Recenze alba Victory dje Nea

Recenze alba Victory dje Nea

15. 03. 2009  |  Autor: Tzésar  |  Komentáře (10)
Tak jako má svět svého krále popu Michaela Jacksona, má i naše malá země krále house music. Nebál bych se dokonce ani říci, že následující řádky budou o králi české elektronické hudby
Dj Neo totiž nedávno vydal své čtvrté autorské album v pořadí nesoucí název Victory a rozhodně se mu povedlo. Neo ovšem není jen skvělý producent, který od roku 2002 pravidelně přichází na světový trh s tím nejlepším českým materiálem, ale je také výborný dj s nezaměnitelným hudebním vkusem. Pokud jste již slyšeli někde na párty Neův set prošpikovaný vlastními remixy a bootlegy nejnovějších skladeb, tak víte o čem mluvím. Neo je prostě originál ať už se objeví za mixážním pultem, nebo ve studiu. Možná jste ale ještě neslyšeli jeho nové album Victory. Esence z posledního počinu Vám nyní slovem pečlivě přiblížíme, protože album tohoto typu nevychází v Čechách každý den a rozhodně stojí za povšimnutí.



Po debutovém Nobody FAQ With Jesus (2002), se kterým nasadil laťku českému houseu hodně vysoko, přišel v roce 2005 s deskou Allboom a začal postupně koketovat s popem a rnb. O dva roky později zúročil dosavadní zkušenosti a vydal excelentní CD Heartbreak Club. Nyní je na světe vítězství, album světového moderního zvuku s širokou škálou těch nejlepších vokalistů, Victory:

They cant‘ get in!
Víte jak zní muzika, která plní kluby tak, že se nemůžete dostat dovnitř? Hned v úvodu si ji můžete poslechnout. Album otevírá harmonicky zkreslený distortion sampl přesně dle požadavků současné dirty house music. Tracku rovněž dominuje vokál měnící pitch a párty píšťalky. Lepší rozjezd houseového mejdanu si nejde přát. Během pár minut poslechu se budete pohupovat do rytmu, ani nebudete vědět jak.

Better Life with Jocelyn Brown
Better Life je pilotním singlem Victory. Hostuje v něm funky-soulová diva Jocelyn Lorette Brown, která propůjčuje svoje vokály Michaelu Jacksonovi, John Lennonovi, Micku Jaggerovi, nebo Dianě Ross. Sázka na kytarové ryfy, funky atmosféru a jeden z nejlepších funky-soulových vokálů vyhoupla singl během pár týdnů na první příčky hitparád.

Stay with El-Jay
„Tak krásný muž, ale tak chladný!“, varuje úvodní sampl párty tracku Stay. Poprvé se zde objevuje El-Jay, což je nadějný saxofonista a vokalista, kterého se vyplatí sledovat. Skladbu obzvláštňuje breathbox dje Nea. Stay je pro mě jedním z top tracků celého alba. Miluju samply vokálů posazených hodně vysoko:)

Captiv8ted with J. Marie Cooper
Další americká zpěvačka s božským hlasem a vynikající párty track. House s lehce tranceovými prvky, silnými nájezdy a zasmyčkovanými vokály. Šest minut eufórie na tanečním parketu a další z top tracků alba Victory.

Kokain (acid flashback)
Kam ten svět spěje, když už i malé děti vypráví o kokainu. Dětský sampl v kombinaci se slovem kokain na mě při prvním poslechu působil trochu bláznivě, ale postupem času mě také tento track začal bavit. Celá koncepce tracku je myslím postavena i tak, aby Vás bavil. Možná se dokonce stane hymnou vašeho divokého večírku:)

Fantasy with Lady L.
Nemůžu si pomoct, ale při poslechu Fantasy se mi vybavuje uznávaný zvuk Ministry of Sound. Elegantní Lady L. z Londýna a zvuk Británie patří mezi skladby s velmi moderním svěžím zvukem současnosti.

Ill Be Back with Sally Jaxx
Piánko, další kráska za mikrofónem a track přímo vyšitý na páteční nebo sobotní půlnoc do klubu. Velmi taneční zaležitost.

Groove with You with Soraya
Zlatý hřeb večera na každé house party? Živá basa Honzy Jakubce, samply od First Choice a Michaela Jacksona! Jam session v první minutě a půl vystřídá vytříbený funky disco house se Sorayou Vivien z Ministry Of Sound a mejdan graduje. Nechci se opakovat, ale další vrchol alba.

Get my groove on
Další poloha house music, tentokrát v klidnějším pojetí. Vrcholů bylo dost, je na čase si na chvíli odpočinout. Get my groove on je povedený zpívaný house na pohodu, doplněný o stop timey, scratche a beat box.

Victory (Yes we can)
Kromě vokalistů se na albu Victory objevuje i nejvlivnější muž světa Barack Obama. Sampl z jeho projevu v Chicagu společně s každým zvukem tohoto tracku dělají z Victory velmi silný producentský počin.

Mercedes
Soundtrack do auta na cesty. 160 km/h a přesto vnímáte každý jeho zvuk. Věřím, že se blíží doba, kdy Neo začne dělat i do filmové muziky. Jeho instrumentální verze jsou důkazem toho, že se máme na co těšit.

Shes beyond my reach with El-Jay
Romantika před usínáním. Klidný track, opět El.Jay a jeho hlas v největší síle, piáno. Pojďme smutně snít.

Tell Me Love with Dara Rolins
Milujete tolik, jak jen nejvíc můžete? Pak se Vám možná bude líbit i poslední kousek z alba Victory. Zamilovaný luxus v podání Dary Rolins, El-Jaye a Dje Nea je skvělou tečkou na závěr. Je čas na lásku, láska vítězí.

O veškeré zvuky, práce se samply nebo mastering se Neo stará sám. Přestože mám již rok 2009, věřte, že to není stále běžné u většiny našich „dj hudebníků“. Možná ani nevíte, že dje Nea oslovují ke spolupráci pomyslní top djs jako Dj Orbith, Michael C apod. Potřebuje toto další komentář?Hodnocení alba Victory: 95%. Vydává Nextgen Records

O album si mužete zasoutěžit >>> ZDE <<<
10 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

17. 08. 2009 | 23:54:59
+0 | -0

Ronny K.

Myslím si, že králem české elektronické hudby je Ronny K.I když žije v UK, tak je to čech.
ellen
11. 04. 2009 | 14:46:38
+0 | -0
Ani se nedivím, že se říká o českém národu, že je předpojatý a ví všechno dopředu. r'n'b nemá s tímhle cd v podstatě nic společného, takže myslím, že než někdo začne vůbec tuhle hudbu kritizovat,měl by si ji poslechnout. Je pravda, že na předchozím cd bylo, ale aspoň bylo kvalitně a ne tuctově zpracované. Prostě všechno nové je zřejmě špatné..takže radši zůstaňte u evy a vaška, kteří nic nového nevymyslí..Myslete trochu :))
xxxx
11. 04. 2009 | 14:45:49
+0 | -0
nejvetsi sracky,ktery se v cr vyskytuji,sou nase kecy. a ty fakt stoji za to.jen pindat a litovat se jak to tady mame spatny.sedite tam u tech svych monitoru a jen pindate.tak neco delejte taky,kdyz je to tady tak spatny.nekdy se za ten nas narod fakt stydim
v.
07. 04. 2009 | 13:11:47
+0 | -0

sraczky???

my jsme asi moc mala a zamindrakovana zeme,abychom prijali neco noveho...v zahranici ma kazdy styl sve posluchace,nechapu proc pomlouvat to,co neposloucham....posloucham to, co je dobre-kvalitni....muze to byt rnb,jazz.....cokoliv........sraczky nejsou jen v rnb,to mi verte......trosku jednodussi nazor.....zda se mi......vazim si lidi,co se tady v te nasi zemi o neco snazi...a takovy clovek,jako je neo, je tady jediny.kdo to trosku posouva dal...jinak jsme tady sto let za opickama:)) btw vy tady nakou scenu vidite???:D u nas?:D tady se neda ani poradne zacit,natoz skoncit :D
Pan M
18. 03. 2009 | 22:58:28
+0 | -0

rozdíl...

Já ale R&B nesnáším, tím to asi bude víš. Hip Hop mi nevadí, dobrý tracky dokážu ocenit ale R&B sračky (snad to brzo pomine), tak to je na mě moooooc a to poslouchám hodně druhů hudby...
Dj Champagne
18. 03. 2009 | 18:58:13
+0 | -0

Pan M

Rozumim Ti, urcite nelze poprit, ze pokud je to kvalitni material a je dobre prodanej, tak z toho bude hodne penez, ale bylo by hloupe se na to divat pouze timto pohledem. Ja jsem posluchac R'n'B a libi se mi nektere skladby. Ty nejlepsi songy jsou opravdu propracovane, spousta zivych instrumentu, perfektni prace s vokaly atd... Inu R'n'B je ted POP, je to vlna, ktera urcite zase pomine, ale soustredim-li se na muziku, pak se mi R'n'B libi. Kdyby se nestalo tak popularnim, pravdepodobne bych se o nem nedozvedel a to by me mrzelo, byl bych ochuzeny o dalsi zajimavy styl hudby. Mimo jine vzpominam si, kdy byla ne tak evidentni, ale presto znatelna vlna techna a mi spoluzaci na stredni nosili kalhoty do zvonu :-) Tenkrat je prodavali v pronejnach New Yorker jako nejvetsi trhak, vzpominate? :-)
Pan M
18. 03. 2009 | 18:17:58
+0 | -0

to Marena

Přesně, tak... Jen proto, že je to "IN" a bude z toho pořádnej vejvar do toho lidi co to dělaj pro peníze půjdou. Toť můj názor. Buď ať dělá house nebo ať se nechá radši přejmenovat na třeba: R&B Hip NEON:-)
Marena
17. 03. 2009 | 05:42:35
+0 | -0
Pan M, mam to hozeny stejne,kdo se sere do hopu, RnB atd. skoncil u me. Pro me je to jen novodoba "poezie" s muzikalnim podkladem!!! Dneska kazdy maly decko chce bejt hoper a me uz je z toho na bliti, nasadme si vsichni rovny ksilty a ukazme svetu jak sme "IN". Jinak neo nehraje spatnej house,ale na muj vkus do toho moc mluvenyho slova,to je vliv ty slepy vetve hudebniho prumyslu :D
Dj Champagne
16. 03. 2009 | 22:09:16
+0 | -0

Pan M

Dobře, Tvůj názor, ale proč se straníš místo toho, aby ses otevřel něčemu jinému? Že NEO udělá dobrou muziku ve více hudebních žánrech přece naopak dokazuje, že je opravdu kvalitním muzikantem. Skutečnost, že se mu daří i v jiných stylech, nevylučuje jeho skvělé výkony na poli taneční hudby.
Pan M
16. 03. 2009 | 20:04:48
+0 | -0

král DISCA spíš

Tak s tím rozhodně nesouhlasím, ale proti gustu... A když se někdo sere do R&B, tak jakoby pro mě na scéně skončil, to se na mě nezlobte...

MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika