Mozaika z brněnského klubu Pangea

Mozaika z brněnského klubu Pangea

19. 01. 2009  |  Autor: Teczka  |  Komentáře (3)
Láska k hudbě, byznysový potenciál, touha nenasytných posluchačů, to vše způsobilo nynější club boom. Prozatím tajemný Legal Flat, zcela čerstvé Boro a především nádražní Pangea (prostory bývalého Sucháče). Právě tady jsem měla to štěstí prožít dvě skvěle naladěné akce. V neděli 4. ledna vítanou fúzi dubu a HC, v pátek 16. ledna pak pokračování první (a jediné) opravdu dubstepové noci: 142 bpm.
Dub meets HC inna session
Nakolik odvážný tah to byl, natolik byl skokem správným směrem. Dva styly na první pohled zcela se míjející, na ten druhý ale názorově mnohdy až nebezpečně blízké. Tedy alespoň v těch méně radikálních formách. Brněnská kapela Nagaika se věnuje ,,emotivnímu emocore punku" a křtí tady svoje CD. Problému porozumět textů se asi neubráním, ale máme tu bicí i basu a tím fajnšmekr nepohrdne. Samosebou pod pódiem převládají skiny kalhoty, černá barva a odlesky kovových cinkrlátek. Dredatí, barevní hipíci postávají u baru a čekají na svoji chvíli. Možná vibe téhle hudby není to pravé, ale když se zastavíte na baru, kolem Vás budou stát povětšinou spřízněné duše. A je jedno, zda budou mít nad postelí černocha nebo kluka v černém.Kolem půl jedenácté se karta obrací. Nastupují Radical Dub Kolektiv. Chorvatská banda s živými nástroji, s drivem a otevřeným srdcem pro věc. Nemůže to být jiné než úchvatné, melodický ženský hlas v pozadí, melancholické dům a energické dam. Lidé slyšící jen pomalou linku, oddávající se procítěnému plynutí a lidé zmobilizovaní rytmickým podtónem ztrhujícího chtíče. Přijde i na přídavky, atmosféra i v oblacích nevyvětratelného dýmu přináši jakousi čistotu a nikdo nechce skončit - třebaže už se hraje jen z přehrávače. V půl jedné je stále docela plno, jenže na návštěvu přicházejí mocipáni od policie. Zeslabení hudby je smrt večera. Skvělého večera. Chvála za propojení, cením si vůle uskutečnit takový večírek a doufám v pokračování.

142 bpm
Netroufám si odhadovat, kolik lidí Vám v Brně vyzná lásku k dubstepu. Komunita malého města má ale to úžasné kouzlo, že stačí jít se svým milovaným davem. A tak naplníte Pangeu směsicí naprosto skvělých lidí, přidáte nádhernou muziku a máte zavařeno na parádní chuťovku až do rána. Pro tentokrát jsme si naložili liberecké výpečky přímo od šéfkuchaře. ANSův čistě autorský set - stálo v menu. Když se tenhle kluk postavil za gramofony, byl plac najednou plný. Konečně se podařilo i upravit zvuk a mohli jsme si zabilancovat, kolik že toho ANS dokáže vytvořit a naložit. Povedlo se dost sebekritické selfpromo. Tenhle dj rozhodně netvoří žádné podbízivé pecky (Peha ať má zemi lehkou), přitom možná jednou bude dav skandovat jeho jméno. A první začnou třeba teď a tady. Přidává nám ve velkém. Často mimo myspace provarů pustí nějakou silnou věc, při níž se lidé zeptají ,,a to je taky vod něj?!" a myslí tím, ,,tohle jsme mysleli, že ani neumí".Celkově slyším samou chválu - škoda, že mám zase rumové období a kulhám, šilhám, žvatlám. Yukimura si udžel vysokou laťku a s grácií se na ní nese, jeho cit pro dub music je znát ve výběru pomalejších krás, za všechny třeba Bugova. Poisonous dart. Lidé pozvolna odcházejí. Nějak podezřele mnoho se tu pije a třetí ranní je kritická. Pangea znatelně prořídla. To právě hraje brněnský Wodnya. Má vkus a styl a poslední dobou i chuť se kretivně vybít v dubstepovém rytmu. A i když už bydlím na barové židli, při remixu od Fat Fredy´s Drop seberu poslední zbytky vůle a ještě si poskočím. Byla to noc, za kterou mnohokrát děkuji snad úplně všem. Na domácí půdě, ... atmosféra, jakou jsem dlouho nepocítila. Díky!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DUBSTEP SESSION 142RPM

Pátek 16. 1. 2009
Vstup: Bude upřesněno
Vystupují:
Ans, Yukimura, Ufon, Parabot, Wodnyak
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
johnDOU
23. 01. 2009 | 11:42:58
+0 | -0

héééj

Já tam byl :D Až od kyjova sem tam jel a dobře sem se tam měl :) Fajn klub, malý, ale dobrý. Jen. Grrrrr. Asi tam čistily záchody v nesprávnou chvíli :D Chlor nebo co tam šlo cítit všade. Jinak fajn zážitek :)
Tomcek
20. 01. 2009 | 17:35:27
+0 | -0
jak zněl puvodni?
Teczka
20. 01. 2009 | 13:44:08
+0 | -0
Proc mi měníte nadpisy u článků, sakra???
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika