Magion: Marek Bois - Boissche Untiefen

Magion: Marek Bois - Boissche Untiefen

10. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
Svátek všech minimalistů se blíží! Na konci února se na klubovce Magion, patřící pod křídla brněnské Flédy, představí německý producent Niklas Worgt. Ten se v minulém roce rozhodně nenudil, alba vydal hned dvě pod svými nejznámějšími producentskými přezdívkami.
V současné době jede jako Dapayk světové turné k albu Devil’s House. Zapomenout by se ovšem nemělo ani na Niklasův projekt Marek Bois. Pod tímto jménem vydal v minulém roce neméně zajímavou desku Boissche Untiefen, na kterou se teď podíváme blíže.

Ale udělějme si nejdříve jasno ve struktuře rodiny Mo’s Ferry. Pokud zabrousíte na web tohoto labelu, máte možnost podívat se na releasy a umělce hned třech vydavatelství. Jednak samotného Mo’s Ferry, ale také sublabelů Fenou a Rrygular. Hranice mzi nimi samozřejmě nejde přesně vytyčit, spokojme se však například se stupnicí tanečnosti zde vydávaných desek. Fenou je takřka čistě o poslechové elektronice, Mo’s Ferry už je blíže tanečnímu parketu, Rrygular pak tráví svůj čas výhradně na něm. Díky této malé nápovědě tak můžete své kroky orientovat směrem, který je vám nejblíže. Jistotu máte v tom, že jméno Niklase Worgta potkáte všude, i na tanečním Rrygularu, kde v loňském roce vzniklo album Boissche Untiefen.

Deset tracků, ke kterým nedávno vyšly i moc povedené remixy, dokazuje vyspělost Dapaykova/Markova umění jako producenta schopného vyprávět příběh. Tak si dejte intro – Memento Moments – které ve vás vyvolá základní paranoiu s neschopností vybavit si „kde to sakra jsem?“ (filozofickou stránku věci nechám na vás). Show může začít, v tracku Dapss Marek Bois poprvé pořádně přiloží pod kotel a ukazuje skvělou práci s basovou linkou, jejíž přímost rozvine i v následující skladbě Snareway To Hell. Pokud jste měli to štěstí, zažít Dapaykův liveact na vlastní oči a uši, víte moc dobře, jak tento člověk dokáže pracovat s basovou linkou. Toto není ten případ, kdy „producent“ zapne zvuk a hodinu do vás sype jeden zvuk. Dapayk umí bouchat, umí zvuk tlačit, je znát jeho producentská historie v DnB a breakbeatu.

Pro slabší povahy album v tuto chvíli možná končí, pro věrné ale terpve krásným způsobem začalo. Přes industriální Roth a zlomenou Now! se dostáváme k dalším klasickým houpavým „bucharům“ z Dapaykovy dílny, skladby Roldgold a Lander jsou takřka klasickými ukázkami zvuku singlů, které Marek Bois na Rrygularu vydává. A zbytek? Ten si dejte už live na Flédě 27. února.

Dodal: Josef Fiala aka DJ Click Joe
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MAGION

Pátek 27. 2. 2009
Vstup: 120/150 Kč
Vystupují:
Dapayk live (De), Kleinschmager Audio live (De), Dreikommanull (De), Insect Elektrika.Exe live, Peter Wünsch, Click Joe
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Sonja
11. 02. 2009 | 11:10:51
+0 | -0
oprava -Dapayka- :))
Sonja
11. 02. 2009 | 11:10:15
+0 | -0
na Daypaka nedam dopustit, moc bych chtela v patek dorazit, snad to vyjde ;)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika