FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rock for People odkryl další karty

Rock for People odkryl další karty
29. 03. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Dramaturgie letošního festivalu Rock for People myslí tradičně i na početné vyznavače tvrdších hudebních stylů. Vedle již potvrzených veličin hard core a punkové scény Ignite a The Bouncing Souls se organizátorům podařilo pro festival získat další zvučná jména s tuzemskou širokou základnou fanoušků.
Vůbec poprvé se v České republice představí čelní zástupci industriálního metalu Static-X. V Hradci Králové, kde Rock for People proběhne od 4. do 6. července, se tato nepřehlédnutelná čtveřice staví v rámci světového turné u příležitosti propagace nového alba Cult Of Static. To vyšlo tento týden – přesně 17. března. „Static-X uspokojí jak posluchače sofistikovaného metalu, tak příznivce industriálu. O tom, že kapela postupně ´utahuje šrouby´, svědčí už singl Stingwray z nové desky. Určitě půjde o jedno z nejhlučnějších vystoupení v historii Rock for People,“ říká dramaturg festival Petr Fořt z Ameba Production.

Oproti Static-X, kteří vydavatele potěšili dosud 3 miliony prodaných kusů nosičů, jsou Comeback Kid a Strike Anywhere po obchodní stránce skromnější. Po celém světě však spolehlivě plní středně velké haly. Comeback Kid reprezentují to nejlepší ze současné kanadské hard core scény, která se nebrání metalovou údernost prokládat naléhavými, podmanivými vsuvkami. Strike Anywhere z Richmondu pak mají podobně jako The Bouncing Souls kořeny v řízné punkové scéně 80. let, již ještě dochucují melodickými a screamo ingrediencemi. Ale nebojí se vzít do rukou i klasické španělky.

Asi nejblíže ke grunge či rock´n´rollu pak mají irští pořízci Therapy?, kteří již tuzemské publikum nesčetněkrát přivedli do varu. „Jejich koncert na Rock for People 2003 patřil tehdy ještě v Českém Brodě k nezapomenutelným. Skoro dvanáct tisíc lidí zpívalo společně s frontmanem Andy Cairnsem největší hity Therapy? jako Nowhere, Isolation, Stories nebo Diane,“ popisuje Michal Thomes, spolupořadatel letního festivalu. Therapy? se přijedou pochlubit s novou nahrávkou Crooked Timber, jež se na pultech objeví poslední březnový týden. Další jména headlinerů letošního 15. ročníku Rock for People budou oznámena 1. dubna.

Dodal: Jiří Hlinka, Smart Communication

ROCK FOR PEOPLE

Sobota 4. 7. 2009 až Pondělí 6. 7. 2009
Předprodej 1250 Kč, jednodenní 850 Kč
Vystupují:
Placebo, Underworld, Arctic Monkeys, The Kooks, Hadouken!, SKA-P, Bloc Party, Gogol Bordello, Freestylers, Static-X, Therapy?, Comeback Kid, Strike Anywhere, Ignite, The Bouncing Souls, Mucly Pup, Comeback Kid, Strike Anywhere, Jarmila Šuláková, Sto zvířat, Skyline, Visací zámek, Wohnout, UDG, Divokej Bill, Tony Ducháček a Garage, Chinaski, Horkýže slíže, Vypsaná fixa, Plexis,Už jsme doma a FPB, Aneta Langerová, Atari Terror, Blue Effect, Circus Ponorka, Circus Praha, Cocotte Minute, Crash point, Dark Gamballe, Divokej Bill, Fourth Face, Imodium, Meky Žbirka, Michal Hrůza, Plus minus, Southpaw,Status Preasents, Sunshine, Švihadlo, Tleskač, Xavier Baumaxa a hnedě smyčce, Xindl X, X lest to Die, Tata Bojs, Mňága a Žďorp, Eggnoise, Krausberry, Lety mimo, 7 Weeks, Chico, Keziah Jones, Ra:IN, Derfine a mnoho dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |