Zoomujeme na Karotteho

Zoomujeme na Karotteho

17. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
let DJingu, deset let produkování a rezidentura v legendárních klubech U60311, Harry Klein či Cocoon hovoří jasně, Karotte se právem řadí mezi největší německé „party animals“. Spolupracuje s hvězdami jako Richie Hawtin, Dubfire, M.A.N.D.Y., Sven Vaeth a další.
Jeho doménou je vysoce zábavný a energií nadupaný taneční minimal, na Citadele Flashback zahraje tak, jak jej známe například z jeho již legendárního rozhlasového pořadu Karotte’s Kitchen a z mixovaných kompilací. Pokud Karotte náhodou dosud nedupe ve vašem MP3 přehrávači, vězte, že po této Citadele bude.

Za pseudonymem Karotte se skrývá nesmírně talentovaný německý DJ, jehož sound je naprosto nezaměnitelný, groovy, troufneme si říct, že na poli dnešní taneční scény působí snad i nadčasově. Pojďme si ale tohoto devětatřicetiletého DJe a producenta blíže přestavit…

karotte

Peter Cornely aka Karotte se narodil roku 1969 v německém Saarbrückenu. Blíže rozebírat, jak se Peter dostal k elektronické hudbě je ve srovnání s tím, co během jeho více než dvacetileté kariéry následovalo, poměrně bezpředmětné. Ti, kdo Karotteho „pohyb“ na scéně sledují, označují totiž jeho posun a vývoj doslova jako „fenomenální“.
Karotte a jeho styl – a to nemluvíme jen o stylu, coby hudebním vyjádření, ale o stylu, kterým baví lidi - si kohokoliv, kdo se s ním setká, dokáže okamžitě získat na svou stranu.

Karotteho můžete dnes pravidelně slyšet v těch nejznámějších německých klubech, jako jsou frankfurtský U60311, Harry Klein nebo Cocoon. A to zdaleka není vše – protože kromě těchto rezidentur a hraní na mnoha dalších místech po celém světě, se Karotte proslavil také svou vlastní show na rádiu Sunshine Live. Jméno pro pořad vybral opět se svou typickou nadsázkou, která je patrná nejen z jeho vlastního pseudonymu – v „Karotte’s Kitchen“, aneb Karotteho kuchyni, vám Peter pravidelně servíruje ty největší hudební lahůdky, a to jak ze své vlastní produkce, tak i od hostů, které si pravidelně zve. A protože je Karotte osobnost s velkým charisma, která umí bavit lidi i svým neotřelým humorem, je Karotte’s Kitchen zároveň i talk show.

Karotte je také aktivní producent. Kromě již třetího pokračování úspěšné série mixovaných kompilací Karotte’s Kitchen, se Karotteho jméno často objevuje i v souvislostech spolupráce s takovými jmény, jako jsou Richie Hawtin, Dubfire, Sven Väth, M.A.N.D.Y., či Monika Kruse – se kterou ho pojí nejen dlouholeté přátelství, ale i stejná bookingová agentura Family Affairs.

V poslední době je nejčastějším Karotteho partnerem ve studiu další známá postava německé taneční scény – Gregor Tresher. Společně již vydali úspěšné desky „Storytelling“ a „Tronic“ na labelu Great Stuff Records.

Rezidentura v klubech velmi zvučných jmen, produkce na mnoha významných labelech, několik mixovaných CD kompilací, vlastní pořad v rádiu… Je to právě Karotteho sound, který tohoto DJe vynáší na vrchol – je totiž natolik specifický, že ho nejde jen tak a obyčejně zařadit do některé z běžných „přihrádek stylů“. Sound ovlivněný electrem, technem, i progressive housem, na který bude ale asi nejvíc platit jednoduché označení - velice taneční minimal. Také se vám toto spojení zdá až nemožné a neumíte si moc dobře představit, jak něco takového může znít? Karotte vám to již brzy sám a po svém předvede. Těšte se.

www.djkarotte.de
www.myspace.com/djkarotte
www.discogs.com/artist/Karotte

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CITADELA

Pátek 23. 1. 2009
Vstup: Předprodej 449, na místě 549 Kč
Vystupují:
Sebastien Leger, Karrote, Richard Durand, Johan Gielen, Michal Poliak, Orbith, Click Joe, Toky vs. Boss, Breeth, Mayla, Grinning, Luho a cara
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika