Super8 & Tab: Trance made in Finland

Super8 & Tab: Trance made in Finland

08. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Super8 & Tab chystají své první album a též přijedou podruhé do Čech.Tentokrát na Full Moon Party. Po jejich nedávném skvělém vystoupení na Beautiful Things v Bratislavě je jasné, že jsou v nejlepší formě a že je na co se těšit.  Zeptali jsme se jich na pár otázek.
Před pár lety byla skandinávská scéna známá hlavně kvůli technařům jako je Adam Beyer, Joey Mull, Carli Lekebush nebo Hardcell. Dnes ale každý mluví o skandinávské house a trance revoluci. Co se stalo?
Tak to nevím, můžeš mi to říct, pokud víš. Co vím já vím je, že u nás ve Finsku byl Trance vždycky hodně populární a že teď opravdu frčí. Možná to bude ten důvod...

Super8 & Tab jsou jedním z dnes nejuznávanějších nových trance projektů. Jak jste se dali dohromady? Ví se o vás, že jste djovali už dlouho předtím…

Oba jsme pracovali v tom samém nahrávacím komplexu v Helsinkách, ale tehdy jsme nikdy nedělali společně. A jednoho krásného slunečného dne jsme oba byli zavření v jednom studiu, a tak se stalo, že nás napadlo udělat něco spolu. First Aid tak byl na světě… Hodně nás to spolu bavilo, tak jsme si řekli, že budeme pokračovat a uděláme ještě nějaký track. A tak jsme udělali Helsinki Scorchin’ a bylo to. To rozhodlo, že od té doby děláme spolu, máme společný projekt a solo už nevystupujeme. Co se stalo po tomto rozhodnutí je už dnes historie.

Super8 & Tab

Pamatujete si na svůj první úspěch, který vám jasně řekl: Ano, máme to!?
Hmm… To víš, že je vždycky krásné, když vidíš jak se lidem líbí tvoje skladby. Stejně tak, když tvou písničku zařadí do playlistu někdo slavný. A to je pak obrovská pocta! Na druhou stranu jsme se ale zatím nedostali k pocitu, o kterém píšeš. Ještě nic nemáme… Všechno je teprve před námi. Vždy jsme se snažili vyjádřit svou hudbou co nejlépe a vytvářet nové zvuky. Po každé party nebo desce či remixu vždy cítíme tu úžasnou energii z toho, že se to podařilo. A to nás vede rovnou k další party, desce nebo remixu.

Neznám trance fanouška, který by neznal vaši show Anjunabeats. Zkuste představit vaši show těm, kdo nejsou tak úplně na trance. Jaké s tímto máte plány?
Snažíme se, aby každá naše rádiová show zněla jako jeden z našich DJ setů. Začínáme s trochu víc prog-techno-techy soundem a pozvolna přecházíme na více uplifting trance sound na konci show. Pokud se chcete naučit něco anglicky s finským přízvukem, stačí se naladit. Ha ha. (pozn.red.: Anjunabeats show si můžete poslechnout na Radio DI:FM)

Poslední dva roky pro vás byly velmi úspěšné. Dělali jste remixy pro takové hvězdy jako Ferry Corsten, Paul van Dyk nebo Above & Beyond. Jaké máte pocity z těchto spoluprací a jak se to vůbec stalo, že zrovna vy jste dostali tuto šanci?

Byli jsme obrovsky poctěni, když nás tihle lidé oslovili o remixy. Vždy jsme se snažili udělat remix o trochu jiný, než originál, ale přesto si zachovávající svou původní vibraci. A to se nám vyplatilo, když jsme byli osloveni o remixování těch tracků, stejně jako jsme na parketě viděli, jak skvěle to funguje na lidi. Může to být ale hodně nebezpečné dělat remix něčeho tak dobrého, jako je třeba New York City od Paul van Dyka nebo Made Of Love od Ferry Corstena.

Vaše kompilace Anjunabeats Worldwide Vol.1 sklidila doslova ovace a stala se kompilací měsíce v britském Mixmagu. To vám jistě udělalo radost. Chci se zeptat: Bude další díl?
Už brzy se dvojka Anjunabeats Worldwide chystá, ale zatím ještě nevíme termín vydání, takže ti teď nemůžeme říct nic víc. Sorry kluci…

Jako Djové sjíždíte celý svět, kde se vám nejvíce líbí a kde má vaše hudba nejvíce ohlasů? A mate nějaký opravdu super zážitek z hraní?

Každé město, kde hrajeme je svým způsobem okouzlující. Je těžké, ne-li nemožné vybrat jen jedno či dvě. Pokaždé, když přijedeme na nové místo, potkáváme nové lidi a zažíváme nové zážitky jiných kulturních světů. To je ten nejkrásnější zážitek!

Stále čekáme na vaše na vaše první album. Už jste ho ohlásili na letošek… Jaké bude?
Doufáme, že to zvládneme dokončit před koncem roku, ale zase se nehodláme uhnat a uspěchat to. Chceme, aby to bylo skutečné album, a ne sampler našich už vydaných hitovek. Chceme, aby jsi to album mohl poslouchat znovu a znovu a stále objevoval nové zvuky a nálady. Určitě to bude mix prog-tech-techo-chill-uplifting soundu, ale taky v tom bude cítit dotek trance soundu. Ostatně, už brzy uslyšíte. Každopádně, něco tracků z alba pustíme už na Full Moon Party.

Trance… Někteří lidé ten styl milují, jiní nenávidí. Osobně pamatuji začátky trance scény od roku 1992 a sleduji, jak se tento styl hodně mění v čase, prochází svými vzestupy a pády. Kam myslíte, že se trance bude vyvíjet v blízké budoucnosti?

Je srandovní vidět, jak se nyní trance opět stal už po několikáté tak populárním stylem. Dokonce house a progressivní Djové dnes hrají trance. BPM se trochu snížilo, je tu více groove, nádherné basslinky, a taky hodně vlivů z jiných stylů, hodně třeba z techna. A je fajn vidět, jak je trance opět všude populární a přitom má stále svou nezaměnitelnou undergroundovou část.

Co chcete vzkázat svým českým fanouškům před Full Moon party?

Máme dost skvělých nových pecek, takže mějte své uši připravené! Jsme si jistí, že to bude parádní večírek, tak buďte u toho. Uvidíme se na parketě. Ok?

Dodal: Ales Bleha, Summer Of Love
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FULL MOON

Pátek 13. 2. 2009
Vstup: 99/199 Kč
Vystupují:
Scan X, Technasia Dj set, Home, Padrť aka Reznyk & Dialect, Super8 a Tab, Subsista a Ala, K-Sandra, Jakub Mildner
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
V.I.P. salonek na Full Moon
2x 5 vstup do vlastního V.I.P.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika