Climax oslavil 10. výročí s Clamaranem

Climax oslavil 10. výročí s Clamaranem

01. 12. 2008  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (2)
Hned trojitou premiéru jsem si odbyl tuto uplynulou chladnou sobotní noc. Poprvé jsem navštívil klub Roxy, poprvé jsem navštívil párty Climax a poprvé jsem slyšel francouzského DJe a hlavní hvězdu večera Antoine Clamarana.
Ač nemocný a značně zničený po předešlém pátečním večeru, vypravil jsem se směr Praha s tím, že si vystupující DJs poslechnu a v klidu se odeberu domů. Bohužel nebo spíše díky bohu, nedopadnou věci tak, jak si je naplánujeme.

Nakonec však touha slyšet Clamarana byla větší než nějaká nemoc, a tak jsem se v 10 hodin večer vydal ze svých rodných Pardubic směr naše hlavní město Praha.

Před klub Roxy jsem dorazil něco málo před půlnocí a žádná dalekosáhlá fronta se zatím venku nekonala. Trošinku mne zarazila nulová kontrola při vstupu. Co kdybych ve svém kabátu měl nějakou zbraň a rozhodl se střílet do lidí tak, jak jsme tomu mohli sledovat před pár dny v Bombaji? Ještě nezbytné uložení svršků do šatny a již rychle na parket, kde právě bavila přítomné DJka Elite. Bohužel, již od prvních okamžiků jsem poznal to, nač si stěžuje většina návštěvníků klubu Roxy. Tím problémem je zvuk. Kvalita a ani hlasitost neodpovídaly tomu, co bych si od jednoho z nejlepších klubů v ČR představoval. Vím ovšem, že je to zapeklité téma, protože obyvatelé okolních domů asi nejsou zrovna nadšeni z pravidelných beatů linoucích se z klubu víkend co víkend.

Škoda že jsem stihl jen konec setu překrásné Elite, ale klasika „Sweet Dreams“ dostala klub do pořádného varu a nutno říci, že v tu dobu byl již solidně zaplněn. Následoval ještě track od „Deadmau5 – Faxing Berlin“ a za cd-playery se objevil oslavenec a rezidentní DJ párty Climax, Chris Sadler.

Ještě než se budu věnovat další hudební produkci, která ten večer zazněla, nemohu opomenout vyzdvihnout skvělé a vtipně zpracované animace, které se promítaly za DJem na třech plátnech. Bylo vidět, že jak Chris, tak VJ Martin se na tento speciální díl Climaxu připravili a opravdu originální byly videa, kde Chris s papírem v ruce představoval jednotlivé DJe tohoto večera či odpočítával od čísla 1 až po číslo 10, což nám připomínalo, že právě dnes party Climax slaví své desáté výročí. „Well done“ pánové.

Ale zpět k hudbě. Chris začal obrovským hitem tohoto roku, kterým je remix housové klasiky „Man with the red face“. Tentokráte v podání od pánu Mark Knight a Funkagenda. Nutno říci, že saxofon v tomto tracku asi nezevšední nikdy. Já si stále hledal nějaké to místečko, odkud bych viděl dobře na DJe, a také dobře slyšel, protože zvuk na párty je pro mne opravdu důležitý. Naštěstí se naskytlo přímo za DJem, a proto jsem se rozhodl, že si zde postojím po zbytek večera. Ano, řekl jsem, postojím, ale skutečnost byla jiná. To, co předváděl Chris během hodinky svého hraní, mne opravdu dostalo do varu a za své vzala jak únava tak i nemoc. Track „Chris Willis – My freedom“ musel rozpohybovat snad každého. Kdo by nepoznal onu známou melodii z filmu „Krotitelé duchů.“

Přiblížila se první hodina ranní a v prostoru pro DJe již stál ten, na kterého jsem netrpělivě čekal pěknou řádku let. Antoine Clamaran. Bohužel ve světě trošku v pozadí za komerčními a hitparády bořícími chlapíky jako jsou David Guetta nebo Bob Sinclar, o to však lepší producent a bavič. Klub již byl zaplněn k prasknutí a z reproduktorů se začali linout ona známa slova „For me DJ is the shit.“ Touto acapellou začíná Clamaran svá vystoupení již zhruba od roku 2004. Již první track z jeho rozsáhlé produkce předznamenal, že dnešní večer bude tak říkajíc „nářez.“ Ještě stále novinka „Antoine Clamaran – Get down“ rozproudila krev i mne natolik, že jsem skákal jako „mladík“. Následovala neuvěřitelná smršť tracků v rychlém sledu. To co dělá Clamarana tak výjimečným je jeho technika mixu. Neustále míchaní samplů a acapell. Co chvíli můžete slyšet tři tracky najednou, aby vás posléze úplně rozsekal nějakým nájezdem. Atmosféra nabrala na takových obrátkách, že jsem sám nevěřil, čeho jsem vlastně svědkem. V průběhu dvou hodin jsme od Clamarana mohli slyšet další z jeho tracků jako například „Take off“ nebo „Cancun paradise.“ Nechyběly ani hity od „Erica Prydze – Pjano s acapellou „Mobin Master – Show me love, Da Hool – Meet her at the Loveparade“ a nebo „Steve Angelo a Laidback Luke – Be.“ Moc rád bych vám vypsal všechny tracky, co do nás tento charismatický Francouz „napral“, ale poznámka, kterou jsem si dělal do mobilu, bohužel, někam zmizela. To je tak, když paříte jako o život a při tom si snažíte zapsat hudební produkci večera.

Přiblížila se třetí hodina k ránu, což znamenalo, že dvouhodinová smršť té nejluxusnější house music v podání jednoho z nejlepších francouzských DJs, se chýlí ke konci. Za mix pultem se opět objevil Chris Sadler, jakožto oslavenec a resident celé akce. Já už jsem ale, ke své lítosti, nasměroval své kroky k šatně a odebral se směr hlavní nádraží, respektive Pardubice.

Co dodat závěrem? Snad jen to, že se opět potvrdilo pravidlo, které razím již od útlého mládí. Pokud jdete na párty, jedno jaké velikosti, nemá cenu si něco plánovat. Protože většinou to bývá tak, že se na párty těšíte a říkáte si, jak si ji dnes luxusně užijete a nakonec je z toho fiasko. Já ovšem v sobotu na desátých narozeninách párty Climax zažil pravý opak a z původně poslechové noci se pro mě stala nezapomenutelná akce, na které jsem se vyřádil ze všech sil. Za to vše patří dík nejen vedení Roxy, protože Clamarana přivezli, ale i všem vystupujícím DJům, a v neposlední řadě i párty people, kteří vytvořili neuvěřitelnou atmosféru.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CLIMAX - 10TH ANNIVERSARY

Sobota 29. 11. 2008
Vstup: předprodej 250 Kč, na místě do 23h. 300 Kč, poté 350 Kč
Vystupují:
DJs: Antoine Clamaran (Fr), Chris Sadler, Elite, Texx 2nd stage - Tall & Click Joe
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
altxx
02. 12. 2008 | 17:13:47
+0 | -0
musela to byt vazne doba akce, skoda ze jsem nebyla :-(



to neo93 pekne trapny vieo

cus
soulbass
02. 12. 2008 | 17:12:53
+0 | -0
no mě osobně se potvrdily slova z PR,že to bude až příliš hitová záležitost a ty mixy ála Toky...No přijde mě,že český DJs kolikrát strčej ty světový megastar do kapsy,ale nebylo od věci to zažít na vlastní oči a leccos si vyvrátit,nebo potvrdit...U mě tenle večer kraloval Sadler a stále jsem nezměnil názor,že z francouzských interpretů/DJs nedám dopustit na Charlese Sieglinga a Scana X.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika