FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

The Whip dalším jménem na Pohodě

The Whip dalším jménem na Pohodě
15. 02. 2009   |   Autor: YannD   |   Komentáře (0)
Začínáme se pomalu dostávat do období, v němž většina festivalů postupně, pomalu a polehoučku uvolňuje první vlaštovky, jež v nás mají vzbudit tu pravou festivalovou náladu a v neposlední řadě nás nalákat právě na ten jejich festival. Bažant Pohoda není výjimkou, pojďme se podívat na novinky na trenčianském letišti.
Jak už název článku napovídá, tou nejzářivější novinkou je potvrzené vystoupení manchesterské partičky The Whip. Jejich kombinace electra a kytar jednoduše označitelná za punk-elektro určitě nenechá nikoho chladným. The Whip vznikli v roce 2006 a o dva roky později, jinými slovy vloni, vydali své debutové album X Marks Destination. Album bylo na cestu k posluchačům vypraveno se sympatickým komentářem, který říká něco o spojení Kraftwerk, Daft Punk a ostrých kytar. Největší peckou se pak stala skladba Trash, doprovázená singlem Blackout. Oba slušně bodovaly v hitparádách a především u posluchačů. Připočtu-li ke všem těm našlapaným skladbám fakt, že na buben u The Whip tluče okouzlující Lil Fee, myslím že není co dodávat.

The Whip - Divebomb



U The Whip však výčet novinek nekončí. Dalším vskutku zajímavým jménem je kapela Hurra Torpedo. Na stránkách Pohody se píše, že tato kapela je jak hurá, tak i torpédo. Jako indicie poslouží slovo kuchyň. Tihle týpci si totiž na pódium přitáhnou klidně sporák či lednici a spolehlivě vás roztancují. Takže hrnce a pokličky s sebou a hurá na Hurra Torpedo.
            Za zmínku stojí i pro Pohodu tuzemské jméno Noisecut. Tato bratislavská electro-popová kapela aktuálně představuje své třetí řadové album Bliiizko (např. 19.února na Flédě ) a na Pohodě určitě zazáří stejně jako v anketě Radio_Head Awards 2008, jíž v kategorii Nejlepší deska, vyhráli.
           Koprodukcí nových singlů kultovních Prodigy se nedávno blýsknul zpěvák James Rushent, který na Pohodu přiveze svou kapelu s dlouhým názvem Does It Offend You, Yeah. Ti zapadají svou tvorbou do nové vlny britských invenčních kapel a určitě stojí za pozornost.
           Na turné s Kaiser Chiefs se pak momentálně nachází kapela s prapodivným názvem Dananananaykroyd. Tato šestice z Glasgow míchá punk, pop, hardcore i indie rytmy do koktejlu s přívlastkem nadšení z hudby. Doufejme, že stejně nadšení budeme z jejich vystoupení i my, věřím že ano.
           Závěrem dodáváme podstatnou informaci stran vstupného. To se totiž od 13.2. posunulo na cifru 49 Eur. A jak jsme informovali již dříve – prvním headlinerem jsou Basement Jaxx a o dalších čile diskutují návštěvníci fóra na stránkách festivalu.

The Whip – Trash Live

POHODA FESTIVAL (SK)

POHODA FESTIVAL (SK)

Pátek 17. 7. 2009 až Sobota 18. 7. 2009
Do 12. 2. 45 eur/ do 12. 4. 49 eur/ do 16. 7. 59 eur
Vystupují:
Travis, Razorlight, Lamb, Basement Jaxx, The Ting Tings, Klaxons, Emiliana Torrini, Pendulum, Patti Smith, MSTRKRFT, Does It Offend You, Yeah?, The Whip, Max Romeo, This Will Destroy You, Laurent Garnier, Fujiya & Miyagi, Ojos de Brujo, High Contrast, Hadouken!, Tunng, Oi Va Voi, Nils Petter Molvær, Alabama 3, Kraak & Smaak, Orchestra Baobab, The Airborne Toxic Event, The Blind Boys of Alabama, The Aggrolites, Buraka Som Sistema, N.O.H.A., The Advent, Dananananaykroyd, Diego, The Uniques, Jape, The Joy Formidable, Warren Suicide, Lay Low, Troy von Balthazar, Hex, Kira, Richard Müller, Para, Hurra Torpedo, Hot 8 Brass Band, united flavour, Karol Mikloš, Ahn Trio, Živé kvety, Ebony Bones, Frederic Galliano, Death Sentence: PANDA!, HRDZA, Noisecut, Dope Aviators, Hudba z Marsu, Vladimir 518, The Swan Bride, The Burning Hell, Collegium Musicum, Huong Thanh, Slobodná európa, Radio_FM, Xindl X, A.M.O., Tata Bojs & Ahn Trio, Marta Kubišová, Hungarian State Opera Orchestra, Květy, Royal Choral Society, the she creatures, Andrej Šeban, Isobutane, Karpatské chrbáty, Loktibrada, The Inspector Cluzo, Kosa z nosa, MCH Band, Divadlo Gunagu, The Autumnist, SOUNDS LIKE THIS, Billy Barman, Vlasta Třešňák, youcoco, Goro & Dephzac, Space Recorder, DJ Toky, Kasioboy, Muzička, Slavo Solovic, Punk Funk Genius, Jozef Luptak, DJ Kinet, Galagha & Gabanna, Swing Society Orchestra, Percujove, KASINOS, DJ Breeth, Cenco & Dykman, Dj peal, vili:AM, Toni Granko
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |