Zoomujeme na Jona Kenedyho

Zoomujeme na Jona Kenedyho

25. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jon Kennedy se společně se svým live bandem vrací do Prahy. 12.3. se tak stane na velkém pódiu klubu Roxy. Pokud vás zajímá více, kde bere tento talentovaný chlapík inspiraci, co je důležité v jeho tvorbě, a proč má každé jeho album jinou atmosféru, můžete se začíst do jeho profilu.
Hudbě Jona Kennedyho se poprvé dostalo zasloužené pozornosti v jeho 24 letech, když Mr. Scruff zahrál jeho track “Tell me how You Feel” v brightonském rádiu. Jon ihned dostal smlouvu u Tru Thoughts, tedy u značky spřízněné s Ninja Tune. Tam také vyšlo jeho první album “We’re Just Waiting for You Now,“ ovšem o dva roky později už byl Jon Kennedy v rukou vydavatelství Grand Central. Tam se dostal zejména díky slavnému remixu, který udělal pro tehdejší hitový singl na tomto labelu, desku „The Girl who Fell through the Ice“ od projektu Aim.

Roku 2002 uzřelo světlo světa Jonova nahrávka „Take my Drum to England“, o níž I-DJ Magazine napsal, že jde o „báječně vrstevnaté album plné vkusně navržených beatových ploch.“ Jon Kennedy podle této recenze tehdy „dozrál v jednoho z nejbystřejších producentů v Británii.“

jon kennedy

„Přechod ke Grand Central měl jistě velký vliv na mou hudbu,“ vzpomíná Jon. „Pamatuji si, když jsem ještě roku 1997 bydlel v Kanadě a viděl jsem desky z Grand Central v obchodu s vinyly. Připomínaly mi můj domov a styl hudby, kterému jsem se chtěl věnovat.“

V Jonově tvorbě najdeme jasný posun mezi každým ze tří alb. Zatímco to první poskládal hlavně ze samplů a smyček, na druhém si už nahrává a efektuje své vlastní samply a třetí deska „Useless Wooden Toys“ ještě více odhaluje jeho tvůrčí proces. „Toto album je určitě přímější, oholené až na kost,“ říká Jon, který tentokrát už nepoužil žádné cizí samply. „Lidé dnes mohou tvořit na ohromném množství hudebních programů, ale ve skutečnosti jen opakují stále ty samé postupy. Kvůli tomu je teď downtempová scéna zaplavena průměrným zaměnitelným zvukem.“ A ten u Jona opravdu nenajdete, na desce „Useless Wooden Toys“ se mísí vlivy breakbeatu, bossanovy, psychedelie i dubu.

Jakožto zkušený hráč na bicí se Jon také snaží na sto procent prezentovat svou hudbu naživo se skutečnými nástroji a v co nejvěrnějším podání. „Pro nás je to výzva, hrát přesně tak jako na desce. Ono je dost jednoduché, dělat naživo takové cover verze inspirované vlastní hudbou, ale mě už nebaví projekty, které říkají, že se při koncertech nedrží nutně svého původního zvuku. Původní zvuk je přesně to, co mě zajímá! Pečlivě si vybírám své spoluhráče a všichni jsou skvělí hudebníci. Na mě je pak, abych více prozkoumal technickou stránku zvukových efektů a dotvořil výsledek, na němž mi záleží.“

Jon Kennedy je do své hudby opravdu zapálený. Pokud někdo dokáže skutečně dobře přenést svůj charakteristický zvuk na pódia, pak je to právě on. Jistě vám to dosvědčí i návštěvníci jeho loňského koncertu v pražské Roxy. Do Roxy se Jon Kennedy se svou kapelou vrátí ve čtvrtek 12. března, a vy tak máte druhou šanci seznámit se s jedním nejosobitějších anglických producentům.

V Roxy určitě uslyšíme i novinky z jeho posledního počinu „14“ – 2LP. Vstupenky lze zakoupit za 130czk + poplatek v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal / vstup na místě za 200czk.

www.jonkennedy.co.uk

www.myspace.com/jonkennedy

Dodal: Petr Tajčman, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: JON KENNEDY LIVE BAND

Čtvrtek 12. 3. 2009
Vstup: 130/200 Kč
Vystupují:
live: Jon Kennedy DJ: Tall
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika