DJ anketa před Red Bull Flight Club

DJ anketa před Red Bull Flight Club

24. 03. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Párty koncept, kdy z klubu se stane letadlo, z přilehlých prostor letiště včetně odletové haly, check-in přepážky, duty free zone i nepostradatelných letušek. DJs budou servírovat hudbu z kokpitu, klubem budou létat gogo tanečnice a celou atmosféru dokreslí zvuk a animace odlétajících či přistávajících letadel v jednotlivých destinacích: Ibiza, New York a brazilské Rio.
Ahoj, 27. 3. se zúčastníte, coby piloti, unikátního klubového projektu Red Bull Flight Club v ostravském Fabricu. Jak se vám, zkušeným klubovým harcovníkům, tento koncept jeví?

Neo: Jeví se mi velmi dobře :) Už jsem asi před 8mi lety něco podobného zažil a mělo to neskutečný koule, takže mám velké očekávání a moc se těším ;)

Andrea Fiorino: Pokud mám hodnotit podle toho, co o chystané akci zatím vím, a pokud to ve Fabricu bude vypadat alespoň z poloviny tak, jak to vypadalo na akcích už proběhnuvších pod hlavičkou Red Bull Flight Club jinde ve světě (viz YouTube), tak se Ostrava může těšit na pořádnej mejdan!

Wolscha: Určitě to bude výjimečná akce, ostatně jako každý koncept společnosti Red Bull. Měl jsem možnost vidět záznamy z akcí Flight Club , které probíhaly po celém světě a můžu říct, že jsem byl naprosto nadšen jak výkony djs, tak dekoracemi a určitě také krásnými letuškami. Jsem zvědavý, jak si poradí „český“ Red Bull s rukavicí hozenou do ringu jeho evropskými kolegy.-)

Navštívili jste už některou z destinací Ibiza, New York, Rio? Pokud ano, jaký na vás zanechala dojem?


Neo: Párkrát jsem byl na Ibize. Bylo to fajn, ale mám zkušenost, že spíše záleží na lidech s kterými tam jste, než na místě samotném. Jsem letní typ, takže Rio mě určitě láká ;)

Andrea Fiorino: Zatím jsem bohužel neměl to štěstí, ale lákají mne samozřejmě všechny. :) Nejblíž realizaci je rozhodně Ibiza – možná už letos – ale rád se samozřejmě někdy v budoucnu kouknu i do NYC a do Ria.

Wolscha: Bohužel jsem zatím neměl to štěstí některou ze zmíněných destinací navštívit, ale pokud to vyjde, mám v plánu zrovna ten rok navštívit New York, což je odmalička můj velký sen. :)

Pro DJe Nea jsme vybrali New York, pro Wolschu Ibizu a závěrečný festival v Riu má pod taktovkou Andrea Fiorino. Trefili jsme se, nebo byste s někým měnili?


Neo: Neměnil a trefili jste dobře:) Dá se říci, že jsem na americké odnoži house music vyrůstal, ať už se jedná o Chicagský house nebo o New yourskou garage. Má v sobě hodně prvků rnb a soulu, což je společně s housem, neuvěřitelně sexy kombinace. Bohužel se dnes u nás tahle muzikálnější poloha taneční hudby moc nenosí a o to více jsem rád, že New York v Ostravě alespoň na jednu noc přistane :)

Andrea Fiorino:
Jak už jsem zmínil, všechny tři destinace mě lákají, ale zrovna právě na Rio se moc těším, protože je ze všech tří asi úplně nejspecifičtější a rozhodně je to pro mě velká výzva. Takže v pátek na viděnou na Copacabana! :)

Wolscha:
Všechny 3 destinace mají krásnou kulturu a bohatý noční život, ale právě s přicházejícím jarem je pro mě Ibiza symbolem léta, příjemných teplých nocí a hlavně nekonečným nočním životem. Proto jsem velmi rád, že na mě ,,padla,, Ibiza a já se tam můžu nechat unést aspoň v hudbě. :)

Každý z vás bude fungovat nejen jako DJ-pilot, ale budete dirigovat i ostatní umělce, co-piloty. Jaké máte zkušenosti s vystoupeními DJs v kombinaci se živými nástroji?


Neo: Kladné i záporné, každopádně bohaté :) Stejně tak jako dokážou "živé" elementy set obohatit, tak ho dokáží i zazdít, pokud muzikanti nemají rytmus nebo se pořádně neslyší. Velmi důležitý je i zvuk a celková akustika clubu. S tím ale ve Fabricu nebude problém a s El-Jayem jsme sehraná dvojka, takže neočekávám žádné vzdušné víry ani turbulence:)

Andrea Fiorino: Vystoupení s hudebníky nebo MCs jsou podle mě jakousi vyšší formou DJingu a pro klubovou kulturu znamenají – díky tomu, že otevírají clubberům, kteří běžně na „živé muzikanty“ nechodí, nové obzory – nesmírný přínos. Je to vlastně takový návrat ke kořenům. :) I proto se já sám snažím podobných projektů účastnit co nejvíc a v současnosti jeden takový sám organizuju. Jedná se o podpůrnou akci k mému pořadu Andrea Fiorino Mastermix vysílanému 9 rádii – jezdíme společně s vybranými umělci (hudebníky a MCs) se šňůrou akcí nazvaných Mastermix Live! po klubech v celé ČR, naše společné vystoupení zaznamenáváme a v některém z následujících týdnů je záznam vysílán právě coby jeden díl zmíněného pořadu Andrea Fiorino Mastermix. Ti, co se zúčastnili, si tak mohou připomenout nejlepší momenty našeho vystoupení, a ti, kteří chyběli, alespoň ví, o co přišli, a další akci si nenechají ujít. :)

Wolscha: Živé nástroje mohou taneční hudbu dostat úplně na jinou úroveň a umocnit již tak její silný náboj, vše záleží na nástroji zvolenému k danému stylu hudby a samozřejmě souhry dj a instrumentalisty. Jsem rád že nám byla svěřena právě Ibiza, protože housle mi ji hudebně nejvíc připomínají .S Jakubem jsme již sehraná dvojka, takže se můžete těšit na nejnovější progressivní house protkaný krásnými tóny houslí. :)

Celý večer se točí okolo létání. Jaký vztah máte vůbec k létání a kam jste se nejdál letecky podívali?

Neo: No to už je horší :) Teda jak se to vezme. Létání miluju a fascinuje mě, pokud jde o různé letecké simulátory a nedovedu si představit krásnější sen, než ten "lítací", ale pokud jde o realitu, tak se musím přiznat, že se létat celkem bojím. Zrovna minulý týden jsem dostal nabídku letět hrát do Číny, což bude asi můj letecký rekord.

Andrea Fiorino: Nikdy mě nepřestane bavit to přetížení při akceleraci před vzletem a zároveň se nikdy nepřestanu bát při přistání. :) Lítání prostě miluju! Co se destinací týče, mám za sebou zatím jen hromadu letů po Evropě – nejdál to bylo asi v létě roku 2005 na Krétu, kde jsem přes léto hrál v jednom baru na pláži. Jinak taková ta klasika v podobě Londýna, Amsterdamu apod. (respektive bych teď asi měl, coby pilot, používat avionickou hantýrku, takže nejdál CHQ a pak taky STN, GTW, AMS atd.) :)

Wolscha: Pokud nemáte z létáni strach jako třeba Eric Prydz, musí pro vás být létaní naprosto úžasný zážitek.´Já sem zatím takový letecký benjamínek, takže můj nejdelší let proběhl pouze v rámci Evropy a nejdále to bylo do Anglie.

Na akci bude spousta letušek, které se budou starat nejen o pasažéry, ale samozřejmě i o vás. Máme je připravit na nějaká vaše speciální přání? :)

Neo: V žádném případě nepřipravovat!:)

Andrea Fiorino: Nic speciálního mě nenapadá. Myslím, že standardní tucet nahřátých ručníků a bedna dobře vychlazeného pravého šampaňského budou stačit. :)

Wolscha: Určitě bych je poprosil o krásné úsměvy, a aby cestujícím doporučili rozhodně nevystupovat za letu. :)

Dodal: Michal, Bubblesteam
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLIGHT CLUB

Pátek 27. 3. 2009
Vstup: Bude upřesněn
Vystupují:
Neo, Wolscha aka Mark Tongue, Andrea Fiorino, Milan,,Saxo,,Strnadel, El Jay, Jakub Strings, Rafael Bongoman
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika