Nové extrovertní album od The Gathering

Nové extrovertní album od The Gathering

02. 04. 2009  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Holandští The Gathering přicházejí 5. dubna 2009 se svým devátým studiovým albem. Jmenuje se The West Pole a má to být extrovertní, rockový a hlavně hodně živý kousek. Prý skutečná lahůdka.
Dnes už dvacetiletá hudební historie skupiny The Gathering začala v 90. letech, kdy se tato kapela odrazila od metalových základů a pomalu se žánrově vyprofilovala až ke stravitelnějšímu rocku alb If Then Else (2000) a nejnovějšímu The West Pole.

Někde mezi nimi a ostatními alby se vznáší můj absolutní favorit a klenot, více než 100-minutová, neskutečně emotivní a přitom originální deska How To Measure a Planet (1999). Anneke van Giersbergen, až do sprna 2007 definující prvek The Gathering, toto album unesla do říše svého jiskřivě podmanivého hlasu. Ten, naroubován na skladby o touze člověka poznávat cizí země, jiné prostory a vzdálené planety, tvoří kostru celého alba. Ovšem i ve chvílích, kdy ustupuje explozivním kytarovým experimentům, visí v prostoru jako kdyby ve stavu beztíže a čeká na svou další příležitost.



Dech deroucí počin původně metalové kapely se zapsal do hudební historie stejně jako rusky pronášená slova Julia Gagarina o tom, že „Boga niet“ („doplněk“ skladby „How To Measure A Planet“).

Než se zakousnu do nové desky, na které se poprvé předvede Norka Silje Wergeland, náhrada za Anneke, určitě se ještě jednou pokusím s těmito bludnými Holanďany změřit planetu. Je to totiž neuvěřitelně povznášející zážitek.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika