Drum and bass se opět provalil Abatonem

Drum and bass se opět provalil Abatonem

25. 02. 2009  |  Autor: Lwicze  |  Komentáře (0)
Warm-up k jedné z nejvýznamnějších zlomených akcí v Česku, myšleno Let it roll, se odehrál i v Abatonu. Jestli se jednalo o povedený mejdan, či nikoliv se dočtete v reportáži.
Čekala jsem, že na páteční Let it Roll Warm Up v Abatonu budu muset stát dlouhou frontu, abych se vůbec dostala dovnitř. Line up, nabytý jmény jako Hazard, Philip TBC, Basetix Unity, Youngsta, Pixie, Damalistik a Ragga Twins, sliboval párty, ze které se nikomu nebude chtít domů, a o níž se bude mluvit až do března, kdy proběhne Let it Roll v tovární hale v Kolbenově ulici.



Když jsem vstoupila do prostor Abatonu, přivítalo mě mystické dunění dubstepu. Pod stageí se pohupovalo jen několik příznivců, ale do půl noci se prostory před stageí celkem slušně zaplnily. Po půlnoci očekávaný výstup teprve 24 letého Youngsta, považovaného za londýnskou špičku dubstepu, splnil veškerá očekávání na maximum! I když osobně nejsem zrovna velkou vyznavačkou tohoto stylu, možná díky Yangstovi budu konvertovat. :)

Docela mě překvapilo, že i na reggae bylo zkraje večera vymeteno. Peeni Walli nebyli zrovna tahouny tohoto wurm-upu, ale opravdu stáli za poslech. Ani malá účast je nedemotivovala od skvělých výkonů. Ovšem jakmile spustil Damalistik, začalo být kolem reggae stage trochu dusno, a když se konečně ke svému selektorovi přidalo duo Ragga Twins, nedalo se pomalu projít davy hudbou zhypnotizovaných lidí.

Ovšem horní hala s d'n'b stage praskala ve švech už od začátku. Eska i Wash! přilévali olej do ohně v zaplněné hale milovníků d'n'b a ti se rozehřívali pro headlinera, jímž byl Dj Hazard. Bohužel, tento jump-upový mág ze zdravotních důvodů nedorazil. (Vyjádření agenta naleznete na www.letitroll.cz) Zastoupil ho proto jiný špičkový Dj z projektu Distorted Minds.



Hudební chameleón Philip TBC s velmi vážným výrazem ve tváři diktoval lámané bíty, kterým se nedalo odolat a poskakovalo se i ve frontě na drink. Utvrdil tak své fanoušky v tom, že si 3. místo v posluchačské anketě Czech DNB music awards, skutečně zaslouží. Basetix Unity potvrdili, pravidlo: „to nejlepší nakonec“. Dynamický Mc Dawe a v pozadí poetické tóny příčné flétny, to bylo skutečné kouzlo. Kdo stál v dosahu zvuku, nemohl se vymanit z moci Anusových mixů.

Podle mého názoru drum & bass kraloval celému večeru. Nakonec celý Let it Roll Warm-up předčil mé představy, a odcházet se mi opravdu nechtělo.
Takže se budu těšit na březnový Let it Roll, kde budou řádit: Pendulum, Sub Focus, Friction, Freshe, Teebee, a další. Kdo by mohl odolat?
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LET IT ROLL

Pátek 20. 2. 2009
Vstup: 150/230 Kč
Vystupují:
DJs Hazard (UK), Philip TBC, Basetix Unity (aka Anus, Medis & Rolnik), Wash!, Eska, MCs Ragga Twins (UK) & DJs Damalistik (FR), Babylon Rocker, Dr. Kary, Peeni Walli, DJs Youngsta (UK), Machine Funck (aka Nailer & Abu), Pixie, Suki, Technical, Babylon Rocker
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika