Arcane: Miluju old school techno..

Arcane: Miluju old school techno..

29. 03. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přinášíme vám rozhovor s producentem a DJem Arcane, který vystoupí v živém koncertu již za několik dní,  jako headliner v královehradeckém klubu EdenBar na šestém pokračování párty Satellite.
Ahoj, nejprve bychom chtěli poděkovat, že jsi přijal naše pozvání na šesté pokračování party Satellite. Překvapivě se tě zeptám, jak se máš, co ti v posledních dnech udělalo radost a co plánuješ do budoucna?
V prvé řadě bych chtěl poděkovat všem svým fanoušků v České republice. Jste opravdu skvělí! Mám se dobře, díky za optání. Teď pracuji na nových skladbách pro některé připravované projekty a také na novém albu. Mé plány do budoucna mají přinést více oldschool prvků do mých tracků. Miluji Techno, které bylo již v roce 2000. Pracuji také na některých dalších jemnějších a pomalejších projektech, které jsou zatím tajné.

Jak často hraješ a produkuješ svojí hudbu?
Hraji a produkuji každý den. Myslím, že je to velmi důležité, protože každý den mohou přijít dobré nápady, které byste chtěli zařadit do tracku.

Posloucháš jinou hudbu kromě techna? Co si poslouchal dřív?
Hrozně rád poslouchám některou klasickou hudbu nebo některý Indie Pop. V těchto dnech poslouchám většinou skupinu "The White Birch." Beru inspiraci z mnoha hudebních stylů. Miluju IDM / Downtempo a také soundtracky z filmů.

arcane

Vydal si už mnoho desek na slavných labelech jako KneDeep, Abstract, Compressed a mnoho dalších, jaká byla tvoje první reakce, když si obdržel, že budeš vydávat slavném labelu KneDeep? Co považuješ za svůj největší úspěch na taneční scéně?
Samozřejmě jsem byl hrozně šťastný, že jsem dostal šanci vydat svoji práci na těchto slavných labelech. Vždycky jsem posílal Rushovi některé nové tracky a můj nový sound co jsem zrovna měl. Jeden den mi napsal, po našem častém mailování, co jsem mu posílal nějaké volné tracky, tak jeho reakce byla: "Perfektní set skladeb, všechny se liší, tisíceré díky chlape, s tímto vydáním přineseme hodně zábavy, aby děti věděli, o čem to všem je ... Jsi v dobrých rukou chlape .. "  Když jsem poprvé začal hrát hardtechno, nikdy bych sem si nepomyslel, že budu vydávat na Knedeep a Compressed. Byl jsem opravdu nadšený.
Nejlepší cesta k úspěchu je stát pořád na zemi a pořád pracovat profesionálně a přesně na čas. Vždycky jsem miloval to, co dělám. Vždycky jsem hledal ten správný sound a pracoval s ním. Držel jsem své tracky v čisté kvalitě a s mnohem větším groove stylem.

Tvůj současný oblíbený producent?
Nemám oblíbeného producenta, ale líbí se mi věci od The Delta a A.Paula. Paul Kalkbrenner & Stephan Signore dělají svojí práci taky skvěle.

Chodíš na párty jako normální posluchač, máš radši velké halovky nebo Open- airy? Pokud ano, podle čeho se rozhoduješ? Místo? Název akce? Djs?
Ano Samozřejmě, Miluju party Mayday tady v Německu. Vždycky tam vyrážíme s partou kamarádů. Je tam vždy super atmosféra a djs tam hrají super sound, který zrovna letí. Už od mých začátku chodím na tuto párty jako posluchač.

Už si hrál u nás v České republice dvakrát. Co máš za vzpomínky a pocity z českých partypeople? Jaký je rozdíl mezi ČR a dalšími zeměmi kde si hrál?
Líbí se mi moc párty v České republice. Ve vaší zemi máte stálou atmosféru, pořád dostáváte od lidí co milují techno ty správné vibrace a stále s vámi komunikují . Jsou vždy přátelští, usměvaví a tančí po celou noc. Umím si představit, že i na menší party smetou parket! Respekt za to!

Dokážete si představit svět bez hudby? Co pro Tebe znamená hudba a jaký význam má pro obecný lid?

Myslím, že je nemožné mít svět bez hudby. Mám na mysli, že hudba dává našim životům zvláštní nepopsatelné pocity. Pro mě je víc než jen poslouchání, je to celý můj život. Někdy mám pocit, že jen neslyším hudbu, ale dost možně ji i vidím. Je to jako duchovní věc :) hehehe

Co tvoji rodiče říkají, že ses dal na druh elektronické hudby, přesněji techno a hard techno producenta a dje?
Jsou na mě velmi hrdí. Moji rodiče radši poslouchají ty jemnější skladby. Nemají moc rádi hardtechno, ale jsou hrozně šťastní, že hodně cestuji a poznávám svět.

Jak vidíš budoucnost, co budeš dělat za 10 letech?
To je dobrá otázka. Určitě budu i nadále dělat hudbu, ale uvidíme, co se stane v budoucnu. Hardtechno pomalu umírá, jak může říct mnoho labelu a producentů. Existuje mnoho producentů co dělají strašně nudný sound a potom to marně zkouší prodat na vlastních vinylech. Myslím, že techno má ještě velký potenciál, aby vydrželo v budoucnosti. Tak jak vy říkáte „Lets go Techno“:) Doufám, že po 10 letech budeme mít stále tu zdravou rodinku a budeme milovat muziku, tak, jak jí milujeme teď:)

Jaký je tvůj oblíbený film?
The Fountain & Scarface

Co bys vzkázal lidem co se chystají na Satellite?
Přineste sebou hodně energie k tanci, protože to bude to dlouhá a tvrdá noc, hehe. Jsem si jistý, že se budeme na šestém pokračování Satellitu společně skvěle bavit . Respekt a děkuju!

Ptali se: Míša Bartošová a Golpe
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SATELLITE

Pátek 10. 4. 2009
Vstup: 150/220 Kč
Vystupují:
Dj Arcane, Gannez the Terrible, Sepromatiq, Nois, B.UNQ!, Golpe vs Peca, The Twins aka Kokino vs Darth Fader, Cetche, Doug
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Satellite 6 - 10.4. Eden, HK
1. cena - 1 x 2 vstupy + jeden slevovy voucher na 50% slevu na veskery sortiment STORM, 2. cena 1 x 2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika