Kam se poděla legendární Dance extravaganza

Kam se poděla legendární Dance extravaganza

10. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (60)
Fenomenální Dance Exxtravaganza se do éteru rádia Evropy 2 sice vrátila v listopadu minulého roku, ale rozhodně ne s takovým ohlasem jak se možná čekalo. Nenalákali na ni ani takové hvězdy jako M. Salačová, M. Burian, Dj Neo, či dokonce slavný Dj Tiësto. V následujícím článku se ohlédneme za tímto legendárním pořadem a jeho současné (ne)úspěšnosti. Článek zpracoval Mr.M.
„Kde jsou ty časy staré dobré sedmihodinové sobotní Dance Extravaganzy se sety Marka Řeřichy.“ „Už to nikdy nebude jako před lety.“ „Nikdy nezapomenu.“

To je jen pár vět kolujících na různých diskuzích o tomto legendárním pořadu. Říkáte si, proč zrovna tyhle vzpomínkové hesla se nejvíc vyskytují na diskusních fórech? Odpověď je jednoduchá: lidem se prostě nelíbí současná koncepce. Souvisí to nejen s vysílacím časem a absencí moderátora, ale také s celkovou režií této rádiové show. Vysílací čas je opravdu děsný, od páteční půlnoci do 6 hodin sobotního rána, oproti původní sobotě od 20 hod do 3 do rána. Nyní je tento prostor vyhrazen pro Factory Bootleg Monopol s Pavlem Cejnarem.

Jeden fanoušek dokonce založil webové stránky, kde by si sety z nové Dance Extravaganzy mohli lidé zpětně stahovat. Snad kdyby do Evropy 2 neposlal mail, aby se ujistil, jestli je všechno v pořádku s podporou jejich pořadu, nikdo by si ničeho zřejmě nevšimnul. Po té ho totiž čekala studená sprcha s odpovědí: „raději to zruš.“ Tyto internetové stránky byly následně prohlášeny za neregulérní z důvodů porušování autorských práv.



Vraťme se teď k původnímu pořadu, který odstartoval první červencovou sobotou v roce 1997. Ve svých dobách největší slávy se tehdy těšil takové přízni posluchačů, o jaké si u nás jiné rádiové pořady, zaměřené na taneční muziku, mohli jen nechat zdát. Několikanásobný vítěz v anketě Dance Awards rádiová show roku, hovoří za vše.

Však to byl pořad vskutku unikátní, jak svojí délkou, tak také kvalitou obsahu. Hosté se u moderátora střídali jak na běžícím páse. Nechyběly nejnovější pecky z klubové muziky, rozhovory, ať už přímo ve studiu nebo po telefonu a jiné vychytávky. Například přímé přenosy z festivalu Summer of Love, z vystoupení Paula Van Dyka v T-mobile aréně roku 2004. To bylo to, co posluchače přitahovalo ke svým radiomagnetofonům, hifi věžím a vším co přenášelo Fm vlny. Mnozí a patřím k nim i já, si jeho díly nahrávali na kazety, (jako nejdostupnější záznamový média té doby), které budou mít možná jednou cenu zlata. Má sbírka kazet se zastavila na číslu 88 a to jsem nahrával jen občas.

Podle zákulisních informací si svůj odchod, po 9 letech práce, zavinil sám a tak musel v létě roku 2006 sbalit kufry a říct sbohem svému projektu, který sám od základů stvořil a dále ho rozvíjel až do jeho konce. Asi už nikdy neuslyšíme jeho obvyklý pozdrav: „ zdraví vás Marek aka Tomi Hráblo.“

V současné době ho potkáte jako dje za mixážním pultem na všech možných akcích, od klasických diskoték až po kluby zaměřené na elektronickou muziku.
60 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

05. 10. 2013 | 12:13:43
+0 | -0

pozdě, ale přece!

Jak to tady čtu, tak posluchači se najdou a reklama pro začátek nebude třeba, stačí jen rozhodit echo.

Mára je fakt zaneprázdněn, ale když dostane správnou motivaci.. :) Nestačí mu říct zahraj, ale tady máš k tomu prostor a nechci to zadarmo..

Takže chybí už jen zařídit internetový rádio, a to klíďo udělám, protože vidím, že vám chybí stejně jako vy jemu. Vytvoření rádia je dneska už možný i zadara, tak jen zjistím, co by za to cca chtěl a jak k tomu přijít.

A pak se nemusím snad bát, že by odmítl dát takovýmu projektu nějaký svůj čas, no co si o tom myslíte? :) :) :)
Bloodrain
27. 04. 2012 | 15:20:01
+0 | -0

Kvalta vs kvantita

Bohuzel dnesni doba je zamerena spise na kvantitu nez kvalitu a najit opravdu kvalitni tracky v dnesni dobe neni zadna sranda. Navic puvodni koncept nebyl polozen na mainstreamovem zakladu jako soucasne pokracovani. Vzdyt uz jen jmena hovori za vse. Corvin Dalek, Afrika Islam, X-Press 2.... z cesko-slovenskych luhu a haju pak kompletni spicka at uz od Loutky, pres Dala, Orbitha, Igora Patakyho a dalsich.

Soucasny koncept spise nahrava mainstremovym vecem a to uz opravdu kolikrat neni o kvalite ale o kvantite.

Chybi takova ta ruznorodost co byla puvodne.... rozsah od hip hopu pres breakbeat, house, techno az po DnB.... dneska se tyhle show jedna od druhy nicim nelisi. To byla take jedna z veci ktera Extravaganze pomohla nahoru. A vlastne to bylo poprve (nepocitame-li 2 hodinovy shadowbox na CRo Plzen kazdych 14 dni) co byl na radiu s celostatnim rozsahem podobny porad.

Tenkrat bylo taktez z ceho vybirat. Dneska se spousta tracku od sebe lisi naprosto minimalne. Ale hlavne se mezi blbcema nebojovalo o to jestli house nebo techno nebo DnB.. a to byl ten zasadni rozdil, ale to uz se nevrati a nikdy. Jedine kdyby zase lidi prestali s temahle zabomysima valkama.

13. 04. 2012 | 01:34:53
+0 | -0

@Orky

Celé je to Markova dobrá vůle, já osobně jsem rád, že si na nás, "posluchače", ještě vzpomene a že je ochoten nám zase nabídnout trochu té dobré muziky. Jeho už tohle neživí, proto záleží skutečně jen na něm, kdy se mu sejde tolik volného času, že se na to bude moct vrhnout. Nějaký přímý nátlak jako přesvědčovací prostředek je v každém případě silně neadekvátní. Zcela dostačující bude, když zde každý zanechá svůj comment, připojí se třeba i do skupiny na FB http://fb.dance-extravaganza.cz a bude se těšit, až to přijde ;-) Já sám se také nemůžu dočkat, pomohu tomu jak jen to bude v mých silách, ale nyní je zkrátka fáze těšení se a čekání - vzpomeňte si na Vánoce v dětství - natrénováno máme všichni ;-)
Orky
11. 04. 2012 | 17:00:50
+0 | -0

Ach jo...

To nezní moc príma, jakoby to šlo zase do ztracena :-( Lidí, pojďme s tím něco udělat, pojďme Marka nějak přesvědčit, i kdyby jen k něčemu úplně malýmu! Byly to super léta a já si chci zavzpomínat a vy přece určitě taky! Nemá někdo na Marka nějakej kontakt, na kterej reaguje? Na ten email tady jaksi neraguje. Co Miro? Jakej Ty se s Markem dorozumíváš, poděl se s náma, ať můžeme dát Markovi najevo, jak moc ho chceme zpět!

11. 04. 2012 | 15:45:41
+0 | -0

Novinky

Ano, něco se chystá, s Markem jsem v kontaktu a vše potřebné pro vznik je zajištěno, jediné kde to teď vázne je fakt, že Marek je příliš zaneprázdněn, aby se podílel svojí měrou na vzniku. Čili hodně komentářů, velký rozruch, propagace tohoto počinu by určitě pomohli přesvědčit ho, že UŽ JE ČAS ... je to především na Vás - zájem posluchačů je jedním z klíčových faktorů... Bohužel třeba třeba skupina na FB http://fb.dance-extravaganza.cz nemá ani 1000 fanoušků, takže z toho pohledu chápu Marka, že lze usuzovat, že není kam spěchat...

11. 04. 2012 | 14:26:28
+0 | -0

Nějaké novinky?

Tak jak to vypadá? Markův koment je z konce února a my tu máme pomalu půlku dubna a žádný update. Byla by obrovská škoda kdyby tenhle projekt ztroskotal a zmíněné záznamy někde zapadly. Pokud se teda něco konkrétního chystá, tak bych chtěl poprosit o nějaké informace a zároveň poděkovat všem co se na tom podílej. Markovi především.
Jirka
02. 04. 2012 | 20:31:56
+0 | -0

Dance extravaganza bude žít.

Tak to co tu pravil Marek Řeřicha, to je skvělá zpráva. Tohle prostě musí vyjít, Dance extravaganza bude žít. Opět uslyším to, co jsem myslel, že už nikdy neuslyším. Pro mě je to dnes velká nostalgie a vzpomínky na jednu etapu mého života. Už se nemohu dočkat. V autě už nekolik let vozím a poslouchám pár kazet s dance extravaganzou a poslouchám je do teď. Bohužel jsem jich i pár ztratil a teď svitla naděje, že ztracené opět budu moct poslouchat.

Marku ten projekt rozjeď, vžichni držíme palce a těšíme se.

01. 04. 2012 | 00:31:48
+0 | -0
Mára nás napíná ... ale snad do toho půjde :-)

23. 03. 2012 | 16:30:58
+0 | -0

300 sobot bez DE :-(

No, výborně!!! jak to teda vypadá? Kdy se startuje, kde se startuje? Už je nejvyšší čas! Zítra je to uprdlně přesně tří-stá sobota bez Dance Extravaganzy :-( A koukám nejenom mně se stýská! Marku držím palce, ať to vyjde a můžeme Tě zase slyšet! L

20. 03. 2012 | 19:12:16
+0 | -0

Cekameee...

Take te rad zase uslysim. Snad streamek vyjde a zase rozjedes to co si kdysi tak rozjizdel:))

20. 03. 2012 | 17:54:51
+0 | -0
Tak to já se taky přidávám!!! extravaganza byla určitě nejlepší radio show své doby. Ta se sice změnila, ale hudební vkus mnoha z nás určitě ne! A proto je informace o tomhle počinu pro mě naprostou senzací! Doufám, že se to podaří a se všema správnýma clubberama a clubberkama se zas sejdem - temtokrát u streamu!
Orky
19. 03. 2012 | 08:27:50
+0 | -0

TomiHráblo je the best!

Absolutni narez, uz aby to bylo!!!! Jenom nevim, kde ted koupim kazety :-)))

17. 03. 2012 | 22:04:30
+0 | -0
Super nápad. Nemůžu se dočkat.

17. 03. 2012 | 21:20:42
+0 | -0

Marku vrať se

prosím... vrať se... byl jsi the best!
Danii
17. 03. 2012 | 18:29:56
+0 | -0
...ja se jen pridavam k davu.

Rad si pripomenu na cem jsem vicemene vyrostl :)

DE bych se nezdrahal prirovnat k takovym ceskym essential mixum.

Taky mam nespocet kazet a vetsina fragmentu je prave ze sobot :PP

Maro, je nas mnohem vic nez si myslis ;))

17. 03. 2012 | 09:40:14
+0 | -0

...každou sobotu od 8 večer do 3 ráno...

respect the cock, nebo taky možná kouk, jak chcete. Každopádně tohle to jsou Phats and Small.... Jojo, některý hlášky mám v hlavě, jakmile mi hlava začne přemýšlet o muzice. Jinak Marku, hlásím se k lidem, kteří tě chtějí zase slyšet, jako v dobách minulých. Nechceme určitě všichni nějakej velkej flashback, ale nějakej set do foroty by se nám líbil všem :)

Jinak DE z dob, kdy jsi hrál mi utkvěl v hlavě styl, kterej poslouchám dodnes, kdy se kolem nás tlačí ze všech stran hip hop a všechny možný styly. Díky Ti za to :D
Dexx
16. 03. 2012 | 21:38:51
+0 | -0

To byly časy...!

Jejda jak to bylo krásný ladit každou sobotu večer DE! Vždycky jsem nachystal kazetu a jak spustila znělka tak hned REC a pak rychlý přehazování kazet. Nejvíc mě vždycky naštvalo když došla kazeta a hned na to tam Marek nastřelil nějakej bombovej track. Zrovna nedávno jsem si kazety pouštěl! Kdybys nám Marku umožnil poslechnout si starý dobrý sety a klidně i namíchal něco novýho bylo by to SUPER! Budu se těšit!!
v6000
16. 03. 2012 | 17:26:10
+0 | -0

...no,nekecej!!!!!

....tak sup do toho maro.je na case zavzpominat na dobu,kdy se v radiich hrala poradna hudba,a taky nebude spatny zavzpominat na stary,dobry casy .tak huraaaaa do toho!!!....respect the cock,chi

16. 03. 2012 | 16:08:26
+0 | -0

Zlatý časy

Paráda,držim palce a budu se těšit na tu legendární hudbu ze zlatý clubingový éry. Myslim že tyhle super věci si rádo poslechně mnoho tisíc posluchačů.

16. 03. 2012 | 15:02:08
+0 | -0

Máro jdeme do toho!!!!!

Vše co potřebuješ je nachystaný, tak nás neváhej kontaktovat urychleně. ať to můžeme rozjet!!!!! Viz. příspěvky níže a jejich emaily (když rozklikneš jméno). Nějakej čas bych na reklamu obětoval, i když už to nedělám... Propagace je ale třeba, aby se to dostalo všude tam, kam má :-)

16. 03. 2012 | 12:54:47
+0 | -0

wauw

super kdy to propukne :o)

16. 03. 2012 | 12:26:35
+0 | -0

IT + DE

Ahoj, samozřejmě jsem maximálně pro!! Velice rád bych poslouchal DE v dobré kvalitě :-) Tak kdyby bylo potřeba řešit něco IT (hosting, VPS, úložný místo atd), kontaktujte mě.
hoky
16. 03. 2012 | 12:09:20
+0 | -0

good news

wow to by bylo super, mít možnost poslouchat tu starou skvělou hudbu co se v DE točila

16. 03. 2012 | 12:04:43
+0 | -0

Výborná zpráva

Tohle je výborná zpráva a byl bych všema 20 prstama pro!! Držim palce ať to vyjde a Mírovi klidně pomůžu

14. 03. 2012 | 11:24:07
+0 | -0

Web se streamem

Ahoj, tak tahle zpráva mi vylepšila nejen den, ale možná i celý měsíc;-) Ochotně nabízím vytvoření onoho webu se streamem a dalšího IT zázemí...Mira

26. 02. 2012 | 16:28:12
+3 | -0

Taky se mi stýská

Ahoj lidi.:-) i mně se moc stýská ikdyž ani ne tak po E2 ale po hraní. Po letech mám v hlavě zcela jasno. Díky E2 mne znáte a díky E2 jsem vám všem mohl 9+1/2 roku nabízet to,co jsem tehdy ze srdce cítil,to čím jsem žil. Kdybych byl býval věděl,jakým plebsem a hnusem je showbiz prolezlý,věřte mi,že bych byl býval byl rok před tím,než jsem byl odejit ,"držel hubu a krok" a možná.....dál nemá smysl polemizovat,neb bylo a je to,co je:-)). Zpět k věci. Samozřejmě nejsem idiot a mám vše,co jste mohli ode mne slyšet v D.E. na E2 zálohované. Dokonce ve stavu,na které E2 autorská práva nemá. Tedy bez IDs E2,bez mého mluveného slova atd. Otázkou tedy je: "je někdo schopen a ochoten vytvořit mi web ne s downloadem ale se streamovým playerem tak,abych vám všem mohl opět nabízet nejen ty vzpomínky ale i to,co mne těší v současnosti"? Mne už se do médií nechce a na hraní v klubech nemám věk:-(. Jsem už stár,možná skoro superstár:-). Dejte echo,co vy na to,ju. Marek
major
25. 04. 2011 | 01:51:38
+0 | -0
Stránka pro fanoušky se záznamy: http://www.dance-extravaganza.cz

02. 05. 2010 | 00:55:01
+0 | -0

nová skupina na FB

všichni příznivci staré DE s Markem Řeřichou, můžete stahovat, vkládat svoje příspěvky či nahrávky v MP3 na FB ve skupině Dance Extravaganza EV2 (1997-2006)



http://www.facebook.com/group.php?gid=115393521827842&v=info&edit_info=all#!/group.php?gid=115393521827842&v=wall

26. 04. 2010 | 15:45:54
+0 | -0

Záznamy legendární DE s Markem

Zdravím všechny, co narazili na zdejší diskuzi. Je to už nějakej ten pátek, co DE, v podobě, jak jsme ji měli rádi, opustila éter E2. Čím déle, tím více se vracím k záznamům tehdejších setů...věřím, že nejsem sám. Proto jsem se rozhodl pokusit se sehnat, co možná nejvíce záznamů. Moje osobní sbírka činí cca 212hod záznamu v MP3 (různé kvality - když to člověk nahrával, netušil, že to bude mít jednou cenu zlata :-) převážně z let 2005 a 2006, ale něco i z 2004, 2002 a 1999. Moje prosba tedy směřuje k Vám, ostatním majitelům dalších nahrávek - kontaktujte mě na emailu: smoliczech@centrum.cz a určitě se nějak domluvíme. Pokud bude příznivý a dostatečný ohlas, dostane tento projekt webové stránky a samozřejmě možnost stahovat zdarma záznamy! (Je tu sice problém s autorskými právy, ale, tento klenot, již nikde neseženeme ani za úplatu, tak jinou možnost ani nemáme ;-)

08. 03. 2010 | 21:24:59
+0 | -0

parádní diskuze

když jsem náhodou ted projížděl svý články, co jsem vytvořil, kliknu právě na tenhle, abych skouknul jestli se diskuze od mojí poslední zhruba roční návštěvy změnila, tak zjištuju, že až nadmíru.

Jestli se Marek někdy vrátí do studia a bude on-air i s jeho starým nebo novým projektem je jenom na něm! My jsme ho myslím povzbudili dost a dost...
Zobrazit další komentáře   >>
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika