DJ Fedor: Začal jsem hrát s Final Scratchem

DJ Fedor: Začal jsem hrát s Final Scratchem

24. 12. 2008  |  Autor: m4y4  |  Komentáře (0)
Na předvánoční kobereček, ušpiněný od drobků z cukroví, jsem si tentokrát pozval DJe a producenta Fedora. Co by rád našel pod stromečkem a jaké věci chystá v nadcházející i vzdálenější době se dozvíte pod nadpisem.

Ahoj Fedore, tak jak vnímáš předvánoční shon?
Čav, v pohode celkom to zvládam.

Netrávíš třeba bezesné noci tím, že vymýšlíš, co koupíš přítelkyni? Já se musím přiznat, že to nechávám na poslední chvíli a každý rok si říkám, že bych už "letos" mohl koupit ty dárky včas.
No bolo to celkom zaujimavé, ale našťastie som dnes vybehol do mesta a podarilo sa mi zohnať celkom užitočné darčeky. Ale aj tak si myslim, že darčeky by sa nemali kupovať, skôr by ich ludia mali pre svojich blizkych vyrobiť, aby boli niečim originálnym, čo skutočne poteší.

Vím, že pořád rozšiřuješ svoje studio, jelikož produkce (snad) nezahálí, co by pro tebe byl ideální dárek k Vánocům? Nějaká nová mašinka nebo snad upsání tracku na dobrý label?
Určite by som nepohŕdol takým Korg MS20. V produkcii nezahálam, práve dokončujem jednu celkom podarenúskladbu. Konečne sa mi podarilo dosiahnuť ten správny nadupaný sound, takže už len pár finálnych úprav. S labelami nie je problem. Stále hľadajú nových producentov. Je to však na dlho, kým sa niektorý label, čo za to stojí, rozhodne vydať práve tú vašu skladbu.

Pokud se nepletu, tak pár kladných ohlasů už jsi ale na svou produkci měl. Nezkoušel jsi někdy svoje věci hrát i na party?
Ano, asi najviac som vystrelil svojim trackom „IF I“ Dj-a Orbita. Ten bol naozaj touto skladbou nadšený. Škúšal som ho nahovoriť na remix, zatiaľ sa to nepodarilo. Nedávno som začal hrávať z Final Scratch, takže určite moje tracky prídu na radu. Zatial som to skúsil len raz a celkom ma prekvapilo, ako ľudia pozitivnereagovali. Bolo to skvelé.

dj fedor

Měl jsi možnost již několikrát vystupovat s Orbithem i v rámci jeho rezidentní noci Elektra, bylo pro tebe překvapením, že jsi si tam mohl zahrát? Přeci jen, na CZ scéně se nepohybuješ až tak dlouho nebo se pletu?
S Orbitom mám čo sa českých dj-s týka asi najlepší vzťah. Spolupracujeme spolu už dlhšiu dobu. Bol rezidentom na akcii Electroclash, ktorú sme organizovali s wattaz promotion v nitrianskej Starej Pekárni. Taktiež si zahral na našom festivale Rotor Jelenec.V dobe, keď tam hral asi tak 4 roky dozadu, sme robili túto akciu bez sponzorov, z čoho bol veľmi prekvapený, že to dokážeme.Napriek tomu to už vtedy bola veľmi podarená párty. V Nitre má Orbith velkú základňu fanúšikov a cíti sa tam skutočne dobre. Takže podpora je obojstranná

Jsem rád, že si svou rodnou Nitru zmínil, je to tvoje hudební kolébka, do které se čas od času vracíš a pořádáš tam jak svoje akce Simple Sample, tak právě Rotor Jelenec, který je širokodaleko vyhlášeným open-air festivalem. Jak se mu v poslední době daří a co nového chystáte na rok 2009? Tedy jestli můžeš alespoň něco prozradit.
Posledný Rotor Jelenec bol úžasný. Skutočne sa nám podaril. Jednoducho veľká spokojnosť. Všetko klaplo tak ako sme chceli, čo prispelo k tomu, že sa naozaj tešíme na ďalší ročník. Teraz čakáme na verdikt sponzorov a podľa toho začneme bookovať dj-ov. Pokukujeme po rôznych menách z Anglicka, Francúszka, Ruska a samozrejme z Čiech a Slovenska. Tentokrát sme sa rozhodli poriadne zapracovať na line-upe a prilákať na Slovensko kvalitnú zostavu

Tak to je skvělé. Když by si měl porovnat akce v Nitre a Praze, v čem vidíš zásadní rozdíl? Pokud pomineme rozlohu obou měst a počet obyvatel, jak je to třeba s reakcemi a otevřeností k nové hudbě u publika?
Z toho som celkom prekvapený. Posledný rok sa zrejme prelomili lady. Slovensko napreduje. Mení sa generácia ľudí, ktorí chodia na párty. Starí technaři už sedia doma s deťmi. Nedávno som spustil v Pekárni napr. new rave, do toho som miešal bassline, dirty disco a ludia neuveritelne frčali. Čo ma vážne teší pretože som zažil už aj opačné reakcie. Stále však najsilnejší vplyv na sk scénu má techno a progressive house, čo má u mňa veľký rešpekt, že dokáže tak dlho zaujať. Ja osobne rád vyhľadávam nový sound.

Není to způsobeno spíš pohodlností lidí, vyhledávat něco nového, originálního, i napříč tomu, že by ho kámoši přestali plácat po zádech? Osobně z toho mám takový dojem. Lidé už dnes nejdou úplně za hudbou, ale především za zábavou - pití a holky(kluci). 
Asi to tak bude. Dnešná doba vyžaduje poriadne vypnúť, keď sa človek dostane spod spárov drsných šéfov a podobných „vysávačov“ tak to bezhlavo do seba všetko naleje, len aby sa uvolnil. A k tomu samozrejme plno iných vecí, ďalšie vysávače a nakoniec je človek tak mimo, že ani nevie na čo tancuje. Ale nebýva to tak vo všetkých prípadoch. Na originalitu dnes nieje čas. Avšak práve tá je podla mňa nenahraditeľná. Tam to všetko začína a končí.

Tak jest. Když už jsme u toho vypínání, tak se již tuto sobotu představíš na unikátní akci Time 2 Fusion, kam si jistě spousta lidí půjde ráda odpočinout od předvánočního shonu a ulevit těžkým břichům od bramborového sálatu. Copak sis pro fanoušky nachystal?
Ako som už vravel nedávno som začal hrať s Final Scratch, takže môj repertoár je konečne neobmedzený. Po dlhej dobe sa ku mne pridal aj Fero, s ktorým sme to vlastne všetko začali, takže okrem polky sa dá od nás očakávať čokoľvek, ale najviac zrejme mená ako The Mystery Jets, Brodinsky & Youksek, L.A. Riots, AC Slater, Boy 8-Bit. New fresh sound.

Já jen budu doufat, že fanoušky nepřipravíš ani o trochu toho turntablismu, ze kterého jsem byl vždycky při tvých setech unešený. A na závěr, chtěl by si něco vzkázat lidem, kteří došli až na tyto řádky?
Myslím, že s čudlíkmi a crossfaderom sa bláznim stále rovnako. Takže všetkých chcem určite pozvať túto sobotu na skvelú akciu time2fusion a ako predjedlo doporučujem naladiť si tento piatok o polnoci rádio Evropa 2, kde máte možnosť vypočuť si jeden z mojich pravidelných mixovaných 2 hodinových setov v relácii Dance Exxtravaganza.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TIME 2 FUSION

Sobota 27. 12. 2008
Vstup: 80 Kč
Vystupují:
7th Fiction (CZ), Quiet Noize (CZ), Sakaria (UK), Los Fishos Acidos (CZ), Mark Evil (CZ), D - Dusters (CZ), Rido (CZ), Duo Blondynos - M4Y4 + Rudeboy (CZ), Duo Blondynos - M4Y4 + Rudeboy (CZ) Fedor a Fero (SK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika