Svět je plný aparátů

Svět je plný aparátů

20. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Svět kolem nás tvoří samé aparáty. Aparát, o němž je však tentokrát řeč, a který vystoupí 3.12. v klubu Roxy, je velmi flexibilní, s eklektickým zvukem a emocionálním čipem, který mu umožňuje vysílat vlny trhající srdíčka a loudící slzy z očí. Minimálně toto ve zkratce zahrnuje live Apparat Band, který se poprvé představí u nás.
Sascha Ring, alias Apparat, je hudebník, který svého dávného rozhodnutí přestěhovat se ze zastrčeného kouta východního Německa do Berlína rozhodně nelituje. Od roku 1999 se společně s T.Raumschmierem stará o prestižní label Shitkatapult, který vrhá tuny kvalitní elektronické hudby na gramofony v klubech po celém světě.

Apparat představuje melancholicky glitchový most mezi hudební scénou Manchesteru a laptopovými umělci z USA (jakkoli by vám zprvu připadlo nesmyslné vést takový most přes Berlín). Jeho chytré emocionální struktury se splétají ve virtuální hudební realitu zasahující nemálo hudebních stylů. Saschova hudba se mění v závislosti na prostředí. Ve studiu tvoří temný elegický pop a elektroniku s emocemi nabitou atmosférou, naživo předvádí mazec, který najdete kdesi mezi technem, IDM a elektrem. Neříkáme, že byl tak všestranný vždy, ale pravdou je, že už od počátku devadesátých let, kdy se Apparat začal více zajímat o hudbu, na něj techno a elektro měly mohutný vliv.



A čím více Apparat experimentuje, tím jsou jeho tracky zajímavější. Jestliže jeho produkce zprvu zněla jako shluk náhodných škubanců a tichého pípání strojů, nyní svou hudbu nahrává za pomoci uznávaných vokalistů, houslistů, saxofonistů i klarinetistů, jejichž vstupy pak diriguje sám maestro Apparat se svým počítačem.

Pražské publikum však nyní nestojí před Apparatem jakožto deejayem, čeká jej koncert Saschovy živé kapely. „Vždycky jsem jasně rozlišoval mezi svými rozjetými sety na pařbách a studiovými deskami, které znějí o poznání poslechověji,“ říká Apparat. „Přesto chci své poslední album hrát také naživo, a tak jsem si sestavil kapelu. Vedle mě bude na pódiu Raz Ohara u piána a Jörg Waehner bude hrát na bicí. Plno lidí se mě ptalo, co se stalo se ‘starým Apparatem.‘ Moje raveová stránka nikam neodešla, jen se odteď budu věnovat jak svým tanečním setům, tak koncertům pod hlavičkou Apparat Band.“ A přesně tak uvidíme Saschu a jeho soukmenovníky v Roxy. Poprvé v Praze poznáme propracovanější stránku Apparatovy tvorby při živém koncertu 3. prosince 2008.

Apparat Band @ MUTEK MEXICO 2008



Dodal: Petr Tajčman, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: APPARAT BAND FT. RAZ OHARA

Středa 3. 12. 2008
Vstup: 250/350 Kč
Vystupují:
Apparat band ft. Raz Ohara
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika