Tricky se představí v Roxy již v pondělí

Tricky se představí v Roxy již v pondělí

18. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Adrian Thaws aka Tricky, se narodil v roce 1968 ve čtvrti Knowle West v britském Britolu. Je jedním se spoluzakladatelů The Wild Bunch, ze kterého později vznikli trip-hopoví Massive Attack.
Podílel se na prvních dvou albech Massive Attack, ale nemohl se smířit s komercializací, která jejich produkci dle Trickyho ovlivňovala a proto kapelu opustil. Jako debut své sólové kariéry vydal album Maxinquaye, se kterým okamžitě zařadil mezi největší hvězdy trip-hopu, i když se vehementně snažil této nálepky zbavit.. Na tomto albu spolupracoval se svoji partnerkou Martinou Topley-Bird, která se stala jedním z charakteristických znaků Trickyho skladeb. Tricky na svých albech ale spolupracuje s mnohými umělci, například PJ Harvey, DJ Muggs, Björk, Alison Moyet, Neneh Cherry, Grease nebo Kioka Williams.

Letos vydal další, již deváté album s názvem Knowle West Boy na níž se po experimentech s rockem, reggae a hip-hopem vrací ke svým hudebním začátkům. Tato nahrávka byla velmi dobře přijata jak hudebními kritiky tak veřejností a Tricky se vydal na turné, kterým chce prodej tohoto alba podpořit.

Za zmínku stojí i fakt, že v roce 2005 svými vokály v písni „Neon Religion“ přispěl na album Moonshower and Razorblades české skupiny Sunshine. Tricky vystoupí v pražském klubu Roxy již v pondělí 24.listopadu od 19:30. Vstupenky jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 650,- Kč + poplatky, na místě za 750,- Kč.

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KONCERT: TRICKY + FREE MONDAYS

Pondělí 24. 11. 2008
Vstup: 650/750 Kč
Vystupují:
Live: Tricky (UK) Free Mondays: Blond & Raidem
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika