Dnešní koncert "Chci Wave zpět!"

Dnešní koncert "Chci Wave zpět!"

12. 01. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 13. ledna se v pražském klubu Retro uskuteční velký koncert na podporu Radia Wave s názvem Chci Wave zpět! Je to první akce aktivistů za odvolání Rady Českého rozhlasu. Ta je podle pořadatelů vina vyhnáním Radia Wave z FM vysílání a neustále se snaží stanici pro mladé zadupat do země.
Na podporu bez nároku na honorář vystoupí kapely MIDI LIDI, Please The Trees, G-Point Hunters (Roman Holý a Matěj Rupert) nebo originální písničkář Xindl X. Datum koncertu je symbolický, 13. ledna 2006 totiž začalo oficiálně Radio Wave poprvé vysílat. Tento koncert tak bude jakýmisi třetími nedožitými FM narozeninami rádia. Vstup na akci je zdarma.

„Kromě koncertu budou moci návštěvníci přímo na koncertě podepisovat petici za odvolání Rady Českého rozhlasu kvůli její nekompetentnosti. Naším hlavním cílem je pak návrat Radia Wave do FM vysílání,“ sdělil za organizátory Robin Čumpelík. Koncert pořádá nově vzniklé občanské sdružení Pro Wave. Vznik sdružení dává dohromady všechny doposud roztříštěné aktivity, které se konaly na podporu Radia Wave.

Na podporu občanského sdružení Pro Wave a proti Radě ČRo vystoupila také řada známých osobností. Od sportovců nebo alternativních hudebních skupin až po hvězdy šoubyznysu. Svůj názor pro Wave připojili například hudebníci Richard Krajčo, Roman Holý, Vladimir 518, Indy a Wich, Barbora Špotáková, skupiny Sunshine, Gipsy.cz a mnoho dalších. Třeba Richard Krajčo volil velmi ostrá slova: „Měli by vymřít všichni komunisté v rozhlasové radě, aby se konečně začalo dát dýchat a byla tu skutečná svoboda,“ prohlásil.

Dodal: Lukáš Chocholouš, Bukanýr
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CHCI WAVE ZPĚT!

Úterý 13. 1. 2009
Vstup: zdarma
Vystupují:
MIDI LIDI, Please The Trees, G-Point Hunters (Roman Holý a Matěj Rupert) nebo písničkář Xindl X
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika