Nové české dubstepové releasy

Nové české dubstepové releasy

29. 01. 2009  |  Autor: Teczka  |  Komentáře (1)
Dva české labely věnující se dubstep/grime music ve středu vydaly své releasy. Ne jedné straně Owntempo recordings: Rhyan Harden, na druhé Soak records: Matoa/ANS.
Rhyan Harden na Owntempu
Owntempo je rok fungující výhradně dubstepovo-grimeový label, který vzkvétá pod vedením českého producenta Side9000. Za poměrně krátkou dobu jeho existence vydal 9 releasů, z nichž nejúspěšnější byla Sideova dvojkombinace Dhun / Dark Continent a ANSovo Rude EP obsahující singly Bloody Sun, Cloudy a Punk Dem All. Tentokrát dostal prostor pro své EP zlínský Rhyan Harden. Vybrány byly tracky Dance, Nine Reasons, Murdara Flow. Dance je – kupodivu proti názvu - příjemně úderná bublající poslechovka, která má rytmus tlukotu srdce spící panny. Murdara Flow je spíše vycukaná jízda metrem, od druhé minuty je slyšet ono sci-fi, čas od času ten jediný univerzální zvuk, který říká „za dveřmi je vrah“. Vysamplovaný muffin mě spíše ruší. Nine Reasons vnímám jako nejsilnější věc, – je to špinavější track, který se tasí s vilnou smyčcovou melodií a poměrně hlubokým skvěle fungujícím woblem. Osobně vnímám Nine Reasons jako důvod, proč si tento release nenechat ujít.

Matoa/ANS na SOAK records
SOAK Records vznikl jako sublabel freeteknového DCT, zároveň je bratrem labelu NBK, který se však orientuje spíše na nu´break a mashup. Má za rok svého fungování na kontě teprve druhý počin, první release byl navíc spíše breakový. Nyní se tedy konečně obuli do dubstepu. Sáhli po osvědčených jménech - pražský Matoa a liberecký ANS.Vedle sebe na SOAK2 stojí dvě úplně odlišné skladby. Matoova Kill Dad Toy je melodičtější synteticky smyčcová věc, která od pomalých tónů přechází až ke ska-stepu. Je to očekávaný kousek, který obstojí v tlacích zahraniční konkurence. ANS tentokrát přitvrzuje a místy minimalově narovnává. Kapky padají nezadržitelnou rychlostí, ale do druhé minuty jim to zadrhává o okap. Zhudebněná matematická rovnice, o stu neznámých. Stojí za to ji vyřešit.

www.myspace.com/side9000
www.myspace.com/rhyanharden
www.dctrecords.org
www.myspace.com/ansdubstep
www.myspace.com/djmatoa
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Paja
30. 01. 2009 | 23:48:12
+0 | -0
"která má rytmus tlukotu srdce spící panny" ty we Teczka!!!ses kruta baba!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika