Co přinese Music Infinity

Co přinese Music Infinity

08. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Podívejte se přehled aktuální nabídky akcí s názvem Music Infinity. Akce probíhá každý měsíc v Paláci Akropolis.
Digitonal (Toytronic/Just Music, UK)
17.února 2009

Britský elektronicko-akustický projekt, který vznikl v roce 2000 hlavně okolo producentské dvojice Andy Dobson a Sami Bishai. Vidět jejich křehké spojení současné elektroniky s akustickou hudbou smyčců, flétny či harfy jste už mohli v rámci festivalu Sperm před dvěma lety. Tentokrát Andy Dobson se svými doprovodnými hudebníky přijedou představit nové album Save The Light For Darker Days, podpořeni působivou projekcí vynikajícího VJe Jima Myogenica z Big Chill crew, která se stane také nedílnou součástí tohoto elektronicko-akustického vystoupení.

Jon Hopkins (Just Music, UK)

10. dubna 2009

Mladičký britský elektronický producent, který patří v současnosti k největším hudebním talentům. Hře na klavír se věnuje už od pěti let a coby teenager vystudoval Royal College Of Music. Svůj debut Opalescent přitom vydal v pouhých dvaceti letech v roce 2001 na značce Just Music, kde o tři roky později bodoval také s druhým vynikajícím albem Contact Note, dalším dílem propracované atmosférické elektroniky. Zároveň se řadí k vyhledávaným remixérům a loni se vedle Briana Eno podílel coby producent na novém albu Viva La Vida hvězdných Coldplay.

Tim Hecker (Alien8/Kranky, CAN)
29. května 2009

Kanadský laptopový virtuóz působí v oblasti ambientu, drones i noise vlivů už od polovičky 90. let. Jeho tvorba je často označována jako ´katedrálová elektronická hudba´ či ´strukturální ambient´. Debutoval na tamní značce Alien8 a loni na podzim u ní vyšel zatím jeho poslední počin – společná práce s další postavou současné alternativy Aidanem Bakerem. Svým sólovým albem by nás měl potěšit už na jaře roku 2009 a to na chicagské ambient-postrockové značce Kranky, která pro návštěvníky MI není vůbec neznámá, vydávají zde totiž také Stars Of The Lid nebo The Dead Texan!

Christopher Willits (12k/Ghostly International, USA)
12. června 2009

Americký experimentátor na poli elektroniky a akustiky ze San Franciska, který vytváří velmi hypnotické koláže z kytarových drone zvuků, tzv. field recordings a elektroniky. Jeho alba vycházejí na předních avantgardních značkách jako 12k, Ghostly International či Room40. Velmi rád pracuje také v páru, konkrétně s Taylorem Deupree, Bradem Lanerem (Medicine) či naposledy s japonskou hudební ikonou Ryuichi Sakamotem. Najdete ho také v projektech jako Flossin nebo The North Valley Subconscious Orchestra.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika