Sobotní Breaksome v Roxy

Sobotní Breaksome v Roxy

03. 12. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V sobotu 6. prosince přivítá Roxy duo hudebníků, před kterými se uctivě uklání Lady Soverigne, Krafty Kuts i Mick Jagger. Na dalším vydání Breaksome se u nás poprvé představí londýnská dvojka Deekline & Wizard, která je oslnivě zářící kometou na breakbeatovém nebi. Chybět nebudou rezidenti Kaplick & Saku, z hostů pak Saboteur, Toner, 3sk.
Deekline & Wizard

Než se před pěti lety dali tihle dva týpci z Londýna dohromady, poslouchal Nicholas Annand alias DJ Deekline funk, elektro a jungle, objížděl kluby a taky skládal – ostruhy si v roce 1999 vysloužil 2stepovým trackem Don´t Smoke Da Reefer s tak chytlavou kytarovou melodií a vlezlým vokálem, že na tom museli mít totální zásek i militantní nehuliči. Mezitím se Greg Fleming aka Wizard otáčel jak fretka ve studiu a opečovával hudbu třeba slavných Chemical Brothers. Postupně strčil své šikovné produkční tlapky prakticky do všeho, co mělo na londýnské urban scéně nějaký význam.

V roce 2003 zhmotnili své společné schopnosti u vydavatelství Botchit & Scarper, kde o rok později vydali své první album Breaks, Beats and Blondes a na něm předvedli svoje srdnaté manévrování na širokém poli od reggae a housu přes 2step a breaky po elektro. Vyznali se zde ze své náklonnosti k vokálům a představili světu svoji vizi breakbeatu s neodolatelným sexappealem. „Dneska má spousta taneční muziky krátkou životnost a vokály jí podle mě dodávají extra hodnotu, která přitáhne a udrží pozornost,“ vysvětluje Deekline. „Když slyším set nebo track bez melodie a vokálu, nudí mě to.“ Dál společně sypali tracky a remixy taky na Nickově vlastním labelu Rat Records a koule svými produkčními schopnostmi přidali muzice hvězd jako Armand Van Helden, Fatboy Slim, Howie B, Hadouken, Stereo MCs nebo Prodigy (jejich remix Out of Space rozdrtil taneční hitparádu v Německu). Hrdě si je zapsal do stáje svého labelu Against the Grain taky breakbeatový guru Krafty Kuts, který o naší dvojce bez uzardění prohlásil, že jde o „numero uno“ breakové duo planety, a vydává jim dlouho očekávané druhé album Back Off, Coming Through. Nechte se rozstřelit v únoru 2009! Zatím nás postupně hecují ochutnávkami z desky - první singl Dancehall Thrilla s atmosférou roztančeného harému by donutil rozvlnit boky i ostýchavého lenochoda. Druhý, funky singl Angels s jejich oblíbenou vokalistkou Yolandou, vyšel právě v těchto dnech. Ať už jste ostýchavými lenochody, nebo horlivými fandy nu skul breaks, neměl by tento poklad britské taneční hudby uniknout vaší pozornosti. Ostatně vždy když na nebi zazářila kometa, znamenalo to něco hodně zásadního.

MC Ivory

Punker původem z Brixtonu s ležérním přehledem překračuje škatulku „MC“ a svými show strhává davy. V deseti letech vyfasoval od kámoše kazetu s názvem Rave Nations, a byl ztracen. Tedy spíš nalezen. O pár let později už byl ostříleným MCím a DJem na junglové scéně. Zpívat do cizích tracků mu ale bylo málo, a tak začal sám tvořit pod vlivem všeho, co mu bylo blízké – punk, rock, rave, garage, breakbeat... Bubnuje a hraje na klávesy ve vlastní kapele, s DJ Freshem tvoří sehranou partu Soundweapon (mohou potvrdit návštěvníci letošního červnového Break4Beats festivalu) a do Roxy přijíždí podpořit své staré známé Deekline a Wizarda, se kterými už něco oddiktoval, ve studiu i před publikem. Tihle tři prostě vědí, co dělají.

Dodal: Petr Tajčman, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BREAKSOME

Sobota 6. 12. 2008
Vstup: do 23h. 150 Kč, poté 200 Kč
Vystupují:
DJs: Deekline & Wizzard (Uk) feat. Mc Ivory, Kaplick & Saku , Saboteur, Toner, 3sk 2nd stage - Dyzlectic Division
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika