/4900faa8d72e0.gif[/img:
MOOVE IT! carnival night
08.11.2008 – Sobota

Vstupné: s maskou 20,- / bez 70,-

Vystupující: MOVE IT! (Anhanguera (BRA), Hi-Fi band, Quardant DJ's: Kel, Chris, M&gors DJ's: Roman, Tomas, Vilda, Jirka) Funky breaks stage (Mikuláš a host) …

takže vemte masky a doražte :) já jdu za chirurga
Anonymni
01. 11. 2008 | 05:47:11
+0 | -0
Cross je uz delsi dobu muj oblibenej clubbik, protoze podobnej v Cesku nenajdete. Super ulitlej interier, zvuk +- ok, v lete je to uz ted velky jaxvina (spodek, prizemi, tedka vrsek a zahradka pojme lidi fest) da se tam zajit fakt na mix veci, nijak extra prestreleny ceny, sem tam dobrej drum (ikdyz spis alternativa a Roxy ve jmenech vede)

dalsi plus je, ze tam nejsou samponi :D
Anonymni
30. 10. 2008 | 03:28:22
+0 | -0

ad dopadení

sláva!
phoskill
30. 10. 2008 | 03:28:20
+0 | -0
Super rozhovor!
Mám z něj pocit, že Lorenzo je týpek na správným místě, potažmo všichni, kteří se do Croosu angažují. Jen tak dál ;)
YannD
30. 10. 2008 | 03:17:51
+0 | -0

Dobrá zpráva

Kenzo (www 30.10.2008 12:19)
Ještě zpráva... Utočník z noci 20.9.2008 je dopaden... Je potřeba svědky konfliktu. Pokud jste někdo viděl celou nebo alespoň část rvačky 20.9.2008, ozvěte se na kubesmilan@cen­trum.cz
cid+
29. 10. 2008 | 07:26:32
+0 | -0

super - thx !

opravdu zajímavý, díky a držíme palce keepsíkovi a crossákům : - ))
Óček
28. 10. 2008 | 05:41:52
+0 | -0
A Kenny je lesa pán... UMCARÁRA... dobrý intervjů!!!
Juki
27. 10. 2008 | 05:07:36
+0 | -0

guuut

Super rozhovor pane kolego:)
jh
27. 10. 2008 | 05:15:39
+0 | -0

kompromis mezi komerci a alternativou

by pomoh vydelat si i na vic nez na chleba a maslo....
Akira Viper
26. 10. 2008 | 03:13:39
+0 | -0

Yeaaah!

Big up 4 di mighty Lorenzo a Cross crew! ,)
toky tokátko
25. 10. 2008 | 02:26:14
+0 | -0

dnes večer kvalitní dramík

[img: http://crossclub.cz/data/program/48dbba9b09c68.jpeg[/img:

DRUMSTATION
25.10.2008 – Sobota

Vstupné: do 22:00 40,- / 100,-

Vystupující: DRUMSTATION (DNBCN crew (SPA, UK, POR), Eskaba , Domino, Snpr, Ass@ssin , Bast67, MCs R-Vee, Ragatek, Jiminee a hosté)…

DNBCN crew (Barcelona, Španělsko) (http://www.mys­pace.com/dnbcn)

DJ..s Eskaba (http://www.mys­pace.com/eska­ba) Domino (http://www.mys­pace.com/deejay­domino) Snpr (http://www.mys­pace.com/djsnprd­nbcn) Ass@ssin (http://www.mys­pace.com/djas­sssin) Beast67 (Drumstation resident)

MC..s R-Vee (http://www.mys­pace.com/rveed­nb) Ragatek (http://www.mys­pace.com/raga­tek) Jiminee (Uk)

room II: Cutoff (Shame of NL djs) + Basstien (BassBeast) + Greenflash (Ghetto rdtn) + Ragga Mafia (JOHN T vs. KANGARO – AKA IO jungle division)
B2lik
24. 10. 2008 | 11:31:43
+0 | -0
dobre on
krysicka
24. 10. 2008 | 08:29:53
+0 | -0
ta virtualni prohlidka nema chybu :))))
ozzby
24. 10. 2008 | 08:16:45
+0 | -0
moc zajimavych informaci.. thx!!
little_lo.
24. 10. 2008 | 07:55:30
+0 | -0
Přidávám se. Vynikající rozhovor, po delší době jeden, který jsem se zaujetím přečetl od začátku do konce.
Muzzy.
24. 10. 2008 | 07:45:06
+0 | -0
moc zajimavej rozhovor...tlesky tlesk
toky tokátko
03. 10. 2008 | 03:43:34
+0 | -0

dnes sem na vstupu :)

JUNGLE DNB SESSION
03.10.2008 – Pátek
[img: http://crossclub.cz/data/program/48db38bb7c86a.jpeg[/img:
Vstupné: 120,-

Vystupující: Boj Lucki (SWE), T2B kru, Wenkow sound kru, kill out stage: Fanatic Flashinet, Russeg, HWZ, H20…

http://www.t2b­.org http://www.mys­pace.com/djboj­lucki

Line-up dnb stage: 21:00 – 23:00 Wenkow sound 23:00 – 00:30 Suki 00:30 – 02:00 Pixie 02:00 – 03:30 BOJ LUCKI 03:30 – 05:00 Wash! 05:00 – ?0:00 Wenkow sound
toky tokátko
25. 09. 2008 | 02:45:31
+0 | -0
IMPERIALISTIC NIGHT
26.09.2008 – Pátek
[img: http://crossclub.cz/data/program/48b5a1e47e632_t.gif[/img:
Vstupné: do 22:00 50,- / 100,-

Vystupující: U-Prag (live band), Stanzim, Babe LN, Yukimura, Papafredo, Medis), Reggae Ska Chillout (Peri Feri a hosté) …

U-Prag http://www.u-prag.cz http://www.mys­pace.com/uprag

line up:

21:00 – 23:00 Stanzim 23:00 – 00:30 Yukimura 00:30 – 02:00 U- Prag 02:00 – 03:30 Babe LN 03:30 – ?? ? Medis vs
dont_panic
24. 09. 2008 | 12:11:03
+0 | -0

...hm ...

už od pohledu hovado.
je smutný že se něčemu takovýmu prostě nedá zabránit a věčinou to odnesou neviný lidi co se přijdou jenom bavit ...
ICE
24. 09. 2008 | 11:57:31
+0 | -0

Cross a Policie ČR pátrají po pachateli

V pátek 20.9. došlo před klubem Cross k incidentu, při kterém došlo k úmrtí jednoho z aktérů. Pomozte s námi najít druhého účastníka! Incident se odehrál v časných ranních sobotních hodinách, kdy se dva mladí muži porvali v prostorách před klubem Cross. Jeden z účastníků rvačku nepřežil, druhý z místa utekl. Přikládáme portrét druhého účastníka a jeho partnerky, která je důležitým svědkem. Jeden z hostů si údajně vše natáčel na telefon a mohl by poskytnout cenné svědectví.

Případní svědci mohou kontaktovat přímo kriminalisty na telefonním čísle 731 553 137 nebo prostřednictví linky tísňového volání. Děkujeme za Vaši pomoc.

Více informací: www.policie.cz www.policie.cz
[img: http://www.rave.cz/2008/09/img/cross-podezrely.jpg[/img:
toky tokátko
20. 09. 2008 | 11:07:55
+0 | -0

ty krávo, ještě že sem ve 4 vypadl

zdroj guestbook crossclub:

mellkori (20.09.2008 06:29)

Proboha co se to dneska stalo?? To přece vůbec není možný, aby tady někoho zabili !!

kenzo (www 20.09.2008 08:47)

mellkori - Bohužel, realné je to všude. Tragická událost začala jako začíná bitka často "Pojď ven". Konflikt dvou připitých chlapíků venku během 45 vteřin skončil nejtragičtěji jak mohl.
Bohužel každý konflikt může skončit tragicky, stačí špatně spadnout, nebo dát či dostat špatnou ránu. Ani ochranka která byla na místě do minuty nemohla udělat víc než asistovat u první pomoci.
Pokud někdo byl přímím svědkem této tragické události volejte prosím 158.
R.I.P.
toky tokátko
19. 09. 2008 | 03:47:48
+0 | -0

neděle by mohla bejt taky zajímavá

[img: http://www.poslouchej.net/forum/userpix/163_48bd4f47d90a4_1.jpg[/img:

Cross´n´art-Večer na téma Czechtek
21.09.2008 – Neděle

Vstupné: zdarma

Vystupující: Systémácké divadlo Ty-jaatro a následné promítání dokumentů Daniely Matějkové...…

Ty-jaatro-Czechtek (záznam )

* Systémácké divadlo o tom,jak to na czechteku opravdu chodí,s opravdu hvězdným obsazením.
* Myšlenka udělat “systémácké divadlo” vznikla na začátku roku 2004, kdy se lidi ze systémů Strahov, Oktekk, Komatsu, Hypno, Los Ořechos a Bassys a jejich kámoši potkávali na pravidelných pondělních kalbách v klubu Bojler a rozhodli se dát dohromady hru o tom, jak to kolem nás chodí. Psaní hry se ujali Alef s Picinem, vydatně podporovaní ostatníma (hlavně Krastym, Appuem atd.)

Ultrazvukový večírek aneb techno v rytmu srdce, ČR, 2006, 22 min., režie:Daniela Matějková

* Dokumentární performance o techno hudbě a těhotenství. Kam až nám příroda a moderní technologie dovolují v našem vnímání zajít?
* Autorka prostřednictví dokumentárního filmu představuje akci, kterou se rozhodla zorganizovat v době, kdy byla těhotná, aby své rodině ukázala očekávané miminko v prostředí současné technopárty s vizuální dominantou projekce dosud ultrazvukových záběrů nenarozených dětí. Motiv miminek a technopárty přitom spojuje na základě vlastního spektáklu o tom, že techno vychází z rytmu srdce – je blízké právě dítěti, které jediné, co v matčině těle rozpozná, je tlukot jejího srdce.

Czechtek 05,ČR,režie :Daniela Matějková

* Záznamy z czechteku v roce 2005
* start-21:00

Na dolní stagei možnost odreagování při world music již tradičně v režii Afro-nomad sound systemu: http://www.mys­pace.com/afro­nomadsound
toky tokátko
19. 09. 2008 | 03:46:28
+0 | -0

pátek

DRUMSTATION
19.09.2008 – Pátek
[img: http://www.poslouchej.net/forum/userpix/163_drumstation_1.jpg[/img:

Vstupné: do 22:00 40,- / 80,-

Vystupující: Riot (BEL), Mc D.O.C., Dada, Subdega, Bastien, Beast 67, Gasr, Fat-G, Skiny, FeFe …

RIOT (Rave Our Souls) www.myspace.com/ri­ot_junglism

Mc D.O.C. (Therapy Sessions Belgium, Rave Our Souls) www.myspace.com/…zof­creationz

feat. Dada (Rootz ‚n‘ Future) + Subdega (Reverse Art) + Basstien (BassBeast) + Beast67 (drumandbass.cz) + Gasr (Massive Elementz) + Fat-G (Inspiral) + Skiny (drumandbass.cz) + FeFe (basscoffee.cz)

pokud se zrovna nechystáte na dubfirea do roxy, tak se zastavte, sem na vstupu :)
toky tokátko
14. 09. 2008 | 07:52:11
+0 | -0

jj to bude dobrý

doufám, že budu na vstupu :D
YannD
14. 09. 2008 | 11:56:49
+0 | -0

Hmm, to vypadá zajímavě...

[img: http://www.poslouchej.net/forum/userpix/38_48c1079e501da_1.jpg[/img:
toky tokátko
14. 09. 2008 | 02:34:09
+0 | -0

uf

tak sem se právě vrátil z crossu a musim říct, že to co se tam dělo sem fakt v crossu už dlouho neslyšel.......celou dobu sem byl dole na druhý stagi a hráli tam nejprv libový elektro a pak to frajer míchal z nějakym breakbeatem a libovej acid :D sem skákal jak ten ďábel :D
toky tokátko
13. 09. 2008 | 03:59:55
+0 | -0
vyjednám nějaké free entry třeba, pokud to pude
toky tokátko
13. 09. 2008 | 03:57:24
+0 | -0
tak se stavte, dáme píváka, když ho tam včera neměli :D
Jervin
13. 09. 2008 | 03:47:17
+0 | -0

toky

... na B-live mi řikal Joel at se ukážem, že bude rychtec :)) navíc Defekti + Majk jak přesně jak řikáš záruka cool party
Zobrazit další komentáře   >>
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika