DaLiu: Na E-motion čekejte čerstvou hudbu

DaLiu: Na E-motion čekejte čerstvou hudbu

11. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
E-motion se blíží mílovými kroky. Headlinera hlavní stage jsme si již představili. Na řadu tedy přichází headliner druhé bar stage, kterým je rumunský DJ DaLiu. Přinášíme tedy s tímto rumunským DJem rozhovor.
Ahoj DaLiu, jsi v Brně již známá DJská osobnost. Několikeré hraní zde ti vytvořilo dobré jméno. Ale i přesto zkus se trošku představit. Odkud jsi, jak dlouho hraješ atd.
Ahoj, moje celé jméno je Liubomir Paut, je mi 28 a narodil jsem se v Rumunsku, Timisoarii. Hraju kolem 9 let, začal sem díky řekněme chybě, kdy se mě jeden můj kamarád zeptal jestli nechci práci. Ta práce bylo pouštění hudby z počítače, jednoduché pro každého. Ale ve mě od toho okamžiku vzplanula láska k elektronické hudbě.

V Brně jsi znám hlavně díky neunavnému propagátorovi tech-minimal music Shalovi. Jak jste se dostali do kontaktu?
Ano, díky Shalovi jsem začal hrát tady v Brně. V podstatě pracujeme společně ve stejné firmě a jedna kolegyně z teamu (díky Martino) mi o Shalovi pověděla, tak jsem mu napsal, jestli by mi mohl pomoci s nějakými akcemi. Byl hodně laskavý, poslal jsem mu nějaké sety a on mi dal příležitost poprvé si zahrát na NU Pagadi v červenci 2008. Ta party pro mě byla obrovský úspěch. Díky Shalo!

Zkus porovnat českou taneční scénu s tou u vás v Rumunsku. Jak je to tam s velkými akcemi a co klubová scéna? Má tam vůbec hudební styl, který prezentuješ, kladnou odezvu?
Co můžu říct, fakt toho zatím moc o české scéně nevím. Párkrát jsem hrál v Brně a to je tak vše, ale myslím, že se tu najde hodně milovníků čistého techna a tranceu. Třeba v Rumunsku nemáme tranceové akce vůbec. Jen pro tvoji představu o naší scéně, u nás v Rumunsku jsou největší akce se jmény jako Villalobos, Luciano, DJ Sneak, Marco Carola, Richie Hawtin, Tania Vulcano atd.

Tvůj styl mixování a celkový výběr skladeb ve mě vzbouzí dojem, že jsi fanouškem jednoho velmi známého DJe. Kdo tedy je tvým vzorem na tanečním poli?
Hodně lidí může říct, že mám rád Marca Carolu nebo Ritchie Hawtina, ale abych ti řekl pravdu, já především miluji dobrou hudbu a snažím se jí věnovat všechen čas. Zrovna teď mě v hudbě ovlivňuje spousta producentů, takže můžu jednoznačně říct, kteří jsou mým vzorem: Carola, Sneak, Hawtin, Loco Dice a speciální rumunské trio PRP aka Rhadoo, Pedro (Petre Inspirescu) a Raresh.

Zkus v rychlosti napsat co má zrovna teď DaLiu puštěné ve svém přehrávači?

Zrovna teď poslouchám Livio & Roby ft. George G. - Part. 1 (Of 3) [CEN005B6], Livio a Roby jsou opravdu talentovaní rumunští producenti a před nedávnem vylítli hodně nahoru.

Hrál jsi v České republice na akci MIDI a na akci NU Pagadi. Jak se ti hraje pro české publikum? Na minulé akci jsi měl v klubu již velkou fanouškovskou základnu.

Myslím, že si lidé hodně užívají můj styl, důvod může být ten, že ne mnoho DJs má stejný styl jako já. Pro lidi je to něco nového, proto se jim to líbí a to se zase libí mně. :)

Abych se přiznal moc podrobností o rumunské scéně nevím. Znám snad jen tebe a Mihaia Popoviciu. Je někdo další v této zemi, kdo stojí za pozornost?
Vedle Mihaia Popoviciu máme pár opravdu velkých jmen jako RPR Sound (Rhadoo, Pedro aka Petre Inspirescu a Raresh), Livio & Roby, ti jsou velmi slavní ve světě - hrájí po celé Evropě a jižní Americe. Jestli se o nich chceš dozvědět víc, koukni na jeden z největších rumunských bookingových webů www.sunrise.ro.

E-motion je tranceová akce, ale druhá stage býva v režii tech-minimal a house. Jak vůbec vnímáš trance a celkově tranceovou hudbu.
Upřímně, nelíbí se mi tranceová hudba a nedokážu ti říct důvod proč. Ale myslím, že nezáleží jaký styl posloucháme, nejdůležitější je užít si to, co posloucháme.

Říká ti něco jméno headlinera E-motion - DJ Lange?

Jak už jsem řekl, nejsem fanouškem trancu. Vypadá to, že DJ Lange je velmi dobrý DJ a producent tranceu, ale nevím o něm vůbec nic.

Na E-motion budeš hrát na druhé stagei v čase 01:30 – 03:00. Na co se můžeme od tebe těšit?
Jako obvykle vybalím nějaké nové proma a novou hudbu, vlastně vždycky chci hrát něco čerstvého a nového pro kotel lidí před mixpultem a určitě nebudou chybět novinky od rumunských producentů.

Díky moc za rozhovor a těším se, že opět potěšíš české publikum svým setem, stejně jako minule!
Já také moc děkuji za rozhovor, už se nemůžu dočkat hraní na E-motion, bude to moje premiéra na Flédě a doufám, že uvidím skvělou party. Ještě poslední věc - lidé, kteří mě neznají, mohou kouknout na mé stránky a stáhnout si některé sety, aby si o mě udělali představu - www.djdaliu.com.

Dodal: David Linhart, E-Motion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

E-MOTION

Pátek 13. 2. 2009
Vystupují:
Lange (UK), Sergei Shkuroff (Fin), Pizz@dox (Sk), Stepan Bruck, Jet Fever, Peter Hauz DaLiu (Ro), Monotype, Tommy Riu & Elio, Peter Pea, Deivis
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika